MOBILBYTE IGEN

För 2 dagar sen hade jag en svart mobil. Igår hade jag en lila. Idag har jag en orange och det håller nu för engångs skull. Den lila hade tydligen "ingen" 3 operatör eller antenn i sig så jag fick aldrig nån täckning så fick jag en ny idag så valde jag orange i stället. x) Den är till och med bättre än den jag hade innan... Turen har vänt. ;)


Från google.se


För lite mer än en timme sen lämnade M sin Fufy hit. Alltid mysigt med en kattunge i lägenheten. ;) Flora verkar digga Fufy något bra medan Spero diggar hamstern Stuart som också diggar honom genom att glo och lukta efter Spero. :D Mina djur fungerar bra med andra djur, tydligen. ;)

Nä, nu ska jag ta och softa tills J och M kommer hem med en husbil som heter Herman, så åker Stuart hem. :) Nej, nu kom de förbi. En nice husbil och J's historia fick det hela påminna om Familjen är värst eftersom kaninen Jimmy Skuttis följer med i husbilen. :D Så de kommer hit om en stund. :)

Puss!

ATT CYKLA, I VERKLIGHET OCH SPEL = BLÄ

Jag som inte har cyklat på nästan ett par år och idag cyklade jag hela vägen från stan till Baronbackarna. Jisses, mina ben var verkligen svaga och T fick för sig att jag körde nästan in en buske när jag endast bara snuddade busken med mitt ben och han säger att han såg precis allt. Visst? Jag som såg att han såg precis när mitt ben snuddade! Typiskt, en baconhjärna där ju...

Men inatt var vi iallafall hemma hos K och spelade tvspel, OS-grenar. En del småkramper i högerhand för bara det där jäkla spelet! :D Men trots allt var det faktiskt kul. ;)

   

Jag borde inte ha blivit SÅ nöjd med mobilen eftersom den har ingen täckning! Tekniska supporten på 3 fick säga att de skulle lägga in en felanmälan bara för att det är något fel med täckningen för denna mobil jag har. Så behöver jag bara... typ, vänta. Blä. Men när det väl fungerar, lär mobilen bli bombad med sms. Det är typ...

Otur i tur i oturen...

EFTER ÄRENDEN PÅ STAN

När jag stack till stan för att lämna in mobilen på lagningen. Nähä, det gick inte att laga när den 100% var död så var det bara att få en ny söt mobil i lila. :) Och så blev det 3bredband som också fick följa hem. Nu har jag ett fungerande usb-modem och mobil.

Nu är jag nöjd. ;)

WHAT IN HELL

Vad i helvete har jag gjort, egentligen? Modemet vägrar fungera så jag blir tvungen att springa runt i hela lägenhet för att hitta ett oskyddat trådlös och det hittade jag i badrummet så här sitter jag på golvet tillsammans med Spero som sussar gott intill mitt högerben. Jag sökte trådlösheten för att kunna kolla några saker innan jag sticker till stan för att lämna in min jäkla mobil som också vägrar att fungera, närmare skärmen, igen! Jag börjar nog bli teknikens fiende... :( Elektroniska saker - sug er elektriska röv.

Hoppas inte att ni drabbar samma sak någon gång.

EBBA & SVULLO



Tidigare ikväll begav jag mig till Oxhagen för att träffa dessa + Erik. Hade inte träffat dom på 5 veckor nästan och gud vad Svullo har vuxit så! Men han är fortfarande lik en isbjörn. :) Det var mysigt trots att det blixtrade utanför som fan och allt. Imorgon, eller idag om man ska säga det beger jag mig dit igen för att passa Svullo medan Ebba och Erik åker åt varsitt håll på några ärenden. :) På bara en vecka ställer jag mer än gärna upp att passa en hamster, en hund och snart en kattunge om den fungerar med mina katter. Det gör bara så att jag känner mig en bra människa... :) Och det är för att jag älskar djur!

Tack för en mysig kväll, Ebba. Och vi ses. <3

IT'S YOUR LIFE I LAY IN MY HANDS


Tagen på gården i Gräsö.


Igår kom syrran och svågern hit för att lämna min efterlängtade tvhylla bara för att få göra vardagsrummet mer varmare i färg och mysigare. Jag är mycket nöjd men dock får det ta lite tid för datorbordet som ska få flytta 2 dörrar bort härifrån, och så glasskåpet. Tvn. Katterna. Fast katterna kommer imorgon kväll, troligvis! Gissa om jag har saknat dom som in i helvetet... Resten får komma när det går.

Eftersom jag passar Joey's hamster Stuart så vill jag självklart lära känna den genom att ge honom sallad och byta vatten. Se till att mat finns där. Men ändå säger hans ansikte "Eat my ass!" och börjar sträva ut ur min hand fast jag försöker hålla honom men vågar inte hålla hårt ifall han inte kan andas. I stället ger han mig små söta rivsår vid nyckelbenet. En så söt hamster som inte känner mig... Vafan, får ställa ut honom i hallen så han får springa av sig idag innan katterna kommer.

