Emelies lugna valborg

Två år i rad har jag valt att vara hemma under valborgsafton och tar det lugnt framför Top Model och Sex and the city på jätteteven.

Ingen alkohol, ingen vän i närhet. På något sätt är det så skönt men samtidigt inte. Den här gången fick jag egentligen ett hinder att åka till Örebro, men nu var det fixat men dock lite väl sent så kommer jag till Örebro den åttonde maj. Då hade jag hunnit varit borta från Örebro i en månad, det har varit väldigt skönt och lugnt. Men nu börjar jag sakna min lägenhet och självaste staden, Örebro. Men mina katter har jag saknat hela tiden, men som tur så har Malin varit snäll och skickat mms eller kortfilmer på mina älsklingar där. Men snart kommer jag hem! :)

514588-234
Bild: Jag är medveten om det förekommer lite nakenhet i bilden men det är inte hela världen.

Det finns säkert folk som tänker att jag måste vara knäpp som längtar tillbaka till Örebro, det är för att de inte har upplevt det jag upplevt. Alltså, jag har växt upp i en ö och en liten stad, som är mycket mindre än vad Örebro är. Så blir det ju att jag föredrar lite större städer som Örebro. Många brukar säga att Örebro suger som in i helvetet, är det för att dövvärlden därinne är så liten att det skadar någon varje dag eller är det för att Örebro inte har allt? Varje stad kan egentligen inte ha allt, som Stockholm. Allting har brister på någonting. Men det är deras ensak att de kallar staden saker. Jag kallar i allafall Stockholm för en bortglömd stad av mig. ;)

Nu är det bara 27 minuter kvar av valborgsafton, och jag väljer att fortsätta softa.

Emelie tipsar

Ni som älskar godiset Bilar och surt godis, så skulle Sura Bilar passa dig bra. Nytt, gott och surt kan jag lova er. :)

514588-242

vårknopparna blottar sig själva

514588-241

Emelie godnattar

Nu tänker jag krypa ihop och somna under täcket tillsammans med drömmar.

image177

Godnatt.


en jättespindel i duschrummet

Jag kom på att jag inte har berättat om jättespindeln i duschrummet som fick mig att skrika att jag nästan dog, för nån dag sen. Den var enorm och fet, jag hade aldrig sett något större än den var! Även om jag var livsrädd, så var jag tvungen att ta bild. Jag försökte närma men jag vågade inte för den verkade vilja hoppa på objektivtet. Det blev istället en suddig bild, men ni ser. Så bad jag pappa att ta bort den, men när han väl var där så hade den rymt. Jag vägrade gå in dit mer, men idag ville jag duscha bara för att rummet var nystädat och även nybäddad säng, nyduschad under täcket är ju oslagbart!

Jag tog modet nog att gå in dit, för att duscha där. Visst har vi badrummet på bottevåningen, men det är kallt där så föredrar jag duschrummet. Spindeln syntes inte till och jag gissade på att föräldrarna inte hade sett till den än. Så jag tänkte om jag kunde duscha supersnabbt innan den hoppar på mig. Men plötsligt fann jag den på golvet i duschen, gissa vad jag gjorde...


514588-235

Ja, jag mördade den!!!

Maj

Är en fullbokad månad för mig. Inte precis fullbokad, men mycket att göra. Så här lyder min kalender:

8 maj: Återvänder till Örebro.
9 maj: Festar för Sandra & Romel.
14 maj. Åker iväg på kvällen.
15 maj: Framme i Turiket.
23 maj: Hemma i Örebro, från Turiket.
28 maj: Fota andra som ska på balen.
29 maj: Åka hem till Gräsö.
30 maj: Åka upp till Härnösand,  Elin tar examen.
2, 3 eller 4 juni: Hörcentralen i Uppsala.

Efter Hörcentralen är jag tillbaka i Örebro igen och festar med er alla!


självporträtt

Gissa om jag försökte tusen gånger att fånga en bra bild. Den här blev min favorit på grund av färgen och så gillar jag hur det blonda i håret syns på sitt sätt. Även om mitt hår var ett litet katastrof på ett och annat sätt. ;)

514588-233
Vad är det för blick ni får av bilden?

Den där Emelie

Här får ni en bild på mig. Det ska komma fler senare ikväll, för er skull. :)
514588-232
Puss!

Gamla vykort

Jag har fler än bara tre men jag orkar inte att leta. Jag minns att vykortet på elefantungen är den senaste jag fick, och solnedgången är den första, den kunde jag sitta och beundra hur länge som helst för solnedgångens skönhet där.

  

Du minns väl att du skickade dessa, Xaxxi? :)

myself, me and I

Eftersom jag ställde frågan t er om vad jag ska fota mer än det jag gjorde, så fick jag bara en kommentar.
514588-227
Snacka om hur trista ni andra är. ;) Men i allafall, jag ska försöka fota mig själv inom kort. Jag har haft såna fula & dåliga hårdagar, så det har varit lite svårt. Men jag kan ju alltid ta och försöka, ifall det dyker upp en bra bild.

Puss på er som inte kommenterar när jag ber om det. ♥

Green is alive

Det gröna växer rätt snabbt fram här i Gräsö, den lilla ön. Inom en månad är det nog så grönt här hemma även om Gräsö ser så grön ut på avstånd. Det är bara granar som framhäver det. Dock vill jag inte ha en mörkgrön färg, snarare sommargrön.

514588-226
Trollungar, hur grönt är det i Örebro nu?

Gullviva, min favorit vårblomma

I många, många år har den varit min favorit bara för att den ser 10 gånger gulligare ut än blåsippor, vitsippor och såna vårblommor. Kanske favoritiserar jag på grund av färgen?

514588-225

Vilken är din favorit vårblomma? :)

citronfjäril

Eftersom våren har kommit och även snart sommar, så har jag väntat på fjärilar som ska komma och flaxa med sina vingar omkring i luften framför mig. I dag såg jag en citronfjäril och det var så jobbigt att ens fånga den på bild. Jag har försökt med ungefär tjugo bilder och nedanför är den enda jag lyckades. Jävla fjärilar, måste de vara så snabba... :) Citronfjäril är min favorit inom fjärilvärlden.

image224 

Citronfjärilen, flyg


Flyg, flyg högre
Över den gröna ängen, över tusentals blommor


Flyg, flyg ännu högre
Över tusentals blommor, över tusentals träd


Flyg, flyg
Bara flyga och smaka på friheten
Med flaxande vingar


Bara flyga



elstöt i hela jävla kropp

Idag blev jag bedd till att kolla om hästen Flygill hade kvar vatten i hinken i sin hage, så gick jag dit för att kolla. Jag hade glömt helt och hållet att stänga av elen och jag hade bara ballerinaskor, jag trodde inte att det skulle vara väldigt lerigt där. Men fel hade jag, så jag fick springa snabbt så jag inte började "drunkna" i leran men då träffades jag av elen, jisses vad ont det gjorde!

En stor explosion inom mig. Jag fattar inte hur jag tänkte när jag var liten, då tyckte jag att det var roligt att hålla i och känna hur det strömmar starkt in i handen. Inte så värst liten var jag inte, snarare sisådär vid tio årsåldern. Usch för elstötskiten, ska tamejfan försöka komma ihåg att stänga av nästa gång. Eller någonting. Men tack gud, att jag inte brukar gå dit annars.

  

   

Bild 1: Ja, ett ljus ser ni väl.
Bild 2: Nässlor. Blä för allt de kan komma med.
Bild 3. En liten stig vid hästhagen. Vad är det gröna för något? Någon som vet?
Bild 4: I detta ögonblicket då kameran klickades så slog Nissan till objektivet som tydligen störde henne. Värst så tjurig såg hon ut då.
Bild 5: Shakiras profil.
Bild 6 + 7: Aki.

Nu ber jag er att utmana mig. Vad ska jag fota? :)

Pictures from yesterday

Blandat;

        
   


Människor:

       

Blodtörstande invasion

I dag satt jag i bilen och läste i Aftonbladet. Enligt tidningen, kommer det att bli en mygginvasion som börjar den 20:e maj här i Sverige. Jag hatar myggor helt och hållet, varför existerar dom ens? Fåglar äter väl inte dem? Vem äter upp dem då? Om det finns inget djur eller något sånt, är det väl lika bra för dem att dö ut!?

image194

Myggorna, utrota er själva.


some pictures

Jag lägger upp bara tre bilder, för det går så jävla segt att ens lägga fram en bild. Så jag har bara hunnit med dessa. Mer bilder kommer när det fungerar normalt.

 


514588-190

Ett stort katastrof

Mitt rum är ett stort katastrof. Det ligger kläder överallt. Precis överallt. På väggen där man hänger kläder, på stolen, på golvet, på glasbordet, på madrassen och på en liten hylla. Sedan är det saker överallt på byrån (se bilden) och tre flaskor på golvet som har varit fyllda med vatten då jag blir beroende av dem om kvällarna. Det är nog dags för mig att städa.


514588-189

Städningen får bli efter firandet i Öregrund. Min morbror fyller år idag så åker vi dit typ klockan fem och då ska jag passa på att fota Öregrund. Eventuellt fånga några fiskmåsar eller skrattmåsar, är lite förvirrad vilken som är en fiskmås och en skrattmås. Men ni fattar nog vad jag snackar om, åtminstone. Det är roligare att fota när man får växla mellan olika miljö, än ett och samma område hela tiden.

Då blir det ikväll, jag får gå på fyra på golvet och skrubba.

Malin Östman a.K.a Baby

Eftersom jag ville blogga någonting, så föreslog M att jag skulle skriva vad jag tycker och dylikt som livet med henne som kombos.

Ända sen hon flyttade in hos mig den 7:e mars har det fungerat bra och det blev mer skönt eftersom jag slapp laga mat eller diska varje dag som jag gjorde innan. Varje gång det var hennes tur, degade jag som bara den tillsammans med mina kisseälsklingar. Angående städning, när jag är ensam och så får jag lätt städmani att städa lite överallt. Men när hon finns hemma, så lägger jag typ jobbet i hennes händer eftersom det verkar som om hon gillar det, särskilt att plocka undan saker och ting. Ha, ha. Men det är en del av mig men hon verkar ibland inte fatta men det är hennes ensak. Jag är en dålig kombo.

Men trots allt har det fungerat bra, det beror nog på att vi två har bott på Ekershus och Heden, som grannar och det är nästan som att vara kombos där eftersom vi sågs varje dag och natt, nästan. Förutom att laga mat och dylikt, men M är helt enkelt den hon är så jag står lätt ut med henne. Och så har hon hennes pojke, som hon åker till och sover över ibland så jag kan få vara själv ibland. Det är typ perfekt, alltså, att vara ifrån varandra och så.

Ibland kan hon vara helt... Liksom fått fnatt i huvudet att hon gör cp saker som man garvar åt. Eller så är det roligaste om man gör så här: Titta på några roliga bilder på Malin och sen titta på henne i IRL så garvar man lätt som plätt att magen går sönder. Men Malin är Malin, den underbara. Men det enda jag blir jävla irriterad, att jag blir nästan förbannad, är hennes intresse. Hennes intresse som består av att väcka mig mitt i skönhetssömn. Hon har alltid kul när jag sover, då kommer hon på saker som att fota mig som gapar i sömnen eller så försöker hon ta bort täcket som värmer mig ända in till molekyler! Men... Jag är inte precis bättre själv, men jag lovar att hon är värre än vad jag är. Men det förgyller det hela ändå. :)



1. I en frisörsalong.
2. En sömntuta.
3. En natt då hon beslöt sig att låta camen vara på medan hon sov.
4. En snygg grimas.

Puss.

PS. Jag har varit hemma hos föräldrar i tre veckor nu och jag saknar henne! :D Men jag kommer tillbaka innan 9:e maj, förhoppningvis. Eller ännu tidigare. DS.

ett litet bevis

Ett bra och fint bevis att man ska resa. ;)

image183

the kids

Efter middagen som bestod av köttkotletter och potatisgratäng. beslöt jag att gå ut och fota lite. Som blev runt tvåhundra bilder, bara för det var så roligt. :) Min systersöner Oliver och Rasmus ställde upp och larvade sig framför kamera. Oliver var en aning lugnare och höll sig undan för det mesta när Rasmus gärna visade upp sig själv. Här kommer bilderna, bara att klicka på dessa nedanför.



 

Blandat.





Love.

ridkurs

Just nu pågår det en ridkurs hemma hos oss. Flera gånger per år och jag kan tala rakt ut, alldeles naket och blottat att jag har aldrig varit förtjust i det, haha.

Bara för att det kryllar av främlingar och islandshästar på gården. Jag vill gå ut och fota, men jag tänker inte göra det. Det finns folk därute. Usch, nu ska jag sätta mig vid fönstret och tjuvtitta på vad folk gör. Och fota lite inifrån...

Nu kom mamma förbi och sa att hon hade väntat på mig. Ja, jag skulle fånga bilder på halvsyster Linda med Flygill eller Aki. Det får bli så runt fyratiden sen då ska de flesta ha åkt hem. Eller någonting.

Puss.

PS. Jag överlever varje ridkurs, som tur är. DS.

Turkiet 15-22/5

Äntligen har jag och M bokat en resa till Turkiet.
 
Vi åker iväg den 15:e maj, tidigt på morgon och kommer hem natten till fredagen den 23:e maj. Det blir verkligen great! Vårt hotell verkar vara stå i ett bra centrum mellan city och stranden, det ser väldigt lovande ut. Även billigt.  Wonderful. Det blir dock Alanya igen, var där sist 14-21 maj för 3 år sen. Haha, typ, exakt tre år var det. :)

Trivdes jag där en gång, så trivs jag där en gång till.

image163

Bild: Hotellet Sunway i Alanya (från nån hemsida)


3 veckor och 5 dagar kvar.


Puss på den.

image162

Love.

poor my hair

Jag funderar allvarligt på att klippa mig. Typ varenda hårstrå som är sliten. Jag kan typ tänka mig att låta frisören klippa så mycket där min gräns går vid och sedan använda löshåret? Men löshåret verkar jag dröja med... Förr eller senare kör jag med det. Mitt hår måste ha balsam när man duschar, annars är mitt hår ett stort tova. Inte precis, men ungefär! Men att klippa innan resan, då förlorar man ca 250 kronor och dessa kan egentligen gå åt buss/tågresa tillbaka till Örebro innan resan till Turiket. Så det får bli efter resan, så är ekonomin väldigt stabil.

Jag kör nog på det.

Eller?

Photos

Jag valde ut bästa bilder av alla jag tagit. :)


   
    
   

Kommentera, för det behöver jag. Mina första bilder, ju ;)

Titta!

