ALICIA SAYS: MY HEART IS RED




Fortsätt med att le, fortsätt med att visa dina smilgropar & fortsätt med att bevisa ditt hjärta i rött.


ALICIA'S BIRTHDAY PARTY 29/8

Nu kommer alla efterlängtade bilder från Alicias 20 årsfest, den 29:e Augusti. Så fort jag kom till festen med kameran i mina händer och det första jag fick höra var "Fota oss!" och det höll sig kvar resten av kvällen. Det ekar i mitt huvud än, och det gillade jag. ;) Nu får ni ta och njuta av bilderna nedanför som blev utvalda av alla 347 bilder på tre timmar.

Have fun!



 


Puss!


 


"EN ANNORLUNDA BARNDOM"

Å tipsade mig en bok som heter det rubriken står, nyss klickade jag hem den bara för att jag samlar på självbiografsböcker. Boken handlar om en kvinnas berättelse om sin autistiska uppväxt som idag är normal.

Ur bokens baksida: Vad är det för fel på Iris? Hon är ofta svår att kontakta, hon pratar osammanhängande. Hon matvägrar, hon kissar på sig, skriker för det mesta, biter småbarn och gör aldrig som man säger. Och varför kan hon under korta sällsynta ögonblick lösaproblem som inte ens vuxna klarar av? Hur kan hon lära sig så många invecklade ord som hon bara hört en enda gång? Varför är hon redan som litet barn en fullfjädrad lögnare och bedragare?"



Råkar ni också vara en av alla som tycker om självbiografsböcker, klicka - En annorlunda barndom.


TESTA DIN IQ

Det kan vara underhållande att testa iq-nivån på sig själv på Illustrerad Vetenskap när man inte har något att göra :) Det var längesen sist jag testade mig och minns inte vart det låg i resultatet men denna gången fick jag 104 och det betyder att jag är normal. Skönt att höra ;)

Testa ni, också och se om ni är en smart sådan eller en debil sådan...

ABOUT MY LIFE IN SCHOOL

Nu har det gått en vecka sen jag återvände till Virginska skolan, och det har känts bra än så länge trots att jag har försovit mig två gånger. Jag har inte riktigt lätt att vakna, men däremot att somna nuförtiden. Hittils har jag fått gått och glott på olika löv som faller ned från Bok, Lind, Hästkastanj och sånt skit. Till och med en promenad genom en kyrkogård under en naturkunskapslektion, låter det normalt? Och så lärde jag mig ordet semiotik förra veckan, vet ni vad ordet betyder? Det är något ni gör/använder helatiden. :) Annars får ni ta och googla.

I dag försov jag mig och kom till NK lektion idag och jag hade tur som låg hemma och sov gott medan Matilda skuttade iväg till skolan vid åttatiden och fick veta att fotolektion var inställd. Snacka om tur... Imorgon blir det bara en lektion, 10.20 - 11.30 och då handlar det om semiotik igen. Det är i allafall min favoritdag av alla dagar på skolan.

Jag är sjukt trött nu även om jag unnade mig en lång sovmorgon idag och jag tvekar mellan ett tupplur eller fixa middag just nu. Som vanligt får jag låta tiden ta beslut åt mig.





Show me heaven before we say goodbye

EMELIE = SLEEPING

Bara för att MSN jävlas med mig, att det jag skriver till folk vägrar komma fram hela tiden så skiter jag i nu och tänker ta och sova iställe, bara få röra skönhetsömn. 

Men först en fråga: Varifrån kommer sömn? :D Är det från hjärnan som då stänger av eller är det ögonen, för drömmar kommer väl från hjärnan? Eller kroppen, ingenstanslandet, själ, astralresor, tiden? Jag är kanske något väldigt korkad för jag vet inte ens varför jag ens undrar. Någon av er kommer säkert att säga något som får mig att tänka så här: Men åh, det är ju självklart! Så dum jag är...!!! Även en brunett kan vara så otroligt dum. Jag är i allafall den dummaste i hela familjen Karlsson.  ;)

Godnatt, änglarna.