Det är soligt och varmt ute igen. De flesta är nog ute och badar. Jag som hatar att bada i Sverige, särskilt typ sjöarna eller där det finns för många folk. Det avskyr jag. Sola vill jag gärna, men blir snabbt less. Kanske ska man försöka gå ut o sola en bit utanför mitt hem... Eller någonting. Eller räcker det att sitta i balkongen. Jag vet inte. Jag får låta ödet ta beslut.

Puss!

GOOD MORNING, HEAVEN


Närbild. Tagen i Enköping.


Jag vaknade och öppnade ögonen så sakta det gick. När jag ändå precis vaknat ur sömnen så var det dags att kolla vad klockan var, i min mobil. Men jag upptäcker min mobil död, displayen fungerar inte... Den måste ha fått hjärtattack av fallet, men jag har inte tappat på länge. En-sen-reaktion-på-fallet-som-orsakar-display-döden. Bajs på den, så får jag bege mig iväg till 3butiken och lämna in för lagningen imorgon. Men då behöver jag ju en annan mobil för att vara nåbar! Men när jag gick upp för att kolla vad klockan var. Ah! Kvart i nio. Tänk er, en Emelie som vaknar och kliver upp självmant vid 08.45! Det är sjukt ovanligt för jag har inte kunnat göra så på evigheter.

Utanför fönstret kan jag se att det är lika hett som gårdagen. Det är runt trettio grader.

Snart är Sverige som Afrika.

EDIT: Displayen fungerar igen efter att jag slog den på sänggaveln. :D Ointressant fakta, alltså.

KVACK, KVACK


Tagen vid Örebros slott. En söt anka... Kvack, kvack.

Jag avlider långsamt. Bokstavligt talat. En sådan värme får mitt svett att forsa ut och min näsa är bränd.
Just nu, i detta ögonblick är den i allafall röd.

Och nu är det så gay överallt på kanal 5, när det är CSI så handlar det om ett bög par eller ett annat program så handlar det om gay. Ordet gay. Den där serien då en-som-påminner-om-lego-människor som säger "Din röv är inte gravid!" och sånt. Jag börjar bli less, men på något sätt är det självklart att det är deras vecka nu men... En vecka på femman full av gay? Till och med femmans motiv, som liknar ett par maskar med bröst?! Det ser verkligen inte så värst lockande ut... x) Men peace, gays. Jag respekterar er. :)

Från och med idag passar jag en hamster vid namnet Stuart. Han är bara så gullig som försöker rymma genom att bita på gallret och sedan klättra runt på galler-taket. x) Söt är han allt. Snart kommer mina kisseälsklingar hem. De får fan inte vara i närheten av Stuart Mina katter ska inte få mörda Stuart! :D Joey, du ska vara lugn. Han kommer att vara i behåll och lika söt när han återvänder till sin matte. x)

Och kvällens nyhet: Godnatt till er alla.

A WHITE FLOWER



Bara för att jag inte pallar gå ut och bli svettig, så uppdaterar jag lite.

LIVET I ÖREBRO TAR ÖVER


Bild: Jag och röken av vattenpipan. :)

Varje gång jag är i Gräsö, uppdaterar jag väldigt flitigt. Men när jag väl är i Örebro, blir jag tom i bollen. Men nu uppdaterar jag bara för att visa att jag fortfarande andas. Alla dagarna har jag haft fullt upp tills igår låg jag bara hemma med bakfyllan i min nya soffa. :) Japp, jag har äntligen skaffat ny soffa, soffbord och allt jag behövde. Allt som fattas, finns någonstans i Gräsö och Märsta så det är bara att vänta tills de kommer så blir det mycket finare här. :)

 

Jag blir tokig på alla sladdar som finns överallt. Det märker ni i bilden.



Men mest av allt längtar jag efter Spero och Flora. Så tomt härhemma... <3

GIVE ME MY SMILE



Mini Emy. Favorit. :)

THE TRUTH BEHIND A STORY

Ingenting är som det var. Jag önskar att man kunde vrida tillbaka tiden. Bara för att ändra på vissa saker som hände, till att inte ha hänt. Bara för att den förstör så jävla mycket....

Men det finns saker man tyvärr har upplevt, och aldrig berättat. För att man skäms och låter det dåliga krypa in hos ens själ. Allting rasar och dom skrattar än. De är så jävla äckliga som ändå kallar. Varför ska jag behöva höra det. Men jag är ingen ängel heller.

Allting som har med det dåliga att göra, sker. Även det man kommer att ångra sig för all framtid. Det gör jag. Men ingen tror på. De dömer. De skrattar. Jag önskar att jag kunde tala om direkt från hjärtat mitt. Men alla är för dumma att förstå mig. De vet inte sanningen bakom historien. De vet ingenting, när de tror att de vet. Det är bara så jävla synd.