Äntligen har jag min kamera <3

Det blir fucking underbara bilder. Har dock bara tagit några bilder och jag kan visa ett par stycken nedanför innan jag går och fotar mer av... allt så att jag kan visa ännu mer sen. :)

 

Ju bättre funktion, desto roligare.

A perfect day

Det är vad idag är.





+ En timme kvar!

Puss!

Good Night, Sweden

Här bjuder jag en 3 åriga bild med ena tutte som nästan tittade ut.


image146

Sov gott och dröm sött.

some poems

Den här skrev jag till J, som är alltid min ängel. I allas tider.


Vad än som händer


För varje dag, de dagarna solen går upp för

Har alla dessa löv stannat, fallit, tynat bort till

Någonstans bortom världen


För varje dag, pratar du i min omgivning eller så skrattar vi åt någonting tillsammans som en långsam slowmotion som kopieras till minnen

Hur vår vänskap fungerar, är stark trots de dagarna vi är utan varandra

Så ler våra hjärtan, för vår vänskap är värd varje sandkorna i hela universumet

Vem vet när det kommer en dag då solen inte går upp vid havets ände

Vem vet när det kommer en dag då alla dessa löv inte växer igen ur dessa nakna träd som står för varje vår och höst

Vem vet när det kommer denna dag, då vår vänskap tynar bort


Likt ett löv som flyger bort, hjälplös

För varje dag, de dagarna solen går upp för

Vet jag att det inte finns någon dag då solen inte går upp

Så vet jag att vänskapen inte kommer att tyna bort som ett löv


Vad som än händer, så är du min ängel



Alla har väl drömmar?


Dessa saliga drömmar


Fåglarna flyger omkring i skyn som färgas i rosa och orange
När solen håller på och gå ner bakom vassen vid havet
Mänskliga ögon når solens färg i brandgul genom
Våra svarta pupiller

Vinden smeker sakta förbi vår hud, då elden tänds
Under huden när våra läppar möts, våra hjärtan dansar
Rakt och framför en solnedgång när allting är så tyst
Som om världen står still för att stanna och låta tystnaden spela

Ett leende och hjärtat smälter
Elden brinner under vår hud och vi föder upp fjärilar
I våra magar, då de vimlar runt så fort din kyss kommer

Kullen intill havet
Framför solnedgången över havet
Likt en dröm, då trädet vajar sakta

Våra själar blottar för varandra
Medan fyren börjar tändas långt ut i
Havet, vid solnedgångens ände

Låt mitt hjärta slå, låt min själ blotta sig
Låt mitt leende synas, låt mina ögon öppna sig

Bara låta mig få leva
I din famn



Den skrev jag i en stor saknad till min syster Elin.


It´s the paradise we still love, sister


Paradiset är vårt, syster

Varje dag kommer vår barndomsminnen
Upp framför mina ögonlock, och jag ler åt minnen
Jag vill att det ska vara du och jag nu
Precis som vi var för femton år sedan

Då skall allting vara sig likt
Det glittrande havet, den skinande sol
Den gröna ängen där islandshästarna betade
Höskullen vi hoppade i

Då var vi oskiljaktiga, två sammanflätande systrar
Varje dag drömmer jag om det eviga paradiset
Som en gång funnits, och kommer alltid att finnas
I mitt hjärta, för Du är med i min tysta barndom

Jag vill kunna vrida tiden femton år tidigare
Då skulle vi vara på plats, vårt paradis
Syster, vi vet hur ett paradis ser ut

För att komma till ett paradis
Måste man åka genom den täta granskogen
På den slingriga grusvägen

Eller hur, syster

Varje dag kommer minnen upp
Som en film i mina ögon och jag ler
Åt oss i den stora granen och oss pladdrande i vårt hav
Íntill vårt paradis

Dit vill jag återvända med dig, min syster
Med ditt hjärta ihopflätat med mitt

Vill du, få tag i min hand
Så åker vi dit med vår tidsmaskin
Till vårt eviga paradis

dear god, please!

Snälla.

Att systemkameran 100% hamnar i Öregrund imorgon. Snälla :D


Brevuppläsning

Kl.21.30 Hej Emme!
Ja... Snälla du att du kan ring till Jacob och Mark.
Och fråga det. Det var inte fara!
Jag gillar dem som gillar mig men mark gillar inte mig
men jag tycker konstig att han brukar röra min håret! japp...
Åh vad synd att Aki har långt till ditt hem!
Men tur jag har träffa till honom!
Jag har inte skriva på dagboken nu längre.
Vad fan!
Att meg sa vilken mördare då ben kom!
Fyfan!
Visar inte den brev till annan!
Jag idlor är: Five, Britney Spears, A1..
Nu jag tycker Xoupp är bra tycker jag..
Riktig jag vet inte vad heter uxopp eller nåt.
Vad konstig Rahmo tycker jag att hon var snäll mot mig
Hon ändå kolla min jacka också väska, vad koinstig!
Jag irriterad efter min knäpp bror.
Han alltid försöka läsa exempelar du ger mig brev då han helatiden läsa!
Typiskt....

Kraam tusen gånger!/ Från Victoria!
PS. Blå hunden brrr. HAHA. DS



Gissa om jag började skratta med minnen som dök upp. Den där blåa hunden som pruttade, haha. Det var från en bok, vilken bok var det... Svenskabok eller någonting, vi bläddrade i den och såg hunden så började vi gapskratta att vi började gråta. Haha. Victoria är förstås Bronner, för er som undrar. :)

Ett gott skratt åt den där blå hunden. <3

Flora = Gone in 20 hours

I går kväll lyckades min lilla Flora tränga sig ut genom den lilla öppningen mellan fönster i sovrummet, i Örebro. Där rymde hon iväg och skuttade omkring i friheten i över 20 timmar. Hon är inte kastrerad än och så har hon antagligen fått para sig med någon katthane någonstans i Baronbackarna med tanke på att det är vår och hon löper.

Stackars Malin som fick dåligt samvete för det där, men jag var ganska lugn eftersom katter har en bra lokalsinne och kommer oftast tillbaka. Det varierar mellan hur länge, från dagar till månader. Men som tur så var Flora borta i bara nästan ett dygn och så fann Malin & Hannes henne vid tvättstugan när de var ute med Spero för ett par timmar sedan. Ha, ha. Flora har syndat lite, det där. ;)

Men jag förstår inte hur hennes huvud har fått plats i springan!

Jag saknar mina älsklingar därborta, så långt bort. Men snart kommer jag hem... Förhoppningvis, inom ett par veckor. :) Här lägger jag upp bilder på mina älsklingar Flora & Spero som ungar och nu. Jag minns hur små dom var, så små och lekfulla. De växte väldigt snabbt, men värst är det nog Spero som bara växte och växte på fåtals veckor. :)

Always in my heart.

 

 

I know, I know

Jag är väldigt medveten om att jag byter headern och bakgrunden lite för ofta. Det är något man kan absolut inte låta bli + jag ville inte ha lila kvar. :) Den här får sitta i ett litet tag innan jag sätter igång med en snyggare header inom dagar. Jag menar, den här ska bara sitta här för tillfället.
Puss.

satsar emelie för mycket?

Bara för att jag ska få kameran och jag kunde inte låta bli att leta upp mailadress för att kunna få maila företaget jag beställde från och frågade om detta ordernummer på kameran hade skickats iväg och när den skulle vara i närmaste hämtningsplats.

Svar: Den skickades ut idag. Så den kommer troligen IMORGON! <3

Ungefär som jag beräknade. För det andra, så ska jag gå ut i altanen och lägga mig o spela monopol i mobilen som kan ta timmar. Timmar + solen = Sant.

Love love love
!

Emelie gäspar

Varför ska pappa behöva väcka mig före klockan tio och börja prata om vad vi ska äta till middag, att vi ska åka och handla klockan tolv? Att handla mat kan man väl göra närsom helst senare på dagen. De stänger ju inte precis klockan, typ, ett eller något sånt. Och det är inte helg än. Typiskt pappa. :) Jag är bara sååå trött att jag gäspar många gånger.

Våran gamle Alma har somnat in i natt. Hon är en ängel nu efter nästan 19 år. Hon har upplevt alldeles för mycket och på sistone har hon varit väldigt speciell. :) Men nu har hon i allafall det bra. Sov gott och dröm sött, Alma.

 Rest in Peace, Alma. <3


phone pictures

  

1. Ibland kan man ha kul med bildredigering i mobilen.
2. Solnedgången över Öregrunds hav.
3. Mina favoritskor just nu.

sagan om en pingvin

Jag hittade den! Snacka om hur glad jag blev, haha.

image135

Till min förvåning, skrev jag den när jag gick i trean. Alldeles självskriven och fantasi, minns jag. Väldigt korta meningar. Så här löd min saga på 35 sidor;

Det var en gång, en pingvin som heter Paul.
Paul sover.

Nu är det morgon och Paul vaknar.
Han går upp.
Paul fryser.

Jag ska hämta min svarta rock?!!!
Men - var är min rock?!!!

Paul ser att han är helt vit på kroppen.
Han struntar i det och går ut och leker med sina kompisar.

De skrattar åt honom och säger:
- Varför har du en vit kropp?
- Därför att min rock är borta!
- Du är värdens fulaste!
- Nej! Ni är så knäppa.

Jag blir ledsen.
Paul gick hem och var ledsen.
Sedan fick han en idé:
Jag går till affären och köper ny rock!
Men först sover jag.

Nästa morgon vaknar Paul 06.00.
Först tänkte han skriva en lapp på sin dörr och berätta att han gått till affären.
Men han bestämmer att inte göra det.
De andra fortsätter att sova gott.

Paul gick iväg långt bort.
Han gick över tre timmar.
Till sist kom han fram till affären.

- Hej! Sade Paul.
- Vill du ha en röd rock?
-Nej.
- Vad vill du ha då?'
- Jag vill ha en ny rock men jag vet inte vilken färg.
- Vill du ha en silver rock?
- Nej.
- Vill du ha en gul rock?
- Nej.
- Vill du ha en svart rock?
- Ja!
- Kan du betala nu?
- Nej jag har inga pengar.
- Jaså, du är bara en djur. Du får den gratis.
- Tack så mycket.

Paul gick hem och det tog tre timmar.
Han kom hem kl 22.00.
Pauls kompisar såg Paul och alla sa:

WOW!!!!


Haha, det är nog roligare att bläddra i den där lilla boken så skulle ni ju kunna se mina teckningar. Inte så pjåkigt för att vara 9 år gammal, egentligen. ;)

never lose hope


Se till att aldrig förlora ditt hopp.

Forever Young, Forever Sunshine

Himlen är naken idag tillsammans med en strålande eld.


I temperaturen av solens värme är det runt 20+ och vindstill. Jag älskar vindstilla dagar då allting är lite extra varmare än normalt. När jag bläddrade igenom hundratals bloggar, verkar det som om flesta ställen har redan börjat grönska till. Små blad, små växter och massvis av blommor som växer ut. Till och med gröna ängar!  Här är det... Eh, typ riktigt vår med allt ogräs och dylikt. Jag har kanske inte märkt då jag inte precis har varit ute på promenad eller något likadant, det får jag ta och göra lite senare. Men det bästa är att sitta i altanen och känna solens värme.

För ett par dagar pratade jag och pappa om att åka ut över havet i sommar. I somras blev det inte, eftersom det fanns alltid något annat som behövdes göras eller fixas. Sommaren som är på väg, får bli en underbar sommar i år. Man får försöka göra sommar 2008 oförglömlig.
 
Men mest av allt hoppas jag på att få åka ut över havet och åka runt olika öarna runtom Gräsö och om jag törs, hoppar jag i havet. Men då ska det vara nära till land, inte ute mitt i havet. Då hade jag gripits av paniken och drunkna djupt tills lungorna blir fyllda av vatten och hjärtat slutar att slå. Allting stannar till genom ögonen. Det där tackar jag nej till.

Några planer till sommar 2008:

- Fira midsommar med Ebba. I sverige eller utomlands?
- Övningsköra. Haha.
- Promenera mycket med hundarna när det är soligt.
- Åka båt ut i havet.
- Vara i Örebro i några veckor, kanske.
- Träffa mina trollungar.
- Sola oftare. Bada oftare. både i poolen + havet... Och sjö.
- Fotografera masssssor.
- Hjälpa syrran & svågern m. inflyttning i Juli.

Men än så länge är de inte precis bestämd, jag planerar typ allting i sista minuten. Bra metod, va? ;)

Vad har ni för planer i sommar? :)

Love.


very soon in my hands

Snart, snart kommer den. 2 dagar kvar. Eller något sånt. <3 Det är allt jag har i mitt huvud. Den tar över 98 % av hela min hjärna, typ. Det har ju varit min dröm i några år och nu var det bara att hålla ut i ett par dar till. Hade jag valt en annan alternativ, hade jag inte fått den! Jag tänker på hur jag håller i den. Dag efter dag. Natt efter natt.



Jag längtar. Min hjärna skriker. Mina händer klagar. Min själ gnäller. Mitt hjärta skrattar.

Häxan

För några dagar sedan hittade jag en berättelse jag skrev när jag var kanske... 12 eller ännu yngre. Det handlade om en häxa och en minimyra. Rubriken Häxan, så här löd berättelsen:

Det var en gång mitt i hösten, ute var åskväder och regn.
En häxa bor i en mörk skog.
Hon bor i liten stuga och i stugan finns det bara 1 rum, ett sovrum och ett kök.
Häxan var verkligen grym och hemsk ful men hon ville bli snäll och vacker.

En dag när det började snöa och vintern kom så tog hon en promenad i skogen.
Då mötte hon en minimyra som sade:

- Varför är du ledsen?
- Jo för att jag är så grym och verkligen ful, snyftade häxan.
- Jag kan hjälpa dig! Vad önskar du? Du får 3 saker önskningar, sa minimyran. och lät verkligen rätt snäll.
- O, jag vill blir snäll och vacker och bor i en fin stuga, svarade häxan.
- Ok, jag ska planera och vi ska träffas här imorgon kväll klockan sju, hejdå!
- Ja ok, hejdå! Ropade häxan när minimyran  gick frpn henne.
Då rusade häxan hem och kände sig verkligen glad och vacker men på riktigt ser hon så otäck ut.

Nästa dag klockan sju på kvällen.
Häxan gick till platsen där hon skulle möta minimyran.
Hon hörde någon som kom närmare henne bakifrån.
Hon vände sig, det var minimyran med trollspö.