RESULTAT FRÅN FREDAG DEN 22:E


Inne på Klaras. x)



Min fina häl igår. Ser inte farligt ut men det gör det för idag är de svarta... Och spricks varje gång jag står upp efter att ha suttit en stund. Eller en lång stund. Mysigt.

FYRA PUNKTER ATT TALA OM


Juni 2008 i Karlaparken.


1. Varför ska mina ögon se alltid så små ut när jag ler/flinar? Det får ju mig att likna en kines.

2. Imorgon är det skolan. Jag vet verkligen inte hur jag ska överleva skolan med mina fötter, som inte tål att ens gå, värst är det trapporna eller backen nedanför + skorna. Vi får helt enkelt se hur jag löser det här med mina trasiga fossingar. x) Och så har skolan glömt bort att placera mig i en grupp angående iv-valet. Detta måste fixas innan jag hamnar i helvetet.

 3. Spero har lyckats med att stöka ner hela lägenheten genom att stjäla alla bomulltussar som legat i papperskorgen från badrummet. Gissa om jag är irriterad, eftersom jag storstädade i torsdags. Tre dagar sen, bara!

4. Jag är otroligt trött och kissnödig, det här tar jag hand om nu som att gå till badrummet med... Stackars, mina fossingar. :( Finns det någon som gärna skänker bort en rullstol? :D

Puss!


DESTROYED FEETS

Mina fötter är verkligen trasiga. Det går nästan inte att ens gå. Skavsår på hälarna, och jag ska ut på stan snart. Hur ska jag kunna klara av det? Finns det ens botemedlet mot det om man inte alls vill använda flipflops på stan?! Äsch, det ordnar väl sig på något sätt.... Jag tar paus av guldskorna.

SJUKDOM PÅ VÄG?

Under hela eftermiddagen och kvällen har jag känt mig konstig. Det känns i halsen, magen och huvudet. Jag vill inte bli sjuk så jag får överdosera mig själv med iprentabletter eller vad Joey kommer att ta med sig hit inom tio minuter. Hon ska leka doktor och jag ska leka frisör, något att göra åtminstone. :)

Sjukdomsbaktierier, våga inte sjuka ner mig.


BEFORE AND AFTER HAIRSTYLE

 
Före & Efter

En aning kortare, var ju tvungen pga allt vid topparna var väldigt slitet. Är inte precis nöjd med efter-bilden eftersom håret är lite ofixad där. Framför öronen är det kort, och bakom är det en vanlig längd. Kul med något nytt fast jag lär sakna mitt före-hår inom kort. x) Och jag har hittat en urgullig mössa som skulle kunna dölja mina dåliga hårdagar idag på Indiska. Den är nämligen rosa med en sådan luva. <3



På tal om bilderna, jag måste få börja använda kameran igen att den inte behöver få ruttna i ensamheten. I kväll med Jiin, kanske... :)

Puss, puss på er änglarna

COMEBACK

Igår kväll försvann mitt blonda jag. Nu är jag en brunett, som jag egentligen är ända in djupet av själen. Låt oss hoppas att färgen skall likna min egna utväxt så slipper jag slita ut mitt hår mer sen. Jag skall ut på stan för att klippa mig, hur det ska se ut vet jag inte :) Tycks?


Tagen med mobilen.

GOOD MORNING, THE WORLD

När solen föll ned vid världens ände, kom mörkret. Jag var mitt i ett krig mellan två frågor, där jag tvekade om vilket val jag skulle göra. Det var att sova, eller hålla sig vaken hela natten ut, och nu ser ni vilket val det blev. Med tiden som sakta flög förbi blev det en dusch, ta mina kuddar + täcke till soffan, gluttat på en film som varade nästan hela natten och nu är jag här. Klockan är sex på morgon och jag ska ge mig ut till bussen om mindre än två timmar. Mot skolan, med stygga demoner som kommer att äta upp lugnet i mig. Just nu är det så lugnt, stilla och tyst därute utanför fönstret. Inte en enda fågel är uppe och flyger, det enda som rör på sig är vinden som dansar bland sommarblad som sakta förvandlar till höstfärgerna snart. Jag skall ta och blunda en stund, en timme eller bara ett kvart, för att orka hela dagen.

God morgon, människorna.