Jag är inte stark, jag är inte svag som jag kanske verkar. Det finns bara en, som jag vill prata med. Om det här. Sanningen bakom historien. Men personen svarar inte. Jag längtar. Jag behöver blotta min själ. Och söka sanningen till en annan händelse. Jag är djup medveten om att sanningen inte finns överallt, men vill man söka så ska man. Mina ord kan göras lång, men jag väljer att göra den kort.


Sorgligt. Jag vet inte om ni är smarta nog som kan förstå mina konstiga ord. Det är bara känslosamma ord som behövde komma ut...

EN FILOSOFI DISKUSSION

Ja... Filmen nedaför handlar om en filosofi diskussion. Snacket om kryp orsakades att när det började regna förra helgen som fan så frågade jag dom om flugorna störtar när regnet plötsligt öser ner. x) Den här är Sandra och Elin's film. Självklart finns jag meeed. ;)




IN Ö-TOWN

Nu har jag varit i Örebro i fyra dagar. Jag tycker om att vara här, bara för att det finns saker att göra och folk runt om mig som finns så jag får aldrig det tråkigt som det annars händer i Gräsö. Långtråkigt därborta.

I natt var jag hemma hos Joey och Mao o spelade tvspel, gud det var så längesen sist jag spelade tvspel! Jag och Joey spelade disney, så roligt men jag var "nybörjare" så jag fick helatiden bli den sämsta x) jag har verkligen glömt hur kul det är med tvspel... :) Men annars kom jag hem från dom strax efter sextiden imorse när mina linser började torka ut sig själva och sov i cirka 6-7 timmar. Att vakna upp utan katter i närheten är inte lika mysigt, att vara ensam hemma här när mina katter befinner sig i Gräsö, men som tur är Malin och Hannes väldigt snälla som ska passa på och hämta dom i helgen när dom ändå ska till Tögen. Puss på dom! <3 :)

Snart sticker jag till Ladugårdsängen.

Nu är jag ordlös så klickar jag istället på Spara & publicera - knappen nu.


HILF MIR FLIEGEN

  

Hur längesen är det egentligen när bilderna togs? Allting känns så nyss. Svart hår med lång lugg. Många förfester ensamma i Skebäck. Allt detta är förbi, bara ett minne. :) I dag hittade jag även en poesibok där jag förvarade alla Joey´s dikter för... oh my god, hm... kanske 5-6 år sen då våra sena nätter handlade om att skicka sms med dikter, både korta och långa. :) Här visar jag en av hennes gamla dikter, som skapar en tydlig bild i huvudet. :)

Jag springer
Du springer
På en mörk gata

Jag skrattar
Du skrattar
Min halsduk fladdrar runt mig
Mitt hår flyger runt mitt ansikte

Jag stannar
Du stannar
Jag ler och går till dig
Där du står

Jag gör min gest
En gest
Jag smeker din kind med mitt finger
Du ler
Jag skrattar

Jag tar dig i handen och springer
Springer från all smärta
Vi flyr
Flyr från all ondska
Vi springer
Vi springer från all ondska

UR MIN BABYBOK

Födelsen: Värkarna började 02.30. Klockan 06.00 var vi framme i Uppsala och inskrivningen vid 06.05. Fostervattnet gick 06.10 och ut kom Jag 06.16. En snabb och lätt förlossning.

Dopet: Jag döptes en fin junisöndag när jag var ca 3½ månad. Precis innan vi skulle gå in så bajsade jag på mig så mamma måste byta allt jag hade på mig under dopklänningen. Under själva dopet var jag jättesnäll. Jag till och med log lite åt prästen. Det var två flickor till som döpte sig på samma gång. Det var Johanna, 2 mån och Sofia 8 mån. Dom var lika glada och snälla som jag. Efter dopet åkte vi hem till mormor och morfar och drack kaffe och tårta.

Min födelsevikt: 3610 gram.
Min längd vid födelsen: 51 cm.
Min ögonfärg: Blå.
Min hårfärg: Brunsvart.

Mitt första leende: 5 veckor gammal.
Jag började följa rörelser med ögonen: 7 veckor.
Jag började lyfta huvudet: 2 mån.
Jag jollrade första gången: 1 mån.
Jag vände mig från rygg till mage: 19/6 1988.
Jag försökte sätta mig upp: ca 6 mån.

Jag skrattade högt: 9 maj 1988.
Jag försöker få tag på saker: 3 mån.
Jag kunde hålla leksaken i mi hand: 3½ mån.
Jag satte mig upp: 7 mån.
Jag började krypa: 7½ mån.
Jag stod upp: 7 månader.
Jag började gå runt med hålla mig vid: 7 mån.
Jag började gå: 10½ mån.