- Är det som kommer att trolla mig så att jag blir snäll, vacker och bor i en fin stuga!? Undrade häxan förvånad och glad.
- Ja det stämmer... Nu ska du få bli snäll, vacker och få bo i en fin stuga! Sade minimyran.
- Gör det nu, är du snäll! Sade häxan som hade bråttom att få bli snäll och vacker.
- Ja, det tar bara ett ögonblick. Lugna ner dig. Sade minimyran
- Ok, svarade häxan.
- Ja, nu kan jag trolla dig. Stå still så att jag kan trolla dig.
- Ja ok. Svarade häxan och stod verkligen still.

Några minuter senare kände hon sig att hon har blivit annorlunda.
Hon märkte att hon har blivit snäll, vacker och såg sig själv att hon sitter i en vacker och mjuk säng i ett slott!
Hon blev verkligen vacker och snäll och hon gifte sig med kungen.
Hon blev en drottning!
De levde lyckliga tillsammans för all framtid.



Som yngre skrev jag också om en pingvin som letade efter sin rock. Men inte vet jag fan vart den har tagit vägen, jag vet bara vart jag har min video där jag satt och berättade sagan om pingvinen. Jag får leta igen någon dag. :)


Love.

more old letters from herr farkas

Hejhej på dej! Hur me dej??? Me mej barabra...
Jaså... Du har Cutes foto... Jag hoppas när du ser honom så du förälska tebax...
Vi får se idag eller på måndag eller annan dag...
SJÄKVKLART jag ska aldrig berätta te Mike eller Annan person.
Jag är SVARTSJUK på dej!! För du har inte vara med torsdags gymp!
Meen.. Vi lekte inne fotboll... Gymp!...
Bilder... Det var FIN... meen... Jag är INNNTE kär i henne längre.
Bra så du vet! Meen... Jag ska ge dig cutebilder. Hehe.
Jag har inte väl roligt i sportlovet...
Vet du vad??? Djurgården te Semifiinal...
Jag känner lite ovan! För du var kort... Meen... Nu jag var VAN!
Och jag tycker det var fin!!! :) Du e finare än mej :)... Japp...
JAg skriva just nu var idag på Morgon... Jag ska dra om 5 min...
Hehe... Idag ska jag besök te Erdems hem och hjälpa ICQ... Japp...
Du  har vara bra under sportlovet??
Va du ångra flytta te Emelies grupp X?? Va du vill tebax till oss Y grupp??
Japp.. Jag får veta en sak?? Om vem din BÄSTIS???? Sandra och Gabriella??
Det är privat eller?? Om du slut kär i Cute så du vänner med Cute eller??
Okkayy... Jag hoppas du skriva tebax. Japp. Vi ses idag. Kraaaaam pussar/Dave
Ps.. Jag ska ta med 3 st papper på Cute! :) Ds.



David, jag får en känsla att "jag är INNNTE kär i henne längre" handlade om någon Lina? :D

Haha. Stackars David som slösade papper för bara löjliga bilder när han var yngre ;) Dessutom har han en rolig svenska och väldigt många förkortningar när han var yngre. Men man kan ändå se att det är från honom.

Love.

ny banner & lite extra

Just nu bygger jag om bloggen. Igen.

<3

Uppdatering:

Nu är jag äntligen klar efter... hm, ett bra tag i allafall. Jag har nog drabbat av designsjukdom eller vad det nu finns för sjukdom som tillhör designberoendet. Alltid är det något som dyker upp i mitt huvud och lär mig något nytt varje gång. :)  Bättre eller sämre än senaste?

Love.

brev från herr farkas

Hejhej Blyg

Ursäker mej om du finns ej på chatta
Så får jag gör när jag vill
Japp jag e inte SLAV!
Japp... Du e KNÄPPAST!
Hejdå/Dave




Är det inte lite töntigt att jag kallades för Blyg förr? :D

image122

In my mind <3

image126
Det är bara något som kommer alltid att följa med mig, närmast om hjärtat. Tiden på Ekershus, allting som hände där. Bakning, fönstertjuvtittandet, vattenballongskrig, solning, en aggressiv bilförare, promenader, gokart och allt. :) Det är snart ett år sen sist. Alla som är med i dessa bilder, är bosatta i Baronbackarna nu. Ha, ha. ;) Lite typ, återförenas lite senare i sommar? ;) Äsch.

Puss!

PS. 26 personer har snokat hit idag och inte lämnat fotspår efter sig? :( Fy. DS.

image122

old letters

Nu börjar jag med brevuppläsningen igen. Det kommer ett från Bronner.

Hej Emme!!
Jag tycker Mikael är jätteknäppt!
Oj Therese och Cecilia har visar mig och jean A BH.. Therese nästan samma
Cecilias BH..
När jag behöver Toa.. jag springer till barns toa!
Cecilia och Therese kom säga vad göra de?
Jo jag är toa Jean A har toa sedan Jag toa så
Therese och Cecilia sitter och väntar..
Sen de visar till oss.. Jag säga nästan samma..
Vit.. BH! Jag har skriva till rita i kontaktbok att
Va David är svårt damm? Jag tror hon är fyfan! tt jag säga det allafall
Jag fråga till rita.
Du får inte säga för rita att jag tror det.
Hur kunde Therese ha mens och Cecilia. Men jag tror Rita säga till mig
vad hände med honom med sin kropp.. Jag tror jag hinner att skriva på Cecilia och Sandra..
Imorron Jag skriva Rahmo och JEan A.. Färdig..
Rahmo är snäll mig.. Vad konstigt..
Men jag är lite snäll mot Rahmo men inte MANSI!
Rahmo hatar nu till Mansi! Också jag.. Också JEan..
I fredag så Mansi sa var jean.. Jag såg hon så jag säga till henne..
Gömma i stolen bakom.. Mansi kom nära.. Sedan hon går.. Taxi bilen hon
Går till Andreas och prata. Så jag och Rahmo, JEan se till hon prata med Andras.
Hur kunde hon prata med honom... Sedan vi åkte till taxi min hem.
Såg Mansi taxi vi säga Å bnej! Hoppas de såg inte oss.. Orsak Mansi taxi är i först
sen våra taxi bakom.. När röd lampa vi stanna.. så Plötsligt hon såg oss..
Vi säga FAN!!
Min mamma säga till mig att jag måste sova
Jag säga nej! för tidigt..
Min mamma säga Ok..
Jag provat min säng ikväll!!!
Jag tycket Oliver är Jätte fULT!!!!!!!!!
Konstigt i näsa... och se ut Barnsligt...
Stämmer??Men Gabis rum är BARNSLIGT!
Min inget! Sandra inget!
Gabi ha doickan hon tycket dockan fint..
Hon ha massor dockan i nåt plats.. på samma plats..
Jag tycket Mark är skit coolt..
Och lustigt.. Okokok att jag inte säga för nåt!
Men tänk om nåt person se din samma sofie har..
Jag tror klart många såg din operera..
Jag undra varför din pappa brukar säga puss till dig?
Min mamma säga Måste att jag sovit..

Kramizzzzzzzar/ Emelie



Öh?! Varför undrade hon ens om varför min pappa brukar säga "puss"? Hm, bara om man kunde vrida på tiden för att kolla upp saken. Sorgligt nog så är världen inte vridbar. :) Varför snackade vi strunt som liten, egentligen?
 
Lite längre framöver ska jag börja med vykortbilderna, de flesta fick jag av Emelie och Sandra. :) Emelie skickade många vykort per år, oavsett vart hon befann sig i. Sandra skickade varje gång hon var utomlands. Mallorca, Thailnd, USA och så. :) Jag kör med vykortbilder när jag har fått systemkameran. Låter det bra?

Puss!

image122

the sun is shining

För en stund sen kom mamma förbi och väckte mig. Jag sov  verkligen gott hela natten med armarna runt om min rödvita rullkudde. Solen skiner och himlen är klarblå, jag gissar på att det är så i nästan hela Sverige. Strax ska jag gå ner för att få dricka vaniljte (oslagbar näst efter svartvinbärsmak) och äta frukost. Är det varmt nog i altanen, sätter jag nog ner där sen och försöka få solfräknar. :)

Ha en mysig och solig dag ni.

image122

WWF

Jag kollade i min mail och såg reklamen från WWF med en bild på en isbjörn med sin unge, en tiger och en liten apa som är fastkedjad. Där tonade texten fram på ett sorgligt sätt.

Isbjörnar: Låt oss få leva! Vår värld smälter.
Pandorna: Låt oss få leva! Vårt hem försvinner.
Tigrar: Det finns bara 3500 kvar av oss.
Små aporna: Stoppa tjuvjakten. Jag vill också bli stor.



Dessa ord berörde mitt hjärta. :( Värst var det isbjörnar, de är ju väldigt vackra och... ja, deras värld smälter. Jag tror faktiskt att jag kommer att bli medlem inne på WWF för att bli fadder när jag har jobb. Usch, man blir tårögd när man ser bilden av isbjörnungar med dessa ord. Se på bilden nedanför. Berör det inte era hjärtan?


Save them. Give them their world back.



image125
Bild: Jag snodde den från www.wwf.se och fixade skuggan under.

Jag bryr mig tydligen mer om djur mer än människor jag inte känner. Det är åtminstone någonting som berör mitt hjärta djupt.
image122

No Letters

Jag vet att jag sa att jag skulle läsa upp brev idag men jag har inte haft lust. Det får bli någon gång inom kort. Kanske imorgon, eller i övermorgon Vi får se när det blir och om jag ens orkar. Jag har varit rätt så trött ikväll att jag bara sov för det mesta efter ärenden i Uppsala.

Mormor var söt idag som betalade för den söta röd/vita rullkudden från IKEA jag ville ha för min känsliga rygg.

Mormor: Jag betalar den.
Jag: Men varför?
Mormor: För att jag vill!
Jag: Haha, tack.


Så bestämd var hon. Dock är jag avundsjuk på henne som kommer att äga en säng från Hästens! En gulligare mormor finns nog inte.

Förresten, när jag får min kamera så tror jag att denna blogg kommer att bli en fotoblogg. Det verkar som om jag börjar bli dålig att lägga upp bilder i bilddagboken men vi får se hur det blir framöver. En fotoblogg, eller blogg och bilddagboken.

image122

giftermål på fredag

För några timmar sen beställde jag hem min dröm. Äntligen! På fredag får jag min älskade Nikon D40X i mina händer. Jag längtar något tokigt och jag kommer antagligen att vara ute hela dagarna med kameran som jag kommer att gifta mig med. I nöd och lust. Underbart. Nu vill jag bara att dagarna ska gå fort till fredagen är här. Dock är jag redan uppbokad av mamma, halvsyster, peter och Elin för fotografering. Allt från par-porträtt till hästporträtter att ha i stallet hemma hos halvsyrran Linda som är nybyggt.

IT'S MY LOVE!

image124
image122


en 12 timmars bakfylla

En sådan får man tydligen på köpet om man har druckit för mycket och inte ha druckit mycket vatten. Jag är den drabbade, så därför tänker jag kolla på en film för att slöa till och sedan somna. Jag ska nämligen upp vid halv sju för att åka iväg till hörcentralen i Uppsala. Efter Uppsala skall jag och mamma ta och beställa hem Nikon D40X. Min dröm är uppfylld nu. Nu drar jag och är tillbaka imorgon kväll... Det blir brevuppläsning. ;)

image123
image122


har du tänkt på det här?

Att du gör val helatiden? Det är ditt val, din väg.

image122

vad är vackrare än en solnedgång

Idag satte jag äntligen ner mig på bänken inne i väntrummet på färjan Pluto efter sex timmars resa. Nu var jag äntligen hemma i Gräsö, bara inom några minuter. Genom fönstret tittade jag på hur havet glittrades av solnedgången som höll sakta på att gå ner rakt ovanför Forsmark. Himlen förändrades sakta till orangetonade från himlens originalfärg, alldeles klarblå. Utan några moln. Det var alldeles för vackert att jag var tvungen att stanna världen ett par sekunder med mobilkameran. Vad är vackrare än en solnedgång som får havet att glittrar och ändå så stilla, som om det är vindstill?

I dag var nog den dagen då jag aldrig har upplevt tidigare. En rejäl bakfylla. Den vill jag fanimej inte uppleva igen. Aldrig. Kom inte tillbaka, Herr Bakfylla. Jag måste nog sluta att dricka upp vinboxarna, och börja med flaskor istället. :) Men det är mitt val om hur jag ska göra, lite senare. Men just nu vet jag att jag inte har lust att festa på ett tag. Till och med valborgsafton.

Jag vet inte ens när jag återvänder till Örebro. Men jag måste återvända dit innan R flyttar från Örebro för gott. Man måste ju få gå ut i naturen tillsammans med henne och fotograferar världen.

Mitt svar: För mig finns det ingenting som är vackrare än en solnedgång vid havets ände.

image122

En fyllabild från 29/2

Här bjuder jag en bild på systrar Karlsson som stupfulla. ;)

514588-121

Nu hoppar jag in i duschen.

Ha en rolig lördag medan jag drunknar i min vinvärld ikväll.

Väckning

Jag blev väckt idag av att någon hade sin fot tryckt på luftmadrassen att jag åkte upp och ner. Självklart var det Peter som jävlades men som tur så vaknade jag med ett gott humör. Nyss åkte syrran och Peter iväg för att handla käk, dricka på systemet och slänga några grejer. Jag ska strax gå och duscha, och det bästa av allt är att få platta mitt hår! Mitt hår liknar som hästarnas hår. Jag kallar det för abstines efter plattång. ;)

10 dagar utan plattång är rekorden sen den dagen jag fick min plattång. Typ för 4 eller 5 år sedan. Stackars mitt hår men helt lovely!

Puss!

PS. Redan imorgon kväll kan jag blogga genom min älskade laptop! <3 Plus så är det bara två dagar kvar tills jag får stå framför flera systemkameror och välja. Jag har bestämt mig för en Nikon, efter en diskssion med syster och Peter.. DS.

En hälsning från Härnösand

Nu har jag varit här i Härnösand i drygt två timmar. Peter körde rätt fort så det blev bara tre timmars resa. Det blev inte av att Ebba följer med eftersom hon var väldigt sjuk, så hoppas jag att hon kryar ordentligt på sig själv medan hon ligger hemma. När vi kom fram, blev det middag på BigBoy tillsammans med Peter o syster Elin. Jag godkänner käket och det ligger tvåa i min lista efter MAX som ligger överst..

Ikväll blir det lite vin och film. En massa mys blir det i Elins underbara lya. 