SHOES OF GOLD


Bild: http://caliroots.com/

Beställda. <3

DET STAVAR Å-N-G-E-S-T

Det har gått elva månader sen jag slutade komma till skolan. Fem månader sen jag hoppade av. Två månader sen sommarlovet började för alla. Och det är imorgon jag ska återvända till skolan, med min sista chans.

Jag som bara varit hemma, sovit så länge jag vill, sova när jag vill, shoppa när jag vill och bara vara hemma och jag levde mitt liv utan en enda tanke på skolan. Men eftersom jag har fått komma tillbaka så måste jag utnyttja chansen väl. Rädslan finns kvar där än, jag vill inte höra folk säga "Är du tillbaka nu?", "Välkommen tillbaka", "Mår du bra nu?" och allt det där. Det är jobbigt att behöva höra, men det går över. Jag vet. Jag har fortfarande inte vunnit över min sömnsvårighet, men det har blivit något bättre än för några månader sen. Men jag vet att det kommer att ordna sig på sätt och vis. Men annars ser min schema helt ok ut förutom några håltimmar.




Virginska skolan, jag är tillbaka.

EN MYSTISK FILM



Råkar ni känna igen området i filmen? I Örebro, iallafall. :)
Massa lådor, gallerdörrar med skylten "Tillträde förbjuden".... Eller vad är det ni ser? Någon som vet? x)

WHEN I SMILE, YOU WILL SEE THE SMILEY

Struntsamma med att vänta. Jag har gjort en smiley piercing på egen hand för några nätter sen. Det är bara att jag måste skaffa lämplig ring eller en bananabells, får se vilken det blir av dessa eftersom jag vet inte om jag vill ha en synlig smiley eller en dold sådan. x) Jag skaffade den av uttråkelsen så att nålen gick åka igenom. En eller några bilder kommer småningom med rätt piercinggrej. :)

Och till er fråga som ni tänker ställa, det var smärtfritt.


GRATIS? JA TACK.

Man ska kunna få gratis produkter på Buzzscout och samtidigt dela med er åsikter om produkter. Vill ni testa, så är det bara att klicka här. :)

Ha en trevlig onsdagskväll, gott folk.

HELL YEAH :o)


Tagen i maj, av mig.

På lördag kommer min favorit, Vera, tillbaka till Baronbackarna! Henne har jag saknat sen i början av juni! <3 <3 <3

Samtidigt kommer jag att veta att du är på andra sidan om ängen

Jag lovar, jag lovar att jag kommer att springa

Över ängen, under himlen

Över jord, under universum



Förresten, jag har gjort något nytt med mig själv som jag aldrig gjort förr.
Ni får evenutellt se "nyheten" inom kort efter jag har skaffat det jag behöver. Puss!

+ jag tror att jag vill låta en nål glida igenom min ena bröstvårta. x)

"JUST A SMILE AND THE RAIN IS GONE"






Yeah, bilderna ovanför är från en fest den 8:e augusti och det finns fler men vissa av dom är... hm, riktigt cp som en amputerad-liknande-arm och en hand under tröjan. Låter inte precis något trevligt att visa upp. ;)

Så många gånger har jag använt "Just a smile and the rain is gone" att jag skulle kunna tatuera in meningen. Länge har jag velat ha en intatuerad en mening som betyder något. Kanske blir det så? ;) Eller nån mening som är vettigare... Nä, nu tänker jag sticka till sängen för att sedan tuppa av innan jag kommer med ännu mer skitsnack. Godnatt på er!

ETT INLÄGG OM DAMMSUGARE (!?)

Eftersom jag har en röd dammsugare som är för jävlig mot grannarna. Den låter och får andra tro att jag borrar och jag måste dammsuga ganska ofta. På sistone har jag fått sprungit hem till Mao och stjälar hans feta dammsugare som suger stenhårt. Så därför nu är denna söta dammsugare beställd (se nedanför) och även bekväm - påslös. Jag som aldrig fattar något med att köpa påsarna till dammsugaren, så är en påslös dammsugare i rosa absolut något för mig. Jag hittade den och visade för J, för jag visste att hon skulle vilja ha en likadan till sin lägenhet sen så beställde hon den utan tvekan innan mig. :D Sötare än den finns inte, att jag ens uppdaterar ett inlägg om en jävla dammsugare. ;)

Bild: Halens.se

SWEET SNEAKERS FRÅN DS


Bild: www.dinsko.se

För ett par dagar sen klickade jag hem dessa söta sneakers och nu har jag redan dom hemma. Aldrig haft röda skor under hela min tonår. x) Mina underbaringar, är de inte fina med detaljer av blommorna... Finare, mycket finare än alla dessa *host, spyfärdig* gladitorsandaler, iallafall! :D

Nu ska jag ta och gå på en dejt med John Blund.