Nu kommer det något som är sååå intressant: Min första tand tittade fram den 4 augusti 1988. :D

Till er alla: Har ni babybok om er själva också? Det har väl alla? :)

EN SERIE x)


Klicka på minatyren.

En serie som gjordes av mig och Littorin :D
Det måste ha varit under... hösten 05 eller våren 06. :)





DET GÖMDA ÄR HITTAD ;)

I bland är det bara för roligt att packa för då hittar man alltid något, som det stod i förra inlägget.
Bilderna visar en del av det förflutna och det är alltid underbart att bara titta på och minnas. :)




NEXT DESTINATION: ÖREBRO


Tagen den 13 november 2006.

Örebro, här kommeeer Emy. ;)

Jag får en tydlig bild i mitt huvud hur morgondagen ser ut. När jag anländer Örebro C vid tretiden och jag kliver ut med en resväska, datorväska och så handväska där min kameraväska får ligga och mysa. Jag går klumpigt men hittar Malin gående på sitt sätt och försöker dölja sitt leende som avslöjar att hon är glad. ;) Rätta mig gärna, hihi.

Just nu har jag rensat allt i hyllan och byrån. Nu återstår det bara garderoben och ett... hm, ett skåp. Jag hittade några roliga grejer, får ta och fota sedan. :) En av dessa kan jag dra en berättelse för er efter jag har fixat allt färdigt. :) Nu ska jag återvända till packningen. Alltså, jag packar ner allt inför flytten till Björnäs när jag inte kommer att vara hemma ofta medan mina föräldrar flyttar på egen hand med allt och alla djur. :)  Jag har märkt att jag får aldrig med allt jag vill ta med till Örebro, på grund av kläderna som tar mycket plats. :D Men så går det fan till när man får resa på egen hand med buss/tågresor.

På återseende!

SO TRUE

   

"Den allra mest förfelade dagen, är den då vi inte skrattade en enda gång."
- Okänd.


Bara för att jag gillar den så. :)

BUTTERFLIES





They´s flying in the freedom.

THE ARISTOCATS


Bild: Google.se

Jag såg nyss den bara för att Malin's kisse påminde om Berlioz, den gråa. :) Sist jag såg den var det någon gång under barndomen, utan text. Men nu har jag sett den med text. En jäkla söt film. <3

DRÖMTYDNING

Jag satt och snackade med en kompis över MSN om drömmar, vad de betyder så tog hon och kollade upp om det fanns nån sida som förklarar våra drömmar. Hon hittade det och jag började forska i. Bara en som stämde bra på min dröm som kom ofta tillbaka och förstått varför den slutat komma. Fast jag diggade drömmen så det inte skulle skada om att drömmen kom tillbaka men det går nog inte när det som förklarat, har skett. Just det, nu kom jag på en annan dröm och skall ta och kolla. Rätt så kul, faktiskt! :D

Fast man kan inte alltid tro på, men det är bara att se om det sker eller stämmer. Vill ni chansa på och få er dröm förklarad, klicka här. ;)

NÅGON ÄR DESPERAT ;)


Fotoautomaten i Träffpunkten, Örebro. Våren 2007.


Fotoautomaten i Centralen, Stockholm. Våren 2008.

Det har pågått i många, många dagar med Malin som ber mig att komma till Örebro. Hon sitter ensam hemma med kissen därborta och längtar något enormt efter mitt sällskap, ser jag. ;) I bland kan hon vara så desperat att hon offrar. Vilket är väldigt gulligt :') och det återstår bara att kolla lite imorgon med saker o ting. Om allting fixar sig, kommer jag hem till henne på torsdag. Jag kan lätt skapa en bild i mitt huvud hur hon flinar när hon möter mig, som hon alltid gör. ;)

Nu har jag bloggat något, Malin. :D

MINA BEGÄR ;)


Bild: IKEA som jag har pysslat ihop.

Jag hade så tråkigt tidigare idag så kom jag på att jag kunde pyssla ihop det jag vill ha och skall köpa inom kort. Så är dessa vad jag begär just nu och ska inskaffa dem. Inte så värst förvånande att det finns vaniljljus där också, va. Det är nästan som att ett liv utan vanilj ljus är inget liv alls. ;) Puss!

VI ALLA SKALL DRÖMMA, MINNAS & LEVA


Något att ha i köket, kanske...

Ett nöje att pyssla något till eget med ett välkänt talspråk. :)

WORLD OF CLOUDS



Jag brukar inte tycka om moln-bilder för de brukar vara så himla tråkiga.
Men just denna gillar jag.

Om jag tittar på bilden noggrant så känns det som jag knäppte kort när jag var bland moln, inte från marken. Liksom, en molnvärld.

WEEKEND IN MÄRSTA

Helgen har nu passerat förbi. Det var en helg jag behövde. :) Jag orkar inte skriva så mycket så jag lägger upp några bilder från gårdagen och fredags. Bilderna ger 10 gånger fler ord än när jag skriver.