Ha en rolig fredag och festa lugnt, ni alla i Örebro. ;)


bye for you

Nu är allting packat och fixat. Om jag nu inte har glömt någonting. :) Jag sa lite fel förut, jag åker inte vid tolv, snarare om tio-femton minuter. Väl inne i stan ska jag äntligen hämta mitt paket med svarta jeans och de gula lackballerinor! Efter pakethämtningen, blir det en stund hos mormor bara för att jag ska få prova dessa och om de passar bra så använder jag dem redan idag. Bussen mot Uppsala går 12.55, jag kommer att få vänta på Ebba i trettiofem minuter innan hon anländer i Uppsala.

För att vara ärlig, så kommer jag att sakna något fruktansvärt att få blogga! Jag kanske kan och även kanske hinna att blogga lite via pappas laptop som Elin har hemma hos sig. :) Vi får se hur det blir och om jag har en ledig stund åt lite bloggande.

Förresten, jag behöver klippa mig. Topparna runtom är så slitet och jag är pi... fattig denna månad så jag får ha tålamod tills maj. Stackars mitt hår. :(

Nu går jag och fixar det sista. Ha en trevlig helg, sötnosar!

image119

Solen är leendet på alla människor

Nyvaken är jag nu och ser att solens skiner, det blir en bra dag idag. gissar jag på. :) Jag skall strax klä på mig och gå ner för att äta en ordentlig frukost, det måste jag eftersom Peter säger att vi inte ska stanna en enda gång på vägen mot Härnösand. Så antar jag att han kanske menar allvarligt, men om man måste gå på toaletten så tror jag att han accepterar och stannar. Hoppas jag?!

Jag drömde ingen dröm. Det gör jag typ aldrig. Bara söta drömmar i det svarta. Något bra tips så att jag kan börja drömma igen? Förutom att dagdrömma, det är ju lätt. ;)

Puss!

image118

en brinnande eld

Jag lär mig helatiden om bloggdesignen att jag byter design på denna blogg nästan varje natt. Så har jag funderat om det är någon som vill ge sin blogg en ny design? Bara så att jag slipper byta på min helatiden. :) Jag ställer gärna upp i såfall så att jag kan dämpa min törst efter att designa.

Om några timmar vaknar jag och sätter igång med att packa ner i min lilla guldbeige väska som bör räcka till en hel helg i Härnösand. Sedan blir det frukost i lugn och ro medan hundarna viftar på svansen i väntan på att få smaka lite av det jag äter. Efter frukosten tror jag att jag kommer att stå framför spegeln och funderar hur jag ska fixa mitt hår utan min älskade plattång som blev kvarlämnad i Örebro. Eller snarare, jag glömde den.

Jag åker vid tolv, så vi får hoppas att jag hinner uppdatera lite. Och jovisst, jag ska fortsätta med brevuppläsning men då får det bli efter Härnösandresan. Hoppas att ni klarar er utan mina ord i ett par dar. :)

Här bidrar jag med en bild, hm, mitt första försök på Illustrationprogrammet.

image117

Godnatt.
image118

long hair

Gissa om jag saknar att ha långt hår, något enormt? Jag får ha tålamod i ett tag till. Ett litet eller stort tag, inte vet jag. Jag har i stot sett haft axellångt hår i... 11 år! Det är ganska klart att man blir trött och vill få det att växa. Det beror nog på att jag sköter mitt hår ganska dåligt... Eller skitdåligt.

image109

Give me long hair next time I wake up.

image16

spring in the air

När jag vaknade idag strax före tolv av syrrans sms och såg att mamma hade dragit upp rullgarden att solens ljushet trängde in genom det stora fönstret. Himlen var klarblå och solen sken på granarna, så jag piggnade till och låg kvar en lång stund under täcket som blev typ, två timmar eller något. En av våra katter, Casper satt ute i solen på altanen så gick jag ut med lite mat och det var verkligen varmt ute. Alltså, mycket varmare än för 2 veckor sen. Det blev 12+ grader varmt här och det är alldeles snart dags för summer in the air.

The sun make me happy.



Bild: På Casper, sommar 07.

image16

en blödande beslutsångest

Jag har en förjävlig beslutsångest angående systemkamera. Vilken ska jag välja? Jag menar, jag tvekar nu mellan en Canon EOS 400D på 10,1 megapixels eller en Nikon D40X på 10,2 megapixels? Hjälp mig!


 

Råkar ni veta vilken av dessa är bättre? Isåfall, kom med detaljer tack.

image16


här tappar jag en tanke

Jag låg och tänkte igenom minnen. Då kom jag ihåg en dag hos fd. fosterfamiljen som jag bodde hos i tio år i Stockholm. Det var en kväll då jag satt i hörnet av rummet, bakom bakdelen av våningsängen och jag läste sådana töntiga tidningar som var populär förut, Kamratposten. När jag satt och läste, då kom min fd. fostersyster hem med några kompisar, efter att ha tränat handboll eller att ha pluggat hos någon. Då såg de mig och frågade henne en sak om mig, som jag fick veta under middagen då fostersyrran berättade. Det fick mig att inse en ny sanning om hörande. Att hörande kan vara så jävla dumma, för frågan var:

"Kan hon läsa? Men hon är ju döv"
image16

bort med bloggtorka!

Ni alla som aldrig uppdaterar era bloggar, se till att bota bloggtorkan och börja skriva igen så att jag får flera bloggar att läsa och följa upp. Jag har typ tjugo stycken bloggar att läsa igenom, men bara tre eller fyra uppdaterar dagligt! Inte en gång i vecka eller i månad, det suger som in i helvetet. Jag förstår inte mig på er som inte bloggar.

Jag ber er för min skull för jag har ett par oskyldiga valpögon och en gloria över huvudet.

image16


tusen ord

Från Mansi:

Hej emme
Tusen tack! för brevet. Ja visst jag är glad! Jag har sovit hos Pia i fredags.
Lördags tittade vi på Pias Tävling.
Hon var duktigt! min favoritglas är magnum klassik. Det smakar gott! min favorit ämne är matte.
Kram Mansi

Från David, 11/10 2000:

Tjenna BLYG!
Tack för brev!
Japp ja det var roligt hos Lille magens hem.
Du e söt när man kila på din fot! Hehe. Japps!
Du kan fråga till.. Glöm DET!
Det var inget.
Japp =).
Kram puzz/ Dave, Bye Bye

Från Jiin:

Hej Emmy!
Jag menar att anne har sa till mig att dumheter man anne är ful sin fin
som dumma du fatta nu va?
JA det var MArk är KNÄPPIS och KNASIG.
bra så roligt vad du skriv bror Emeliy roligt!
Men jag rinner så Mark han inte lyssa mig inte han säga sänng
kuk på alla vägg och knulla jag rinner Mark dum saker va oj knäpp mark
så konsist mark säga älska kär i mig
2 plats aldrig säga till sandra varför
KNÄPPIS MARK SÅ KONSIST
då mark är sjuk dum kanske vet ej
Hejdå kramar
du inte säga någon annan ED du och svär mig ED, lova och svär
From Michelle

Från Draper:

tjena! till ALLA utan emme!
Jaha... Hmm... Jaså att du fick rodna! Roligt hör...
I globen! hmm nu jag har inte mycket skriva men
SE UPP att du ska inte se på min snopp!
OK! snäll! FÖRLÅT MIG att jag måste slut förlåt!
Hejdå
KLP
(inte säga nån!snäll! hehe"

Från Bronner:

Hej käre Emme!!
Jag mår bra!! Oj vilken har tar som från Sandra!
Rå!! Hur kunde mikael ha kram!!
Att Therese prata med Mikael sen
Han vill kram till henne!
JAg tror att Mikael kär i alla flickor
Sandra, Pia, Cecilia, Therese Jag bara tror det.
Oj Rahmo har berättar för mig att Isabella har mens!! Och alla som från klass 6.
Pia har rör ej till sin själv fitta!! Äcklig typ!! Jag tror kanske att hon ha bindor! Hjälp!! Och röra på röv..
Jag ridit..
Jaså.. att du sagt till Sandra att vad heter min sköldpadda.. Det är bra att berättar för henne...
Jag skicka som bjuder kalas i måndag.
Sandra har skrev till mig brev att
Rahmo harntjuva och tar våra brev tre gång i förra år.. Hur kunde hon göra!
Och hon fortsätter tar brev
Vänliga hälsningar Emelie

Från Tessie, den 22 januari 2001:

Hej Emmy!
Nää jag e inte avsjuka.
Men jag tror kär i Emil i 7-8 klass, för att han sa något jag minns inte riktigt
iallafall han sade: Du har fint bröst. JAg osäker sade det men jag såg honom "bröst"
Såg du? du var med minns du vad han sade??! Jag tror inte jag kär i Danne and Thomas längre.
Jag skiter Emils magen alltså han verklig snäll trevlig!
Säg ingen för annan inget Emelie Bronner and Jean Al Najjar, dom e verklig sur på mej eler avsjuka!!
Jo en sak dom sade mej idag.
Emelie sade: Emme e inte din typ hon e inte sexig men du e just...............
Jag sade tillbaka: ni e inte mitt typ heller. Emme jag hobby för henne......
Jean A sade: jag följer med Sandra och Gaby.
Oj oj de e visst sur unge...
Ja det e skönt att Dave sjuk! HE HE HE!
KRAM TESSY

Nu får det räcka. :) Det kommer mer imorgon.

Blöta pussar ;)

image16

det skriker sommar

inuti mig. Bara för att jag råkade hitta en cdskriva med gamla bilder, den här hittade jag. Den skriker sommar. Vita kläder, gröna växter och solbränna. Det verkar som om sommaren 05 är den gången då jag blev brunare än någonsin. Nu dyker sommarbilder typ överallt att man blir tokig. :)



1. Kolla hur brun min axel är! Jag vill ju ha så.
2. Sommar = So green!


It's summer in my heart.

image16

old pictures from the phone

Eftersom laddaren gick sönder i delar och mobilen dog i brist av batteri, så bytte jag till min förra mobil och fann dessa bilderna som jag har glömt bort totalt.




1. Svart hår med lugg + nypiercad i läppen, togs i Heden.
2. Brunt hår och ganska solbrun,  Gräsö.
3. Platinablont med mouchepiercing, Gräsö.
4. Valborg 2006 och jag var däckad, hos Steffy.
5. Nypiercad i underläppen och behöll kvar den övre, Heden.
6. Jag och J. En söt bild, i mina ögon, hos J.

En god nyhet: Min kära far lyckades laga laddaren, men dock är den bara 20 cm.

Världens minsta laddare, måtro?


image16

en nyhet

Det är inte viktigt, men en otrolig nyhet.

Jag har inte rört min plattång i en vecka nu. Sju dagar utan den. Gissa om jag saknar den.... Så fucking mycket!


image92


Den är min kärlek.

image16

mobil laddare i tre delar

Ja, laddaren til min mobil är delad i tre bitar. Min mobil är död i brist på elektrisk. Det är bara att jävla Nissan råkade se en smal sladd så hon inte kunde låta bli att få smaka på, när hon väl smakat så kunde hon inte sluta och fortsatte tills det blev i flera delar. Jag får använda min förra mobil nu, men dock har jag inte hittat laddaren till den! Kan absolut inte tänka mig att låna andra värdelösa mobiler...

Nissan, ät din skit.

image16

en skön farsa, det är vad jag har

Eh, jag som skulle sova men istället började jag rota igenom andras bloggar. Så fann jag denna i syrrans blogg och skrattade, så tydligt minns jag den dagen då pappa var så arg på alla turister i stan (Öregrund) att han sa fula ord och han kallar turisterna för badjävlarna. På somrarna kryllar det alltid av badjävlarna i Öregrund så blir vi ibland tvungna att åka ändå in för att handla. Framför bilen gick en gubbe som om han inte visste att vi fanns bakom så sa farsan för sig själv:

"Det var en jävla massa folk, eller ja folk och folk, badjävlar. Dom bara går omkring som idioter. De är fan värre än spyflugor. Flytta på dig annars kör jag knäskålarna av dig din idiot!"

Ändå är han bäst. :D
image16

joeys berättelse - alltid i mitt hjärta

Jag skuttade runt och kom på att jag gillade J´s berättelse om vägen till vår vänskap "Vad gör du?" så letade jag upp den och fann den. Den vill jag förvara här. Alltid lika underbart att läsa. Always Angels.

"En ängel som föll från himlen"

En vårdag skulle jag möta en vän i stan och fika men hon var sen och hennes mobilpengar var slut så hon kunde inte meddela mig. Hon satt sig vid datorn och hon visste aldrig att hon sände en ängel till mig, i detta ögonblicket. Hon bad en viss ängel att smsa mig och säga att vännen skulle bli sen.

Jag stod utanför fiket och såg att jag fick ett sms från en okänd där den okände sa: Hon blir sen och tar nästa buss. Jag tänkte att det var jobbigt att vänta på henne och tackade ängeln som meddelade mig. Jag trodde att det var allt, att ängeln inte skulle skicka något mer, men det gjorde hon. Hon smsade och frågade vad jag gjorde. Jag tror inte att hon eller jag visste att det var en start på en lång vänskap. Vi var 15 år gamla.

Sen när sommaren började djupades vår vänskap med nattliga sms och dikter. Jag hade en svart poesibok och jag skrev ner allt hon smsade och jag smsade några av mina. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på att jag har slarvat bort den svarta boken men bland dikterna fick jag förtroende för ängeln.


Någon dag på hösten skulle vi ses och jag hade aldrig sett henne och på den tiden använde jag inte internet. Jag minns mina kläder och det var en svart kavaj med svarta hiphopbyxor och svarta/gula skor. Ett nithalsband var det också. Svart hår med rakat bakhuvud. Varför skriver jag hur jag såg ut? Jo, några år efter vårt första möte läste jag ängelns texter och såg att hon kommenterade en väns kläder och tyckte att hon var konstig. Jag som hade en konstigare klädstil måste ha drabbats av värre tankar från henne. Fast det vill hon nog inte erkänna ;)


När vi möttes upptäckte jag att jag hade problem med att förstå hennes teckenspråk och jag försökte verkligen men jag orkade inte och var med några andra istället. Tiden gick och av någon anledning slutade hon inte att prata med mig trots jag förstod inte henne. Visst har det hänt att jag inte svarade på hennes sms i några dagar.. Eller var det veckor? Månader? Jag minns inte och det berodde på att mitt liv var ganska struligt. Men hon är ju en ängel och hon glömde aldrig mig.