EN GAMMAL FAVORIT



Bara en gammal favorit som fick lite makeover i photoshop.

CRY, CRY THE HEAVEN


Tagen med mobilen / 2 augusti.


Jaha, nu har världen fött en ännu ny dag. Solen är på väg upp, men bakom en massa osynliga ton moln i himlen som kommer antagligen att fälla ännu mer tårar igen. Under hela tidiga morgonen har jag bara suttit och pysslat med en ännu ny banner och en del färger i denna blogg som ni märker innan ni läser det här. Egentligen skriver jag det här i onödan. Att designa om bloggen är mitt akutfall när uttråkelsen är hög. ;)

Nä, nu ska jag ta och hoppa i min sneda säng som föll igår natt igen. Roligt va... Men jag sover gott.
Det är det som är viktigaste. Eller?

"BLI HOS MIG"





Bild 1: Elins armband, ett typ av vänskapsarmband med Sandra med texten "Bli hos mig" från en låt.
Bild 2: Elins och Sandras armband. Från början trodde jag faktiskt att de var ett par gummisnoddar och jag märkte att det var ett armband varsitt de bar först efter 1 och halv månad .

RAINY DAY TODAY





Under en regnig dag, mest åt kvällhållet blir jag lite uttråkad att jag sitter vid fönstret med kameran och glor ut hur gråaktiga moln flyttar på sig snabbt förbi bakom det gröna. Tar närbilder på regndropparna som fastnar på fönstret. Därefter egobilder på sig själv medan det faller regndropparna ner i dalens stad. För att dämpa min uttråkelse tänker jag klicka hem ett par röda sneakers. Puss!

PS. Jag bidrar med ett par bilder på hamstern Stuart + mina katter. Se nedanför. DS

 

EN SÄNGSKRÄCK?

Natten till söndag gick jag och la mig. Jag somnade på en gång med Fufy intill mitt huvud.

Sedan plötsligt föll högersidan av madrassen ner till golvet. Det bara sa BANG att jag och Fufy vaknade på en gång och undrade vad som hände. Jag vet inte vad jag tänkte då, men jag minns att jag såg att sängen var upp och ner typ efter den ena sidan av sängen hasade ner. Jag var typ under sängramen medan andra sidan av madrassen låg ovanför sängramen, men jag orkade inte bry mig så somnade jag och Fufy igen under sängramen. Klockan var typ åtta på morgon. Och jag fattar inte hur sängmadrassen kan ramla ner när det är i en helt rätt storlek och så... Sängen är inte ens sönder. Hoppas inte att det händer igen i natt för det har faktiskt suttit fast och bra tills inatt... En sängskräck på väg.

Det här skrev jag för Joey's skull eftersom hon tyckte det var skitkul. x)

VINPIMPLARNA







 




Att pimpla vin med Malin och Sophie = hög mysfaktor. ;)

LET ME SEE YOUR SMILE



Varje gång du ler, ler jag också.
Bara för att jag saknar dig så...

MMBAREN



  
  

Bilderna får tala för sig själva.

YES, IT'S FOR YOU I LAUGH

Alla har ett leende i deras hjärta, oavsett vad som händer. När mörkret slukar en, är ett leende i hjärtat som ett hopp som håller alla kvar vid kampen. När alla ler, är hoppet uppe. När alla inte längre ler, finns hoppet ändå där. Likt ett leende i hjärtat, både dold och synlig. Det handlar bara om att tro. Utan ett leende i hjärtat, är som ett liv utan skratt.





Vad vore världen utan allas leende och ljuvliga skratt?

RSS 2.0