Fredag:

          

1. Peter som poserar med öl i plastglaset.
2. Linnea och Elin.
3. Mustafa och en australisk kille.
4. Azra, en av Elins vänner.
5. Mustafa, Caroline och Peter.
6. Vahid och Lukas som har sin tumme uppe.
7. Medlemmar i deras alldeles egna COP (Cultur Of Porn).
8. Vahid och hans norska flickvän, Line.
9. En toalettpappersrulle mellan paret.
10. Sandra säger någonting och Linnea flinar.
11. Vahid med bara ett öga öppet.

Lördag:

    

1. Sandra funderar på vilken fråga hon ska välja ur spellappen.
2. En sliten Lukas efter all HB. x)
3. Soft i soffan medan vi lyssnar på frågan.
4. Ett spel vi körde, rätt kul.
5. Min konst av vax. Fint va?

Puss!


PS. Det finns en helskön film i Lukas dator som Elin och Sandra gjorde igår + jag finns med i en viss scen. Den heter Jukka & Göran. Jag måste bara fixa hit filmen så jag kan lägga upp här på bloggen. Vi får hoppas att det kan ske inom kort. DS

EDIT: Eftersom Malin frågade efter bild på mig, så fanns det bara hemska bilder och denna svartvita var den enda som dög. ;) Här får du, M.


SEE ME WITH YOUR HEART

 
En mening ur filmen Housebound som jag förälskade mig i på en gång:


Andas in mig och se mig med ditt hjärta.

10.58 - MOT MÄRSTA

Vid elvatiden lämnar jag Öregrund för att åka till syrran i Stockholm. Vi hörs när jag är tillbaka. Puss!

EVERY DAY I REMEMBER



Varje dag sitter jag och minnas...

OH, MY HAIR, OH



Jag bläddrade igenom bilderna och hittade denna. Gud vad jag saknar min lugg så där!
Fast jag får ha tålamod tills min lugg växer ut. Har inte ens den blekaste aning varför jag klippte min lugg... Fast jag har en månad på mig att försöka hålla tummarna att lugge växer fort, innan jag klipper mitt hår. I hösten blir det ett år då jag inte har klippt mig, ungefär. Fast mitt hår har varit sjukt långsam på att växa, på grund av mitt beroende till hårfärgbyte. x) Fast jag är på en bättringsväg nu... Tror jag.

ETT BLODIGT MORD...

... I mitt rum! Jo, det skedde faktiskt ett mord här som lämnade massvis blodspår i mitt sovrum.

Jag låg bara här i min säng med laptopen på knä medan jag spelade sax, sten & påse mot en kompis. Katterna Spero, Flora och Tussan jagar varandra och det sker även under alla andra dagar. Inget ovanligt. Jag spelar och pappa kommer in med en inrullad aftonbladet. Han rullar långsamt upp för att visa och jag blir rädd med tankarna som skriker: Vad är det? Vad fan finns där?!

Sedan såg jag något litet och svart. Jag försökte uppfatta det jag såg och efter en stund fattade jag. En av de sötaste djuren jag någonsin klappat på. En fladdermus! Katterna som jagade varandra, gjorde inte det utan precis gjort ett blodigt mord! Dumma katter. Men det första jag ville göra var att fota den, även om den var död så var den så söt. Jag har alltid tyckt att små fladdermus är så söta.

Några påstår att de skulle få panik när de ser en fladdermus vad den än gör. Jag blir bara rädd när den flyger, men när den hänger upp och ner i sömn så älskar jag att klappa den. Det verkar som om de flesta tror att de suger upp blod och att de kan anfalla. Det är väldigt sött eftersom de har tydligen tittat för mycket på filmer.

Här bjuder jag på en söt men död fladdermus, som skulle ha varit sötare om den var fortfarande vid liv. <3


Godnatt.


MAKE UP





Mitt i städningen stannade jag upp och började leka med kameran. Den där är min favorit rouge. ;)

THE YEAR OF DRAGON



I bland är det så när jag tittar på mig själv med min första tatuering i nacken i bild, är som att titta på en främling. Bara för att jag har aldrig sett den med egna ögon utan spegel. :)

HOW CAN I SHINE IF I CAN'T SEE YOU



Jag saknar.

Värmen. Solen. Vinden. Doften. Leenden. Brännan. Sanden. Havet.


Helt enkelt.

NEXT DESTINATION: MÄRSTA



Nu kan jag lägga upp en bild som visar en del ur syrrans lägenhet efter att hon la upp bilderna som visar hur der ser ut i varje rum, i hennes bilddagbok. Dock är teven på plats, vilket inte gjorde i bilden som då. Titta på golvet, fönster, färgen på väggarna och allt det där. Nu förstår ni mig, va? Jag sticker dit på fredag och mysa i hörnet av soffan där. ;)

Jag måste ta och dammsuga sovrummet, sortera och slänga saker som inte skall följa med till Björnäs. Det ska helst vara fixat innan morsan kommer hem, för jag har inte lust och höra henne säga "Men Emelie, varför har du inte städat?" För jag har inget bra skäl som jag kan komma med. Att inte orka är ju ingen bra anledning, direkt. Bäst att sätta igång nu.