Sakta men säkert fick hon veta mina hemligheter och vi hade aldrig bråkat med varandra. Ärligt talat så tror jag att vi har bråkat bara två gånger under de 4 åren, och det beror nog på att hon är lite mesig av sig :) Nej, det beror på mig eftersom jag kan vara lite svår ibland och jag har nog aldrig varit lika söt mot andra som jag var mot ängeln. Det måste innebära att hon är speciell.


Idag sitter jag här och är tacksam att vännen bad ängeln att skicka sms till mig för vem vet vad jag blev utan henne. Och igår läste jag ängelns gamla blogg och skrattade gott åt mina kommentarer. Så mycket kärlek..


Självklart pratar jag om Emelie Karlsson. :)


Du ska veta att du blir aldrig fri från mig för jag behöver dina andetag och ditt glitter som lyser upp min vardag..



Jag toklängtar tills jag får ha Canon EOS 400D i mina händer. Snart får jag den. Men vad gör jag när jag inte har den? Jag ber Becca att ta bilder med hennes Nikon D40, som ger... Fucking underbara bilder. Jag har även hittat min favoritbild på självaste Becca, som hon har tagit med självutlösare. Så jävla vacker på sitt sätt och tack vare kameran. Ser ni skönheten i Becca?

Kära Rebecka, förlåt om jag lägger upp din bild här, men den är så vacker att jag blir galen av att vänta på min kamera. Jag längtar tills jag får fota. Ni alla får göra er beredda för en paparazzi wannabe! Förstår ni ens varför jag blir kär i sådana bilder?! Jag får snart, typ, damp.



Bild: Av Rebecka själv, med sin Nikon D40.

Just nu ligger alla, typ alla jag känner, i deras säng och sover medan solen är gömd på andra sidan. Jag sover inte, inte så värst ovanligt, egentligen. Men jag funderar på att titta på en film och sedan därefter somna under täcket tills solen går upp mellan Gräsö´s täta granskog. Godnatt.

image16

brev uppläsning

Från Draper:

Hej!!
Hur e det!? Jag mår bara bra.
Samma vanligt! Tack Tack Tack.
För att du gav mig Gabis foto.
Är ok för att Dave vet Jag har Gabis foto?
Jaha... Jag hatar i våra klass är Sandra!
Om bara pojken då ERDEM! Visst!
Jaha... Hmm... Jag gillar är en flicka.
Men jag kan inte säger vem! Sorry nu.
Jag fråga vem Du gillar pojken sen flicka!
Och vem hatar bara pojken sen flicka! Jaha...
Nöjd jag skriva brev? Snällast e E.......!
Du får gissa vem är person.
Hej Då! Slut Nyhet!

Från Draper:

hejhej!!!!
hur e det?
med mig bara bra
jaha... hmm...
jaså jag vara inte knäpp
snällast är du, jacob, pamela, cecilia
ja.... är du glad?
nu jag svar vem är e....?
jo är....................va nu
du vet vem person?
jah... men bara söt!
bra du hatar mr davis bra bra!!!
sorry jag har inte mer säger nåt...
svar på tisdag, den sista på tisdag.
kram/FÄRJESTAD

Från David:

Hejhej Emme! Läget??? Me mej barabra...
Jag har vara DÅLIGT HUMÖR! Vill du veta???
Jooo Jag skriva i data brevet te dej halv skulle forsätta så data knäpp
Så start om data auto... Så... Jag blev SUR och Skriv igen... Hmm...
Jooo... DU FÅR IKKE BERÄTTA FÖR NÅGOT! LOVAR DU???
Jo... Jag blev JÄTTECHOCK att Pamela o Daniel "Danne" har ANAL-SEX...
Det visste jag ikke... Det var ÄCKEL! Meen... Hmm... Va du visste redan eller???
Tala om ikke för nåt om det att jag tala om dej!... Hmm... BRAAA! Toppen att du och Thomas e Vänner!
Hmmm... Jag vet ikke vad jag ska säga.. Äcch... Okkay... Kraaaam pusssssss/Dave

Från Jiin:

Oj oj FAN är du!
Du just hatar i mej ja.
Du vill jag vara med dej för att du bara som rädd
för Erdem hatar i dej det vet jag. Punk sluta!
JAG irriterade på DIG! Att du bara vill vara med mig.
Sluta följa efter MIG!
TACK FUCK!
Ursäkter mig!
Hejdå KÄFT!

Från Bronner:

Hej Emme! Min familj mår bra!!!! Jag mår bra!
Och djur mår bra!!! På fredag jag ska åkt till tinas kalas!
Det är roligt det är Haloween Jag ska använda en spökkläder.
Som jag har ses på bio, Det är Zorro! Det är lite hemskt och det är roligt!
Hur mår du? Jag kanske skicka till Sandra brev. Jag har såg din brev så vet du.
Du vet jag HATAR till ERDEM och ERDAL!!!!! Hälsa Emelie

Från Bronner och Sandra tillsammans:

Hejsan!!
Hur mår du???
Vi mår bra...
RÅÅÅ att Rahmo har knöl i sin fitta!!!
Råå att CEcilia och Therese är med Pias kalas!!!!
Pia är ju dum!!!
Herreguuud att viu tror kanske att Mikael och Pia är ihop!!!
För Mikael sa till mig att han har en flickvän heter Pia!!! Är döv!!!
Konstigt att om vi hälsar på Jean A utan ha ringat då
blir Jean As mamma Ronak AARRGG!!!!
Då får vi aldrig mer att hälsa på Jean A.
KONSTIGT!!!
Vi tror att Rahmo är kär i Mark och Jacob!!
För hon sa nu är jag inte kär i Jacob och Mark vi tror
eftersom hon är rädd att vi talar om det för dig!!!
ED!!!
SVÄR!!!
ED!!!
SVÄR!!!
Jean A är kär i Jacob!!
Du får ej talar om det för annan el JEAN A!!!!
Rå att Mark har nästan röra Emelies fitta!!!
MArk är kär i Emelie!! Tror vi!!!!
Mark har ju röra hennes hår!!!
HAN ÄR KNÄPP/DUM/PYSK SJUK!!!!
Vi vet inte vad vi ska skriva mer tyvärr...
KRAMIZAR KRAMIZAR KRAMIZAR!!!
Emelie Victoria Bronner
Sandra Linnea Malmlund


Ha, ha. Att läsa brev från Draper är nog det roligaste på grund av hans speciella svenska som liten. ^__^

Hoppas att ni har fått er ett stort och gott skratt.

image16


systers blogg

Alldeles nyss satt jag och designade om Elins blogg. Jag gillar inte hennes nuvarande blogg, utan design. Så beslöt jag mig att designa om, för jag tror att hon återvänder dit när hon ser hur det ser ut där nu. En snygg blogg får en att skriva tills kramperna kommer. Nu är det bara att vänta tills hon upptäcker den...

Every time Im looking in your blue eyes
It´s now I know why I love you so much
Your big and blue eyes, your beautiful smile


It´s only you, my sister
It´s you, you can make me smile


You know, just a smile and the rain is gone
You know, I will always love you
As long I am breathing

image16

movie maker

Eftersom det finns vissa perioder då jag blir en tokig zombie som drunknar bort i ingenstans och bara pysslar ihop olika bilder i en på Movie Maker. Den här gjorde jag för ett bra tag sen, jag vet att vissa saknas i den men det är för att jag har inga fina bilder på mig och personen/er. Jag kommer antagligen att göra en ny senare, en dag.

Det är ni som får livet
Att pulsera igenom mina blodådror.





Love.

image16

grattis, syster & svåger

Detta inlägget vill jag tillägna syster Elin och Peter.

De fick nämligen deras drömlägenhet idag så blir de sambos igen inom kort efter när syrran har tagit examen i Härnösand. Jag kallar iallafall lägenheten för en dröm för den är stor, öppen planlösning och snygg fastighet i Märsta! Att ha en lägenhet med en öppen planlösning är bara för snyggt och det är en del av min dröm. Men att de har den så kan jag ju åka hem till dem...  ;) Grattis.

Love.

image16


brevuppläsning

Nu ska jag fortsätta med att läsa upp brev för er. Ett brev nu, och det kommer mer senare ikväll. Brevet är från Bronner. :)

"Tjena!
Japp... Är det snygg?
I igår då du e knäppisen!
Du tala inte ens dugg sanningen att du kär i Erdem!
Men verkar du e det!!!! Eller hur?

Snart du måste ha en glasögon, stackars!!!
Men du får inte död dig själv! SB är ganska spännande...
Pekarhuset-musett e trist tycker jag!!!
Men jag vet att du tycker det e kul att Erdem och Mark bära din arm...
Blääää jag vill också...

Jag tycker Erdem är fyfan barnsliga, rå äcklig!
HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLIGT, imorgon det e fredag!!!!
JAg tycker alla killarna e fyfan ful... utan Jacob....
Men söt är Jacob!!!
Han e söt, cool... men inte ofta att vara cool bara ibland... okk...

Ok men jag vill vara med Sandra..
Idag jag vill som vara med henne jag vill inte samma du, jag, jean a...
Det var fyfan trist!!..Okayy??
Ursäkta mig jag som känner på väg att less på dig, jean a...
förlåt...!
men... jag hoppas det ska jag inte less på er!..
hoppas men.... ja!
Det känner mig som han e kär mig!
I tunnelbanan menade jag...
Ja, i islandstorget det fanns massor som cool stiger v
men värst är jeans hem!..

Japppp, asså!
Joooo, du e kär i erdem 100%!
jag ha ingen ens dug g pp min hjärta att inte kär i någon vår klass..
men kanske är jacob.. han e cool...
om du avslöja till någon då jag blir som avslöja att du e kär i Erdem annars!
Bara 20% jag ska söt till honom eller kär... OKK!

Och mycket tänker på att du hade mycket roligare än alla klass.
Att du har upplevet med mrk, erdem som härligt... då jag bli som AVUNDASJUK!
kan du läsa jag skriver?
min favvostilen e copperplate cothic bold..
som samma här stilen...

Här hemma då jag van att sminka mig...
Men i skolan då jag blir sååååå P-R-I-S-A-M-T!!!!
Då alla sa att jag e snyggare!!!!
Det ville jag inte abslout!

Dave e kär i Rahmo men en kvar han har gjort slut...
ÄR du e chockad att jag som 40% att less på dig, jean a?
Det e sant... Då du och Jean A måste som... gå till Sandra och prata.
Då jag som inte på väg att less på ni.. Men jag hoppas att jag ska inte less!!!
Men jag kännerig själv... ändå att på väg... åhh nej!
OKK...

MÅNGA KRAMAR FRÅN MIN KÄRASTE BÄSTIS!/Emelie"

Det är synd att jag inte kommer ihåg vad som hände efter brevet. Om jag och Jiin började gå till Sandra och snacka eller vad det nu har hänt för många herrars år sen!

image16


nintendo donkey kong

På kanske.. 15 år har jag inte tänkt på att jag ens hade mer än bara en sådan töntig Gameboy i svart. För en stund rotade jag i ett skåp i köket och fann Nintendo Donkey Kong. Den verkade vara död men strax därpå upptäckte jag att den saknade batterier som liknade såna som tillhör hörappater. Jag la in batterier och till min häpnad så fungerade den! Minns du den, Elin? :D Den får bli min under mina tråkiga stunder. Otroligt att jag ens har glömt bort den i tusen år.



Här är en bild på en hög av brev & vykort, därifrån läser jag upp dessa brev. Det kommer mer brevuppläsning senare inatt.



Här är den lilla fyrhjuling som pappa köpte till barnen. Någon gång i mitt liv vill jag äga en sådan, eller jag har alltid velat. Ha, ha. Men är den inte gullig när den är så där liten? :D Min systerson Rasmus sitter på den och jag gissar att systersonen Oliver står och väntade för fullt.



Puss!
image16

tranorna

Idag åkte jag med pappa mot stan, så jag satt och tittade ut genom fönstret för att se hur allting flyger förbi. För varje åker som åkte förbi, stod det några rådjur där och betade. Sedan såg jag såna fågeljättarna som stod i avstånd från rådjuret. Jag visste vad det hette, pappa hade lärt mig för många år sen då han arbetade i hästhagen och då stod några såna där. Han berättade för mig om dessa. Jag hade glömt bort det totalt så frågade jag vad det var för något, så trodde han att jag började snacka om bockar (?!) och jag sa att det var någon sorts fågel.

Pappa: Jaha! Trana.
Jag: Vart fan bor dom egentligen, när de är fåglar och är stora? I träd?
Pappa skrattar och sa: Nej. De är bara här för att vila och äta. De kommer alltid till Hornborgasjön och de är 15.000 stycken nu. De kommer från varmare länder utanför Sverige och de kommer när det är vår här.
Jag: Vart ligger det? Men någonstans måste de väl vila när de är här, isåfall vart? På sten, i träd, i grotta?
Pappa: Nej, inte i träd för då ramlar de bara ner. Jag vet faktiskt inte.
Jag: Äh, jag får väl forska mer i internet sen.
Pappa: Men när jag var liten, fanns det inte tranor här alls. De kom inte alls hit.
Jag: Var Sverige så kallt förr?
Pappa: Nja, det kan man säga.
Jag: Det är väl bra att Sverige blir varmare.

När det är augusti, är det tusentals stycken i Sverige. Men det är väl bra att se om tranorna kommer, så är Sverige varm nog. Kommer de inte mer, har Sverige blivit kallare. Så värmen är snart här och våren är förfan här. Inga snöflingor mer!



Bild: Här ser ni hur fula tranorna är, men ändå vackra.

Jag har aldrig fått chansen att se tranorna flyga i skyn. Stora fåglar i skyn, det händer inte ofta. Bara på vårarna. Vad fan, varför snackar jag om fåglar, överhuvudtaget? Mitt huvud måste ha fått ett litet fnatt.
image16

memories

Dessa bilder var det första jag tog tillsammans med Becca. :) Vi hade blivit nyss vänner då. Det måste vara... ehm, valborgen 2004. Det var ju den där perioden då jag hade mitt livs fulaste frisyr.



image16Eller när var det?

ännu mer underhållandeav brev

Jag rotade ännu mer bland gamla brev och fann några där jag berättade om mitt första möte med mitt ex, den gick ut på nästan fem sidor! Det fanns även annat som jag hade glömt bort totalt. Jag har hittat brev från Draper, Xaxxi, Rahmo och Jiin. Nu skriver jag ner dessa.

Hejsan Emme!!!!
Hur mår du?? Jag mår bra...
Javisst att Rahmo ljög för oss... För hon brukar göra sånt!!!
Hur kan Cecilia har mens!!!! Oxå Therese!!!! Hur kan dom!!!
HeEEErRRReEEEgGGgUUUDDDdd att Pia har pussat Mikael!!!!
MArk är dum för han sa att du och jag och Victoria och Gabi och Michelle är ihop med honom!
Han är en knäppis! TAAACCKKK Rita att hon hittade den gult brev!!! TACKAR... Då har jag slutat oroliga mig.
Arne och Peter har inte upptäckt att vi har slår sönder uppe träskåp!!!
Tack herregud... Vill du ha foto på mig i åk5 ?? Svara JA/NEJ.
Jag vill inte vara med Pias kalas. Vad åt du igår??? Jag åt köttbullar med pasta. Skulle lasagne men det blev inställt... Jaha... Ome... VAARRRRRFÖÖÖÖÖR att alla är kär i mig!! Inte Gabriella... Lite dig inte MANSI!!!! Är jag snyggast i klassen tjej? Jag tycker nej... Jag hajar inte... Är du forts kär i Jean B??
Nåväl? Självklart jag brukar talar om för Helena mycket nästan allting utom din kär och Emelies och JeanA..
Jag har berättat fr Helena att den gult brev var borta... Puh att RITA har hittat den!!! Jaha... Ome... Oj, oj vad stackars den hunden som dog i rymden... MARK ÄR EN KNÄPPIS!!! Ome... KRAMIZZZZAR från Sandra Linnea Malmlund

hejhejhej!
detta är Färjestad!
jag har mycket läxa! fan!
så jag måste kort skriva till dig brev!
förlåt mig!!!! va farligt inte?
hoppas du sa okey! får se imorgon från din brev!
jaha.. nu bara jag svarar på din fråga! hmm...
jag SVÄRRRR att jag INGEN
att jag gillar dig INGEN jean.a lura!
jag ska ARG efter jean.a!!!
om du avslöjar min (fd) så jag berätta för alla att om din HEMLIGHETER!!
du elak! att du heja på brynäs! du elak!
DU ELAK! heja FÄRJESTAD!
ok? snälllllllllllllllll!
roligt att vi läsa emelies brev.
va roligt? eller hur också att
emelie och dave är klart ihop!
vi ses senare hej då kram /fbk (draper)

Hej Emme!
Hur mår du? Jag mår bra jätte fint och min familj bra!
Hur mår din djur och familj?
JAg hatar Rahmo, Pia, Mansi, Mikael, Jean B, Mark och Min bror Rozh!
Vad du hatar någon? Men snälla du breätta mig vad du älska vilken eller söt?
Som pojken breätta snälla jag lova inte breätta någon jag ED om du breätta
då jag breätta dig jag lova och svär! okej bra? Hej då kramar från Jean A

Hej Emmy!
Jag mår helt bra!!!!!!!! Hur mår du???
Mina alla bror och syster och pappa och mamma mår bra.
Ja, jag har rest till Lund. Lund är vackra och fin och roligt....
Jag betyder är stämmer och normalt, kolla vaxtopp.
Jag brukar tittar på ensamma hemma på kanal 4 och 3 och 1 och 5 och 2
I varsdagarna. Jag vet inte musiker är A1. Jag är ljuger. Jag vet inte betyder är A1.
Jag visste inte betyder är gansla. Jag tycker du konstig inte på svenska du är jätte bra!!!
Jag älskar är ingenting!!! Jag har inte kompis bäst på annan förr jag har inte bästis Emmy
och Emelie är bästis. Jag snart får mens och vindor. Emelie visste det på jag snart får mens och bindor är kanske då i november. Jag snart får mens kanske eller rätt. Emmy tala om inte för annan.
Va, du jag skriva bra eller inte??? / Rahmo

Nu kommer det ett brev som är väldigt förvirrat med hennes svenska, Rahmo, alltså. Lycka till.

Hej Emelie Karlsson
va, Sandra älskade till Mark!
eller Sandra älska inte till Mark.
Jag älskade till Mark nuuu!! Jag älska INTE Mark.
Jag älska ingenting!!!!!
Vem du i kär? Dig tala om inte annas.
Emelie älskade till Mark NUUU! Men Emelie älska inte till Mark.
Jag vissa beymder är bästis = bäst. Jag älska dig. Jag bara leka till dig!
Kramar/ Rahmo

Hahaha, att vi som unga kan vara helt.... pinsamma och töntiga.

image16


letters

Den här gången blir det från Erdem och Xaxxi.


Hejsan!!!! Emme!!
Jag mår bra... Du mår??? Jag vill slut på Emelie följa mig jag är trött jag vila ensam...
Jag vill din hjälp att Emelie slut älskar i mig du försk snäll okej??
Ja eller nejj att hjälp Emelie måste kär i mig SLUT.... Du ihåg att jag inte Emelie ihop..
Hon är ljuga, liten mes, svartsjuk sant jag tycket. Du ska berätta Emeile jag inte kär i hon.
Jag inte log till Emelie inte.. log till gabi, emelie dålig ser, eller hur? min klass rekord svartsjuk är emeile hur??
 Snäll du ska hjälp slut till emelie kär mig innnntttee ok?
 Du berätta Emelie jag inte ihop med Emelie ihåg säger till hon är galen..
Snäll något Emeile skriva till dig driket lämn papper mig okk??
Jag tycker du är fin än Emeile ful.. Emeile inte din pojkenvänn...
nej nejjjjjjjj och du du berätta du säger Emelie inte din pojkenvän inte jag
om Emelie tror inte på dig, du och Emeile följa fråga är flickvän till
mig neeeejjj aldrig i livet mmmmeeeessss, liteeeen.
Jag vill Emelie ska slut kär mig, du kan ljuga på emelie du tycker ERDEM ÄRR FUL ÄR TÖNT
 säger till Emelie SNÄLL SLUT KÄR... AV ERDEM AKAN


Hej!
Hur mår du?
Jag mår helt bra!
Igår såg jag att Rahmo och Mark snacka!
Och sa: Jag har busat med Emme, Emelie o Sandra!!
Rahmo sa: BRA!!
Jag svär och ed att det är sant!!
Jag var chockad!! Hur kan hon göra hemska saker!!
Inget än Rahmo är värre tycker jag!!
Hon måste SLUTA att göra sånt saker! Men HUR?
Jag såg många gånger Rahmo med pojkar ensam!
Jag är SUR på Rahmo! Jag såg Ricki Lake igår!
Diskett som jag lånade från dig ar skitkul och söta!
Är du kär i ngn?? Jag, nej!
Igår åt jag: Oxfile och potatisklyftor!
Jag tycker maten var gott!
Vad åt du? Emelie har berättat att ngn har tagit brev.
Jag tror det är Rahmo, Cecil och Therese!! Det tror Emelie oxå!!
Idag ska jag besöka Emelie.
Tack för allt! Trevlig helg!
Oxå dina djur. KRAMIZAR!
Är nån som jag glömt? Sandra
.


Hihi. Ska jag fortsätta med att läsa upp gamla brev, eller räcker det bra? Säg till, isåfall. Godnatt.

image16

emelie utan empati

Det hänger rosor överallt ser jag på MSN. För att tillägna rosen till den döde, Engla som har blivit mördad. Jag har aldrig tyckt att man ens överhuvudtaget ska behöva beklaga för någon man knappt känner och att sätta upp en ros bredvid namnet. En ros eller en miljon rosor får inte tillbaka ett liv. Jag har helt enkelt aldrig varit en sådan som visar hänsyn. Inte ens WTC, tsuamivågen, Lindh´s död, påvens död och så nu, Englas död. 

Även om jag tänker mig i deras situation, skulle jag tycka synd om dem som satsar och tycka synd. Det som är gjort, är gjort. I mitt lilla huvud står det "onödigt". För min del räcker det med dom jag känner och älskar - i den delen skulle jag gråta floder - och jo visst kan jag beklaga sorgen för någon som var vän till nära & kära i mitt liv för att vara artig. Men annars är allt annat långt ifrån mitt hjärta och min själ. Även om någon kommer med en stor och käftig argument, faller jag inte på knä och ber till Gud om förlåtelse för att jag har total brist på empati för dom som har lämnat sitt liv på jorden. Jag tror iallafall på livet efter döden och att livet där är bättre, så det är nog anledningen att jag är så här.

En dag minns jag starkt då jag började garva när lärarna på Manillaskolan började tala allvarligt om påvens död. Jag tror att Xaxxi minns det rätt bra. ;) Det är inte bara döden jag skrattar åt. Skadeglädjen är typ en del av mitt liv. Det är helt enkelt en del av vår grymma värld.

PS: Jag är bara Emelie. Puss på dig. DSimage16

habibi, tjej? la? nam? meshi?

Ska du resa till Egypten inom kort och vill vara lite språkkunnig innan dess? Här får du några ord.

Nej = La.
Ja = Nam.
Ok = Meshi.
Älskling = Habibi
Te = Tjej
Hej = Salam Aleikum
Hej (Hälsar tillbaka) = Aleikum Assalam

Här bidrar jag med en... Hm, sned film som inte går att rotera så ni får nog tyvärr vrida på huvudet. I filmen härmade vi arabernas sätt att mima och diskutera. Jag och J gjorde denna när vi var ganska uttråkade inne på hotellrummet i Egypten.





Slängpuss.

image16

rosa elektronik

Jag surfade runt i nätet och hamnade i elgigantens hemsida och såg denna söta videokamera i rosa. Den kan vara bra när man skaffar barn och vill fånga varje ögonblick som växer upp genom barnens ögon. För 4 390:- vid internetbeställning är den din. För min del, en vacker dag, kanske?



Denna hade jag köpt om den kom ut ifjol och den ligger ju uppe på 8,0 megapixels. Må denna ha en superkvalité i bild. För 1 925:- blir den kanske din, om du önskar dig en rosa och tunn sådan. Annars finns det en fetare i rosa som ligger på 10,1 megapixels för 1780 :-

 

Tänk om det fanns rosa systemkameror? Hade köpt en sådan utan tvekan! Men jag håller mig till en svart canon eos 400D eller 450D. Vi får se hur det blir, eftersom det är egentligen upp till pappa min. Jag är även väldigt medveten om att jag är bortskämd. Jag längtar.

Kisses.
image16

MSK - pictures

Dessa hittade även jag i cdskivan och kunde inte låta bli att sätta upp på några söta föredetta klasskamrater också!  Det finns massor till men jag valde enbart dessa. :) I några av dessa såg jag så hemsk ut att jag inte fattar varför jag ens existerade. Ha, ha.  Bilden som sitter sist, var det så längesen att jag hade så kort hår.

            

Hugs & Kisses.

image16


old words

I en gammal cdskiva hittade jag en sida där jag skrev om mig själv och några bilder från grundskolan. Gissa om det var väldigt kul att snoka runt i cdskivan! Så här löd  mina ord om mig själv när jag var 16 år gammal.

Tusen ord visar en bild

I ditt huvud

 

Den 22 februari 1988 kl.06.16 föddes jag, och döptes därefter till Emelie Martina Karlsson, men tyvärr tyckte jag det var svårt att stava mitt namn, så kallade jag mig själv Emme fram till nu, fast jag brukar oftast nu kalla mig själv Emy. Jag föddes hörande, och sjöng alltid låten Sommarvisa, fram till 1990 i mars blev jag allvarligt sjuk och det var hjärnhinneinflammation som gjorde mig sedan hörselskadad, men hörseln sjönk tyvärr allt mer neråt så nu är jag är alltså 16, så är jag gravt hörselskadad. Jag är annars en tjej som har uppväxt i en ö, Gräsö heter den. Inte en så populär ö, tyvärr. Man kan säga att jag är den enda döv ungdom i trakten hela Gräsö och Öregrund. Ni kanske har fattat att jag har uppväxt på landet, med djur och så vidare? I hela mitt liv har jag alltid haft katter, hundar och islandshästar, men har också haft kaniner men jag slutade att skaffa kaniner efter den sista dog för några år sen. Föredrar annars katter och hundar framför allt djur, speciellt katter. Såsom jag har 5 katter, 2 hundar och 4 islandshästar. Dom äger, må jag säga.


Enligt andra är jag: snäll, trevlig, smart säger vissa, blyg, pratsam bland vännerna, go, poesifantasi, dagdrömmare, glad, lättskratt, tokig, galen, envis och det finns tusen ord till.


Hm, ni undrar kanske hur jag ser ut nu efter 3 år, med tanke på den där hemska bilden i sjuan då hade jag ju vagel i ögat. Vilket som inte är alls trevligt att se på! Ni har väl sett min bild innan här men jag kan ju ändå skriva lite. Jag är ju en sån som bara älskar att färga hår olika färg, snarare naturliga färgerna, som blond, svart, mörkbrunt osv. men skulle aldrig färga till någon färg som grön, lila eller något i stilen. Så har jag svart hår nu,, men det bleknar bort nu. Och så har jag självklart kvar de blåa ögon, och är ca 1,70 cm lång. I hela mitt liv har jag älskat att rita, måla och mystiska bilderna. Snarare då menar jag konst, och jag bara älskar att skriva dikter om allt, från hjärtat, känslorna eller tankarna.


Eftersom jag går sista året på Manillaskolan nu, har jag funderat rätt mycket på vilken linje jag ska gå på sedan i gymnasium. Det enda jag vet, är att jag vill arbeta sedan med konst, fotograf, skriva (som dikter, osv.), stylist, och sådant ungefär, så lär jag ta linje Estetiskprogrammet på Risbergska skolan till hösten 2005, om det blir inte av så väljer jag antagligen Medieprogrammet på Virginiska skolan som andra hand. Till dess så längtar jag otroligt mycket tills jag flyttar i augusti 2005 till Örebro, och att lämna Manillaskolan den 9 juni 2005 för gott.


Låt världen vara som den är


En gång sa någon: "Det är omöjligt och låta bli att älska dig"

image16


more letters

Eftersom det fanns en del som tyckte att jag skulle lägga upp fler brev. Så här kommer det ett brev från David och 5 stycken kärleksbrev från Patrik. Det blir spännande, va.... Det blir ju rätt underhållande för er.

Brev 1, Utsidan: Te Emme, From Dave.

Insidan:


Hejhej Blyg!.. hur me dej??? Me mej barabra... BLÄÄÄ Skolstart!.. Jag vet vem Emelies kär! :) I am sorry, jag hittade Cute foto under sportlovet... Har du byte foto med Cute??? Om har bravo!.. Men.. Vem du bästiz nu??.. Sandra?? Haha.. Ja tror du kommer Kär honom 100% sen när du träffa honom.. Det var Rå att Mattis våldet en lärare.. Vem tror du var en lärare??? Jag tror.. Var fd Dannes lärare Lena Gleeson... Vi får se idag.. Japp.. Ursäker mej... Jag vet vad ska ska snakka.. Japp.. Okkay... ÖHH.. JAg vet IKKE vad jag ska snakka om.. Japp.. Jag hoppas du har MASSOR fråga te mej.. så nästa gång jag ska skriva LÅNGGGT BREVET! I am sorry. Kraaaaaaaaaaaam pusssssss/Dave


Brev 2, Mitt första kärleksbrev tillsammans med ett halsband från Grekland, från Patrik.