Ha en bra onsdagskväll.

MITT BLINDA HJÄRTA

Höj din röst, jag kan inte höra dig än

Hoppa högre, jag kan inte se dig än

Kom närmare, jag kan inte känna dig än


Höj din röst, så mina döva öron kan höra dig

Hoppa högre så mina blinda ögon kan se dig

Kom närmare så min hud kan känna dig


För att se om mitt blinda hjärta

Verkligen är blind


Höjer du inte din röst, vill du inte att jag skall höra dig

Hoppar du inte, vill du inte att jag skall se dig

Kommer du inte närmare, vill du inte att jag skall få röra dig


Förblir mitt hjärta blint

Mitt blinda hjärta


WHAT WILL THE SUN DO IF YOU DON'T SMILE




Hur skall solen kunna gå upp utan dig och ditt leende?


EMELIES HUVUD TALAR

Eftersom denna är min blogg och jag älskar den som om den vore min lilla dagbok bakom laptopens skärm så har jag lust och skriva om några saker. Nu tänker jag bara prata på och samtidigt skita fullständigt i er som inte tycker som jag eller frågorna ni ställer. :)

För mig är ordet "för alltid" inte något som verkligen existerar. För mig betyder ordet att ordet lever för alltid, till och med efter döden. Men vi dör ju. Alla och allt dör. Ingenting varar för alltid. För evigt. Dessa orden gör mig spyfärdig. Som dessa söta folk när de säger "jag ska alltid älska dig" eller allt som har med det att göra. Man kan ju säga "Jag kommer att älska dig så länge vårt förhållande håller." och så, men samtidigt tror jag att folk säger ändå det där hemska ordet för att försöka visa sin kärlek för en. Jag var en av dom en gång, för längesen men inte idag. Fy fan för sånt. :) Men nog om det.

För det andra... Jag förstår inte mig på folk som säger att killar är svin, på grund av något dumt de gjorde. Och de säger att dom fortsätter med att göra om misstaget. De sviker. De ljuger. Killarna säger att tjejerna är för jävliga, de kan inte lita på tjejerna och att kärleken är skit, skit och åter skit. Varför ens snacka skit och döma, när de har valt en fel väg? Mött fel människor? Deras fråga om varför kärleken finns. De har livet framför sig. De kommer att möta kärleken till slut, oavsett när, hur och var. Kärleken existerar för att hålla världen levande och frisk. Man ska inte ha bråttom med att lyckas leva i en perfekt värld som består bara av färgen rosa. Man ska gå genom några helvete, några paradis och mittemellan för att förstå sig på livet och kunna leva. En fel väg, ett fel val, ett misstag, med och motgångar ingår en stor del av vårt liv. :)

Men att snacka skit om livet, är ändå en del av vårt liv. Vilket jag tycker är synd.

NÄR PENGARNA HAR MAKT

Bara för att M sitter och tjatar att jag ska stanna kvar i Örebro så länge det går. Men pengarna som ska ramla in i mitt konto kommer att direkt betalas för att få det överstökat så vet jag inte alls om jag ska stanna kvar i Örebro i några dagar eller om jag har råd nog som räcker att jag kan stanna hela juli ut och tills skolan börjar. Jag hatar när pengarna har makt och att ha katter kostar en del också. Men det ordnar sig. Men trots det så ska jag äntligen shoppa på IKEA inom kort som att skaffa en sängram (äntligen!), en soffa och dylikt som fattas i lägenheten. Jag längtar faktiskt. ;)

Jag måste verkligen ta mig i kragen och börja städa sovrummet. Jag ska börja "rensa" och kasta jag inte vill ha kvar och dylikt inför flytten eftersom jag kommer inte att finnas här hemma när föräldrarna flyttar till huset i Björnäs. Jag skulle ha börjat för en vecka sen men jag har inte orkat ett dugg. Det är bara och se om jag orkar imorgon.

Jag orkar i allafall inte lägga upp nån bild nu. Godnatt.


VIKINGAVÄGEN, MÄRSTA

Jag var där idag över dagen med föräldrarna för att hälsa på syrran och Peter i deras nya lägenhet på 70 kvm. Deras lägenhet är fan min dröm. Det är som om att de stal min dröm. ;)

 Ljusa väggar, vardagsrummet och köket i ett. Trägolv. Fräscha vitvaror. Stor balkong. Stort duschrum med golvvärme, ett annorlunda toalettsystem. Hylla i väggen, typ. Vi var där i kanske bara en timme och jag stormtrivdes. Allting var ny utom sängen i sovrummet och de hade fixat allting på en vecka, och det sista de behövde göra idag var att köpa en tv. Att köpa allt inom dagarna till en lyxig lägenhet är något jag också drömmer om, som jag får vänta tills jag har jobb. :) Självklart har jag fotat men jag lägger inte upp dessa bilder förrän syrran har gjort det, hon skall få göra det först eftersom det är hennes lägenhet.