Du är min solstrole
Du är min själ
Du är mitt hjärta
Du är mitt hopp
Mitt hjärta brinner för dej
Det enda jag kan ge dej är kärlek
Jag älskar dej Emelie Karlsson!



Brev 3, från Patrik.


En sötnos
Min älskling 4-ever
En gullunge
Lyckan i mitt liv
I mitt hjärta
En jag älskar!


Jag saknar dig
Jag älskar dig
Jag längtar efter dig
Jag tycker om dig

Du finns i mitt hjärta för alltid!

/Patrik


Brev 4, från Patrik.


Hej! Hade inget att göra så jag skriver ett litet brev till dig =) saknar dig så mkt just nu. Puh, det är underbart väder här hemma just nu! Jag håller på att smälta bort! Men, vad har vi här då? Jo, lite bilder på MIG =) !! som jag tänkte du kanske ville sätta upp på väggen i ditt rum *ler* ... Ja... och så måste jag bara säga att jag älskar dig! Varje dag, varje minut tänker jag på dig. Ja... Vet inte vad jag ska säga. Enda orden jag kommer på är som vanligt... Jag älskar dig! Puss och kram/ Patrik


Brev 5, från Patrik. Tillsammans i kuvertet hittade jag ett urgammalt biljett som jag ville bevara så la jag i en av breven. Det var från den dagen, 8 december 2001 då vi träffades för första gången, till och med min första kyss skedde den dagen. Ha, ha.

På biljetten stod det:

Från: Hallstav. SL C5
Till: Teknis. SL C1
Via:
011208 07:48


Brevet:


Torsdag, den 16 augusti 2001, kl.12.18

Heej! Det gör inget att brevet kom så sent. Oj, du skriver väldigt snyggt tycker jag. =) När du läser detta, så är jag i Örebro. Ska försöka fixa att jag kan få ringa dig så ofta som möjligt *ler* Annars skulle jag ju bli tokig, hehe... Här har du ett kort på mig när jag var 6 år, och ett på mig när jag var riktigt knäpp *ler* Jag ser ut så när jag tittar hockey *hehe* Vet ine riktigt vad ska säga... Är ju himla så galen i dig ju =) Beror mer på parfymen. =) =) =) =) =) =) =) =) Emelie + Patrik = Kärlek. Emelie, jag älskar dig! PUZZ & KRAM/ DIn Patrik


Brev 6, från Patrik.


Hejsan!

Nu kommer dom efterlängtadekorten på mig! Jag hoppas ni två inte har fått vänta för länge på dom =o) Yeah... Saknar er båda rejält och hoppas varje dag att vi kommer att träffas snart. Sitter och lyssnar på en låt som heter "This I promise you". Det är en jättefin låt tycker jag... Aja, men det här blir ett kort brev, för jag har lite skrivkramp. Har jobbat med mina läxor innan jag skrev det här brevet. Tycker ni det var snyggt med silver text? Hehe... Men ni får ha det så bra och hälsa familjen ifrån mej. puss o Kram// Eran Patrik


Brevuppvisning skall ha sin fortsättning...

image16

El Gouna in Egypt

Här visar jag en liten film på nästan åtta minuter med bilderna och några filmer från Egyptenresan tillsammans med J. Det kan förekomma hemska bilder men det blir nog värt för då får ni se mer av resan.

Vi var flyttfåglar av stål mot Afrika.

 

Always in mind. Kisses.

image16

turkey in memories

Jag saknar faktiskt Turiket. Alla ställen vi besökte. Allt vi gjorde. Allt vi sa. Allt vi såg. Middagarna skedde utomhus när det var solnedgång, hotellets personal dansade runtom poolen, hur jag vaknade nästan sist av alla om morgorna, hur hettan smekte vår hud och lät våran hud bli bränd och allt. Jag saknar Turiket. Senaste jag hade mina fötter i Turikets mark var den 21 maj 2005. Always in my mind.

M, kan vi inte åka till Turiket i maj? :)


      

Kisses.

image16

live together, die alone

Men skorna lever och dör alltid tillsammans. För nån dag sen kom postförskottlappen på skorna och jeansen jag beställde från Ellos. Jag har inte hämtat dom än, men jag får göra det när jag åker in till stan. Längtar faktiskt att få skippa uggs, converses + zebraskorna och börja använda mina gula ballerinaskor i lack. A big love!

Jag har alltid varit svag för gulfärgen, som liten hejade jag alltid på gult lag när det kom Stadens Kamp på teven och jag valde alltid det gula framför andra färger. Inom mig har jag fortfarande kvar mina kära "känslor" för färgen.

  

1. Skorna som väntar på mig i stan. Skulle vilja ha i knallröd också.
2. Något jag har tittat på men inte riktigt vetat om jag ska slå till. Jag är, som sagt, svag för gulfärgen.

Att lägga upp kläder och dylikt är inte riktigt min stil men det duger. Men absolut ingen såna töntiga "så här såg min outfit ut!" med ena hand på ena sida om höften eller "Forever kommer till Sverige!" som rubrik i deras bloggar, som om ingen redan vet om det tidigare. Det är typ 80% av alla tjejerna som kör sånt och ändå diggar folk det. Host, host. Jag har svårt och förstå det. Men det enda jag accepterar är att de lägger upp det de har beställt/köpt eller funderar på att köpa. Den lilla delen är helt okej, men annars nej! Men jag respekterar dem.


Ursäkta min blottade åsikt.

image16

utomlands

Nu är jag något fruktansvärt sugen på att åka utomlands. Det blir eventuellt av i maj tillsammans med M, om allting ordnar sig och går som det ska. Lilla M vill gärna ha en vacker solbränna inför balen i slutet av maj så jag följer gärna med med tanke på att jag har ingen skola och har inget vettigt att göra mer än att göra något med pengarna som hänger på bankonton. Eller egentligen brukar jag slösa bort dem på shoppning, det måste jag sluta med och börja med vettigare saker.

Våren är rätt långsam att jag inte orkar vänta tills värmen är här. ;) Är otroligt less på årstid som ligger mellan vinter och vår. Jag hoppar nog över den och reser bort istället. Det är bara att vänta i ett par veckor till och sedan boka en resa i sista minuten.

Kisses.

image16

dreams in my life

För er som inte hade tillgång till min förra blogg, där skrev jag en gång om mina drömmar genom livet. Jag skrev bara i punkter, men den här gången tänker jag beskriva lite av det jag drömmer och det visade sig vara en del resor.

1. Att bli framgångsrik (vem drömmer inte om det, liksom) men för min del gäller det fotograf eller inom mediaområdet.
2. Att jag skall fortsätta med att skriva tills det händer något. Eventuellt en bok, någon gång vill jag.



Större punkter;

3. Jag vill vandra genom en varm och fuktig regnskog någonstans i Brasilien eller i Asien. Vandra genom en tät och fuktig regnskog tillsammans med några, vi följer en kurs eller en guide över en stig. Ibland stannar vi till så fotograferar jag allt levande. Vilda papegojar, ormar, små djur med päls, fåglar och dessa som lever inne i regnskogen. Åka båt genom den lilla floden mellan regnskogarna. Deras natur är så förbannat vacker.


 


4. Vattenfall. Jag har alltid varit... svag för vattenfall. Jag vill stå i vattenfalls vatten och om jag hittar långa vattenfall så finns det ingen tvivel om att få fotografera dem. Jag skulle troligen hitta såna i regnskogar. Tänk er, dalen är alldeles grönt, som regnskogar och luften är fuktig. Ni ser ett vattenfall som som faller ner i det turkosfärgade vattnet. Vattenfall är bland det vackraste.


 


5. Att åka på safari. Åka omkring över en torkad äng och ser hur vilda djur lever under träd, hur de springer över åkern, se hur deras personlighet är i vitögat och naturligvist fotografera dem. Särskilt zebror, mitt nummer ett i favoritlista bland vilddjur.


 

Det verkar som om mitt nummer ett i livet är att fotografera världen. Frågan är om jag kommer att uppnå drömmarnas mål? Vill man, skall man kämpa för att uppnå dessa drömmar...
image16
Vad är era drömmar?

help me?

Jag ligger i sängen och har varit vaken i en timme. Jag kan inte komma upp på grund av någonting som inte sitter ihop mellan höftbenet och lårbenet under min köttiga hud. De sitter inte ihop nu, de är ur led ibland och det gör ont när man försöker ta sig upp. Denna gången är det nog inte lika ont och jobbig som andra gångerna tidigare i mitt liv. Men... jag är trött och behöver en handetag, så att de går ihop igen. GE mig din hand, tack.

Mitt skelettben är strange.image16


ett gott skratt åt det förflutna

Jag kom på at jag hade en papperkassa som är halvfull med vykort och en stor mängd av brev jag fick av flera i min gamla klass. Så tog jag fram den och började läsa lite igenom några. Privatbrev kallades vi dem för, och vykort var det för att skicka en hälsning från olika ställen. När jag läser några, ler jag. Att vara 12 år gammal... Ett gott skratt, det. Här visar jag gärna ett par exemplar. Den här gången visar jag från miss Bronner. Vi var bästa vänner i fem och halvt år i början på grundskolan. Hennes brev är roliga att läsa!

Nummer ett. På utsidan står det:

Till min käraste bästis! Superprivat!
Stick! Om någon läser då du säger: STICK! okej?


Insidan:

Tjena!
I lördag då jag roligt hos Jean A.. Jag e SUPER att hör på A1!!
Hehe.. Jag har inte och inte ens dugg att kär i någon!
Mark e TÖNT! och MES!!!
Rå att han hotad Jean A men.. Åhh jag såå saknar snö!!
JAg e fyfan prisam om jag använda marscara på mej i skolan.
Fyf fan rodnat blev JAG!
Braaa!
Jepp... Du nog kär i Black idag tror jag...
Hehe... Kram/ Emelie


Nummer två, här står det:


Mark & Jacob är otrolig pyskologen!
Jepp!! Stackars dej!
Att de slår dej så jävliga ont!!

Kraaam/Emelie B


Det andra brevet, får mig att undra vad jag har skrivit som fick henne att svara så där. Ha,ha  Det måste ha varit ganska underhållande för er som diggar att läsa gamla brev med roliga bokstäver. Jag uppdaterar eventuellt mer brevtexter senare idag eller så. Om ni önskar det, så fixar jag det. Räck upp handen för dom som vill.

Som en avslut, bidrar jag med ett par små dikter jag hittade i min töntiga dagbok... Jag snodde nog den första från någonstans i internet. Den andra skrev jag... Lite, ja, lol. Men ganska passande för så här årstid.

"Att se dig le
Är som att se en solnedgång"


"Solen ler
Molnen i himlen tynar
Vinden vajar sakta


Färgen på vinter
Är snart borta
Färgen på våren
Är på väg


Vinden fryser inte
Och hjärtat mitt börjar slå
Först nu"


Godnatt.

image16

genom att stilla världen

Ur en film jag såg nyss, fick mig att inse en sak. I bilderna är det då världen stannar. Endast i bilder, låter det inte lite... Hm, jag finner inget rätt ord men det råkar vara något jag har undrat hur man skulle få världen att stanna. Det är genom att klicka på och kameran stillar världens ögonblick. 

"De tar bilder, blixten lyser upp och då stannar tiden. Och i bara ett ögonblick"


Från filmen, One hour photo.



Love.
image16


emelie + music = ?

Det har alltid varit någon som blir förvånad när jag säger att jag gillar musik. Att jag kan höra. När man säger att man är döv, måste det inte betyda att man är stendöv. Jag har alltid varit gravt hörselskadad, med hjälpmedel så hör jag bra men inte bokstäverna i röst. Jag älskar att lyssna på musik, särskilt när det finns bra bas. Men vissa låtar kan jag falla för. För några år sedan var jag som besatt av att lyssna på musik och samtidigt se musikvideon på Ztv eller Mtv. Bland annat var Eminem, 50 cent, Mary J Blige m.fl de jag lyssnade på. Jag kan gärna tala om att jag har varit alldeles för psykad av Eminems låt "Cleaning Out My Closet" att jag bara låg och lyssnade på den i timmar. En av dessa som får mig att rysa längs ryggraden, är My Heart Will Go On... Eller låten Can you feel the love tonight, från Lejonkungen 1. <3




Mary J Blige - Be Without You




Eminem - Cleaning Out My Closet




Celine Dion - My Heart Will Go On


Love.

image16

i solskenet ler vi alla

Bara för att solen skiner och himlen är klarblå, blir man bara så rastlös.  Mest av allt vill jag ta bilder. Fotografera världen. Men ingen kamera. Eller jo, jag har en liten digitalkamera som jag inte längre använder. Den skulle nog inte ens kunna säljas på grund av oskärpan. På tal om kameror, jag har tittat runt och fallit för IR-Bilderna. Med IR-filter tar bara in infrarött ljus, alltså det vi inte kan se och då kan det bli ganska otroliga bilder. Nedanför är en exempel bild med IR filret. Är bilden inte underbar?!

image41

Bild: Från någonstans på devianart.com
 
Snön har snabbt smält under marken och vattnar gräs som snart får liv i färg. För ett par dagar sen var det över en decimeter med snö här men nu är de nästan borta. Jag tycker att man kan se mer av vårens del på landet än i en stad, på grund av natur och skogarna runtom. Man ser med ögonen på landet och man ser med luften i staden.

image16

utan andetag, tanke & skratt - är världen död

Det vore otroligt om det någonsin kom en dag då vi inte skrattade en enda gång. Världen skulle vara alldeles mörk, död och oexisterande. Inte ett enda skratt, ett leende - ett katastrof i vår värld. Helt enkelt. Jag vet att jag har talat ut den här tanken tidigare.

Tänk om det kommer en vacker dag då vi kan andas utan vår luft, vår vind. Utan våra egna lungor. Skulle det vara alldeles för fel? Skulle vi framstå, som... Konstiga människor? Missfostrar som inte andas men ändå leva? Nä, det där tror jag inte på. Bara en tanke, en liten fundering.