Till helgen sticker jag nog dit.



Emelie som myser i sin nya tröja m. huva, en slarvig tofs i blont med en rejäl utväxt med kameran framför sig som framkallar ett överdrivet leende.

DAGENS OFFER



Någon vet tydligen inte att tandpetarna faktiskt finns.

EN FRÄKNIG EMELIE



Jag dör snart. Bokstavligen.

Av uttråkelsen här på ön. Jag är sjukt less. Tänk om pengarna inte kunde styra det mänskliga?
För då hade jag lämnat hemmet för längesen, varit hemma hos någon långt härifrån eller i min lägenhet i Örebro. Jag vill inte tigga pengar av föräldrar, för det har jag gjort tillräckligt nog. Det suger som bara den. Jag längtar tills jag får dra härifrån. Tills jag får inreda min lägenhet på nytt. Bara få vara med någon och vara social. Här har jag inte ett liv.

Ett liv utan vänner är som en fågel utan vingar.



SVARTVITA DROPPAR



Fyra veckor av sommarlovet har nu flugit förbi.

LOOK IN MY EYES



Här bjuds det en bild på mig själv med hög ISO på ca 800.
Även mina fräknar syns lite... Usch. ;)

DET GRÖNA GLITTRAR


Det jag älskar med kameran är att när man fokuserar sig på en sak framför det gröna
så blir det gröna alldeles glittrigt på grund av oskärpan. Jag är helt såld på det. :)

KATTMODELLEN FLORA



Min älskade Flora.

118100, den allvetande

Eftersom jag såg några bloggar där de skrev att de provade och skicka till 118 100, numret som har svar på allt. De provade skicka om allt som möjligt och 118 100 verkligen svarar. Det lät roligt så jag provade och ställde en fråga i ett sms som löd "Vem är jag?" och knappt några sekunder senare fick jag detta svar:

"Du är den person som dina handlingar och omgivning format. Du är bra på vissa saker och sämre på andra. Du har drömmar och vi hoppas att du kommer få uppfylla av dessa. Annars så tror vi att du är en trevlig person. Ha en trevlig sommar! :)"

Det stämmer in på mig och jag tror faktiskt att den är ett svar som automatiskt skickas till dom som ställer samma fråga. Så beslöt jag mig att prova och fråga om vilka vissa av mina vänner var. 118100 svarade och det stämde. Läskigt men roligt. :D

MIN SISTA MÅNAD PÅ GRÄSÖ (?)

I dag fick mina föräldrar veta att huset i Björnäs är deras.

Det innebär att jag kommer inte att få åka över havet som ofta slår till i vågorna när färjan åker mot Gräsö, där jag har levt i 20 år med alla mina barndomsminnen och ett perfekt sommarställe. Pappa har levt här på Gräsö i 50 år, hela 50 år som en ö-bo. Men självklart kommer man att få åka tillbaka dit, det är inte så långt ifrån Björnäs heller eftersom halvsyrran Linda bor kvar där. Även pappas släkt (som vi träffar mycket sällan). :) Men ändå är det skönt på något sätt att börja från början. Jag älskar iallafall att flytta för då får man "inreda" sitt rum vart sängen skall stå, vart helkroppspegel skall stå och dylikt. Morsan har börjat prata om att ha det ljusa rummet på övervåningen som sovrum! Detta rum ville jag ju ha! Jag som är sjukt less på ett mörkt sovrum... Men det är ju dom som ska bo där på heltid, inte jag. Det verkar som om inflyttningen blir efter 1 augusti, redan. Jag bidrar med några bilder från gården i Björnäs.

                   

Bild 1: Vardagsrum. Annorlunda med trä som fondvägg, med parkettgolv <3
Bild 2: Ett rum med öppen spis.
Bild 3: Sidan av köket som jag älskar, så vitt. :) Nedrevåningen.
Bild 4: Andra sidan av köket. Nedrevåningen.
Bild 5: Köket på övervåningen. Så fin. Men onödigt att ha 2.
Bild 6: Bastu :D :D
Bild 7: Tvättrummet på nedrevåningen.
Bild 8: Ut mot hallen från vardagsrummet. Det röda tänker jag fan måla om till vitt.
Bild 9: En av duschrummen i huset.
Bild 10: Sovrummet jag vill ha. :(
Bild 11: Terassen i övervåningen, gissa om jag älskar den.
Bild 12: En del av gården.
Bild 13: -ll-
Bild 14: Gården med huset.
Bild 15: Jättestallet för mammas 2 hästar. :D
Bild 16: Hästboxarna inne i stallet.
Bild 17: Vår mark bakom stallet. Något för mammas hästar åtminstone.

Hm. Det blev inte bara några bilder, tydligen. Bara så att syrran Elin får se det mesta eftersom hon har inte varit där och tittat. :) Vi vinner även typ en timme på allt. En timme mindre resa, en timme mer sömn, mindre avstånd till allt. Men det enda jag inte förstår är hur allt som finns här, ska med dit. Säkert 50% av allt ska till soptippen men annars är det ändå så mycket att ta med. Alla katter, hundar, hästar. Haha. :) Dessutom ligger Björnäs närmare Tögen. Större möjlighet att ses när Malin hänger med sin älskade dit under somrarna så länge de håller ihop. ;)

Det enda jag kommer att sakna mest är vinden från havet som leker med mitt hår.


EN OEXISTERANDE VÄRLD

Tänk om, tänk om... Att det fanns en värld där varje blad dansar med vinden när träden flyttar på sig för att visa vägen dit man skall gå. Små och vänliga människor som bor i skogen, älvorna som fladdrar med sina vingar, människohästar som talar och stora & vänliga fåglar som vi kan rida på i luften, känna luftstömmen flyga förbi våra kinder medan vi ser över hela landskapet. Djur skall kunna kommunicera, som oss. Varje blomma av sort visslar och det är aldrig något annat än grönt i hela dalen med en stor och glittrande vattenfall som fortsätter ut i älven. Varje träd med olika frukt som helatiden växer, utan något slut. Flamingos som delar med sig deras skönhet till andra. Fjärilar skulle flyga flitigt och jaga varandra. Ingen och inget skulle vara utrotade. Det enda som inte skulle finnas, är ondskan. Allting skulle vara en dröm, i vår verklighet. Solnedgången i vackra färger, och även i soluppgången... En drömvärld utan något slut. Vore vår fantasi lika verklig som verkligheten, hade jag trott på att en sådan sagolik värld existerar. Hade det funnits en sådan värld, hade jag flyttat dit.

Utan tvekan.

SKEPPET SOM SJUNKER

För en stund sen skrev Dii till mig och frågade om jag hade hört talats om Slå dig fri, Emelie av Dia psalma och jag kände igen den. Jag minns att jag gillade låttexten något oerhört mycket för några år sedan eftersom jag känner mig påmind i texten men dock inte det med misshandeln! Eller kanske han som bor i mitt huvud...

Man ska lämna det skepp som sjunker
och rädda det som räddas kan
inte göra som du gjort i åratal
bara klättra högre i skeppets mast


När toppen på masten till slut är nådd
så finns det ingenstans kvar att fly
det enda du kan göra då är att se
ditt liv förstöras för all framtid


Med hårda sparkar och slag
med värkande armar och värkande ben
har det gått ännu en dag
snälla, lämna skeppet innan det är försent


Slå dig fri, Emelie
slå dig fri, lev ditt liv innan allt är förbi


Du säger att du har känslor kvar
och tror att allting är ditt fel
du säger att han brukar vara snäll
fast han slår dig nästan varje kväll

Men ingenting är ditt fel
bara han rår för sina fel
nu när skeppet snart skjunkit helt
lämna det innan du följer med


Slå dig fri, Emelie
slå dig fri, lev ditt liv innan allt är förbi


Med hårda sparkar och slag
med värkande armar och värkande ben
har det gått ännu en dag
snälla, lämna skeppet innan det är försent


Slå dig fri, Emelie
slå dig fri, lev ditt liv innan allt är förbi


TATUERING

Jag minns hur det gick till för första gången då jag tatuerades i nacken, den 18 mars 2006. Jag hade redan bestämt att jag ville ha bara två stycken. Men med tiden ändrade jag mig till tre. Efter att jag skaffade min tredje, koifisken på halsen, var jag tom på tatueringsideer till mig själv.

Men av bara att se på La Ink, så kommer jag på vad jag hade tänkt på för motiv under tiden då jag funderade på motiv åt underarmen tidigt i våras. Jag kom på att jag ville ha en citat på ryggen förut och det vill jag fortfarande. Men först ska jag låta allt ta sin tid som det behövs för att finna den perfekta citat som jag gllar, dock inte bara för tillfälligt utan tvärtom. Sedan vill jag göra något med mitt ben... Och ett impuls-motiv vill jag också ha. Åh, en vacker dag blir jag fullspäckad även om jag inte vill det. Eller jag ska inte vara det fast jag tycker det ä sjukt snyggt. Men det är inte så jag...  En Emelie full med tatueringar? Näää... :o)

Undra på hur många tatueringar kommer jag att ha när jag når dödens ände?

RSS 2.0