Det finns folk som säger att att kärleken suger, att de skadar och så. Det går inte att säga att man hatar kärlek och att de inte borde finnas. Men det är ju det som håller världen levande. Det är ju genom oss som gör så att det håller världen vid liv genom vinden, regnet, jorden, djuret, växter och allting.  Att kärleken ens finns är för att hålla världen levande. Det räcker att vara natural.


Är det inte lite konstigt att tänka på att om vi inte tänker, så finns vi inte. Vår hjärna är nummer ett av allt. Vi tänker på vad vi skriver, vad vi gör, vad vi tänker på, vad vi drömmer om, vad vi äter, vart fötterna ska till, vart fingrarna ska vara, åt vilket håll ska ansiktet vara, att minnas... Allting.

Tänker vi inte, finns vi inte.

image16


Every Breath


Med flera andetag mot ingentinget
Samlar jag fantasirika drömmar i mitt hjärta
och håller ett hopp för en ordlös dröm
att låta andetag smeka på


Ändå andas jag mina stilla andetag
mot tomheten, ingentinget


Varje andetag under himlen
Varje andetag räknas


image16

daughter in the house

Nu har det gått två och halvt dygn sen jag kom hem. Föräldrarna ler bara så brett varje gång de ser mig nyvaken med ett katastrof frisyr eller när jag står i dörröppningen för att kolla vad de gör. Mamma ler bara utan att säga någonting, eller så vill hon kramas. Men jag gillar inte kramas, men jag förblir bara en docka att kramas med och sedan gå min väg. Mest är det pappa det syns på, både inuti och på utsidan. Han gör saker och skrattar när jag skrattar åt någonting. Pappa blir arg när någonting inte går som han vill och han svär rätt mycket att jag lätt kan avläsa när han talar.

Jävla skit! Fan! Helvete! Fan också!

Men ändå är de glada att ha en dotter i deras stora hus. Alldeles nyss kom pappa förbi och påstod att han inte kan sova så börjar han syssla med trådlösroutern istället även om jag säger att han kan fixa det senare på dagen istället för nu, mitt på natten. Som sagt, han är en pappa som vill att allt och alla ska fungera. Ett krångel accepterar han absolut inte. Allt från el till människliga inre organ.  Mamma är inte ett dugg lik pappa, hon är mer en lugn typ som broderar, dricker kaffe, spelar spindelharpan, rider med halvsyrran eller tittar på CSI och gör det hon är bäst på. Mamma är bara så... mamma. Ni får leta efter bättre föräldrar att ni har blivit begravda.

Pappa & Mamma <3


image40

Beloved. Always. Forever.

image16

far far away from the town

Nu är jag långt, långt borta från dalens stad. Behöver jag ens förklara hur känslan är? Nej, ni förstår nog eller för er som inte förstår så använd fantasin. Men det enda jag suckade över när jag kom hit, var över all snö som kom hit inatt. Över en decimeter! Nu är det bäst för vår himmel att det är sista gången att det faller snöflingorna. Det är faktiskt många, eller nästan alla som vill ha vår här och nu. Tänk på varje blomma som har funnit nytt liv och hunnit börja växa ut i olika färger och så kommer snön och dödar. Åt helvete med snö, alltså...

Men jag har det så jävla... Skönt. Underbart. Mysigt.

image16

trötter

Dagen började med att mitt humör hamnade på fel plats och nivå för jag blev störd mitt i skönhetsömnen men det gick över... småningom. Tidigare ikväll råkade man bli så väldigt sömnig på grund av att M väckte mig lite för tidigt och mitt humör blev, som sagt, dåligt så jag blev spänd och irriterad att jag somnade i soffan från halv åtta till nästan midnatt! Så länge har det inte varit tidigare och jag är fortfarande trött så jag tänker gå och packa in i resväskan innan jag försöker sova före tre. Förhoppningvis fungerar det inatt.

En utkastmeddelande från morgonen:


"Ni anar inte hur förbannad jag är. Malin är så... ofnsfvwirgpbws idag! Hon är död en vacker dag!"


Ni vet nog hur det är när man blir förbannad och säger saker som inte är menat.


Jag bloggar mer när jag är hemma i Gräsö.
Love.

image16


in wednesday, 10.56

På onsdag, klockan 10.56 lämnar jag Örebro efter nästan två månader. Behöver jag ens säga att det är så störtskönt? Jag har verkligen saknat att stå på marken i Öregrund och Gräsö. Känna hur vinden blåser i mitt hår. Hur vågorna slår till under färjan Pluto. Dessa är oslagbart och det finns inte överallt. Inte ens i Örebro. Ingen mark som är vågig som på färjan, ingen frisk vind som kommer från havet och ingen rensande luft som rensar ut det smutsiga ur ens själ. På somrarna är det ett paradis där. Jag lovar.

Snart är jag hemma och det behöver jag.
Att vara ifrån allting i ett tag.

image16

what's better than the bath in night?

Vad är bättre än att ligga i ett kokhett vatten flytande i badkaret med en naken kropp + en ansikte fylld med en mask över som doftar pepparmint då det känns så friskt i ansiktet. I vattnet, måste det finnas melonsalt som låter luften ta emot doften i hela badrummet då allting känns som om världen stannar. Jag ligger gärna där mer än 30 minuter och bara vara med en bra tidning att bläddra förbi. Efter badet skall man föna och behandla håret innan man kryper ihop under en nybäddad säng under månen i skyn. Det finns nog inget annat som slår det där.

Mörkret har redan slutat att falla för längesen. Mörkrets fallna soldater är för att stanna i några timmar nu med deras makt över Sverige, innan ljushetens soldater kommer och tar över när det närmar sig till sex.

A big love.

image16

grass island

Inom några dagar åker jag hem. Äntligen.


image39

Love.

image16

Utan svärd och sköld, förblir en soldat värdelös



Jag: Du är inte värdelös.
Han: Har ju liksom förlorat dig och du var min styrka.


Han är inte värdelös i mina ögon. Han förlorade inte mig. Han förlorade bara sitt svärd och sin sköld som han en gång bar. Allt jag behöver är tid, att kunna sakta glömma bort det som hänt. Jag står nu mellan och det är halvvägs. Frågan är när jag kan låta allting bli... nästan, som förr. Det handlar att börja från början, från ruta ett som det var för flera år sedan. En dag får han kanske tillbaka sitt svärd och även sin sköld för att skydda någon.

Varför visste jag aldrig att jag var hans styrka? Jag visste bara att jag var någon han skyddade.

image16



pictures in the heart

Detta inlägget skall bjuda på några bilder som står under favoritlistan, inkluvsie mig själv.






    
 


Love.

image16

strange neighbours in stairs

Har jag någonsin berättat om mina grannar i trapphuset?

När jag bodde i denna lägenhet för första gången, den 16:e augusti 2007 och redan efter några dagar märkte jag att jag hade konstiga grannar, men inte precis alla. Tror jag iallafall.

En man i grått hårhade en märklig mungipa, det ser ut som om han både ler och surar. Han bor ovanför mig och han klagade en gång att det lät som om jag borrade klockan nio på kvällen när jag inte alls gjorde det (det var dammsugaren). En ung mörk tjej i orange hår stirrar på en och ler som om hon blivit kär, ofta i trappan mittemot min dörr och under dessa korta bussresor mot stan + hon har ett småbarn. En invandraremorsa som är små otrevlig + stinker alltid ut en sådan typiskt muslimmat och hon har en grön elvisp. En brunhårig gubbe med en hund som bor överst, han hade gomspalt - han skrämde mig och M en gång i höstas, att vi trodde att han skulle attackera oss. Han stank alkohol och kunde teckenspråk litegrann, då sa han: Tyst. Jag går upp. Ok." Sedan gick han upp med hunden. Men jag har inte sett honom eller hunden på ett bra tag nu.

En gång mötte jag en blond kvinna som såg ut att vara 35+ och hennes ansikte var alldeles sönderknarkat och hennes hårbotten var mörka när topparna var ljust. Hon stod vid portdörren mitt på dagen när jag kom precis hem från någonstans och då började hon tala. Jag fick förklara att jag va döv så började hon mima lite om jag bodde i denna lägenhet så jag nickade. Så höll hon dörren öppet för mig. En trevlig knarkare.

I lägenheten bredvid min, bor det också en eller två knarkare/ar. En röd/korthårig kvinna med ett sönderknarkat ansikte trodde att jag flyttade in för några veckor sen och välkomnade mig hit, när det egentligen var M's grejer vi bar in. Sedan fick hon syn på min tavla "Kiss Me Deadly" så började hon prata om den och vi fattade typ ingenting. Där gick hon sin väg in i sin lägenhet. Det har även hänt att jag och M bar ut madrassen för att lämna tillbaka till N & I efter att ha lånat den i ett tag, vi trodde inte att det skulle låta när vi försökte bära den men då kom hon ut oroligt och sedan hälsade hon. Och så idag gick hon omkring i trapphuset och frågade om någon hade mobiltelefon när hon höll i sin, antagligen var den spärrad eller slut på pengar. Jag vägrade låna ut så jag fick säga att jag hade ingen.

Dit gick två poliser en gång, och jag gjorde bort mig framför dom när de nådde mig genom balkongsfönstret med sin ficklampa nrä jag trodde att det var en kompis som skulle komma över middag vid samma tid så jag räckte ut tungan mot personen/personerna innan jag gick ner för att öppna portdörren. Jaha, det var två poliser som ville komma in för att gå till knarkaren. Gissa om jag ville gå under jorden när jag insåg att det inte var kompisen som skulle komma förbi.

Jag är nog den enda som är normal i denna fastighet . Låter det bra?

image16

för helvete, kvinnan

Vad tusan kan vara sämre än att få sova en underbar skönhetsömn och bli väckt flera gånger inom minuter?!
 
Det kan göra en till åtlöje, förbannad, irriterad eller få ens dag förstörd på grund av det. Men idag har jag tur som inte behövde bli riktigt irriterad och vara det hela dan. Det gick över när man visar fingret mot personen som väcker alla och allt!

I morse när jag blev klar med bloggen så gick jag och la mig, fick man stå ut med hur M rör på sig väldigt ofta vid sidan om mig och så plötsligt försökte hon att få prata med mig genom att röra handen mot min axel som om någonting hade hänt allvarligt, men jag visste att hon gjorde det i sömnen. Det hon gjorde, var säkert en del av drömmarna hon drömde. Sedan trodde hon visst att jag var hennes pojkvän att hon la sitt ena ben över mitt ben och sedan la hon över armen runt om mig, dock har det hänt flera andra som lägger sin arm runt om mig. Gissa om jag har blivit van. Ha,ha.

Jag och M ska ut till tvättstugan och tvättar i tre timmar. Vi två har typ inte lust att tvätta men vi ska ändå göra det för att få det hela överstökat på tre timmar som håller en stor del av textilerna rena i ett par veckor eller jag vet inte.

image23

Bild: Jag & Min älskade kombo vid fyrskeppet, Öregrund. 10/8 - 07

Love.

image16

sometimes

Nu är det dags för mig att tappa bort ord.

Ibland kan det vara väldigt irriterande när man håller på och designa om bloggens utseende! Det är alltid något som ska gå fel eller att stilmallens typ ska sitta korkat i flera timmar. Men nu är det iallafall över, äntligen, säger Emelie.

Igår var det en riktig vårdag att jag och M gick ut med katterna i deras koppel. Det var lite besvärligt från början att Spero valde att ligga ner och njuta av utsikten istället för att röra på sig medan Flora skuttade lite överallt förutom sandlådan där hon vägrar att få sand in i hennes tassar. Snacka om en snobbig katt och Spero började leka till slut, men dock inte så mycket. Sedan kom vårt käk som ett pizzabud kom med en bakadpotatis med kyckling/curryröra m. sallad åt mig + en kycklingrulle åt M. Maten smakade bra för min del och sedan blev det av att gå ut igen med katterna och fotade lite här och där. När mörkret började falla, gick vi in och började duscha katterna för första gången... Nej, det gick inte bra. De var rädda och ville bara fly för livet. Spero var en aning lugnare än vad Flora var, alldeles för galen att hon skadade mig. De är rädda för vatten, men älskar att dricka och lyssna på vattnets ljud. De doftar iallafall gott nu.

   

1. Jag & Flora.
2. Jag & Spero.
3. Halva jag.
4. Återigen, jag & Spero.

Det blev en liten tur mot OKQ8 med M för att handla lite gottigott innan jag satte igång med att sy ihop clips med M's löshår. Det var knepigt från början för jag inte hade fattat riktigt men efter en stund insåg jag att det var egentligen enkelt så satte jag igång och sydde ihop. Det blev bra och jag ska nog också välja clips till mitt löshår om en månad. På tal om löshår, när M fick sitt löshår så längtade jag efter mitt och jag ändrade färgen till mörkbrunt. Jag gillar inte att behöva vänta när det gäller saker man ska ha och för att få det måste man vänta. Tur att ordet "tålamod" ens existerar.

Bara för att jag satt och pratade med pappa över msn tidigare ikväll, om systemkameran jag drömmer om och han sa att vi skulle titta på det när jag kommer hem och för det vill jag åka hem! Min största fråga till mig själv är när? Jag vet inte alls, om jag ska låta katterna vara kvar i Örebro och låta någon passa dem eller ta med dem hem för jag kommer antagligen att vara hemma i ett par veckor (förutom Härnösand den 18-20/4) eller något sånt. Jag har absolut ingen aning. Jag får ta och fundera lite mer men det enda jag vet är att jag vill vara hemma i Gräsö.

 

Bild: Canon EOS 400D, den vill jag gifta mig med. I nöd och lust.

Till en tanke. Jag har alltid haft en enda tanke som hörs mest om hur man kan få världen att stanna till för ens vilja? Bara att se världen stanna till, vinden står still, himlen är still medan stjärnorna fortfarande lyser, varenda varelse som fortfarande är vaken är förstenad, en brinnande låga står still, allt som hörs, ses och känns står stilla. Bara jag skulle kunna röra på mig och se hur världen ser ut när den stannar för ens vilja. Skulle världen vara vacker då?


Änglarna i mitt hjärta - 26/11 - 06


Den dagen jag fortfarande minns
Var den dagen ni för första gången log mot mig
Då knöt vår vänskapkärlek ihop till en taggtråd


Som ingen vågar lägga en av sina händer
På och låta det blöda till döds


Jag vill låta er ta mina andetag
Jag vill låta er läka mina sår
Jag vill låta er torka bort mina tårar


Bara om världen var lika värd
Som vänskapen mellan oss
Hade jag låtit er se mig fälla tårar
Eller bara skratta med mig som aldrig förr


För ni är mina andetag
För ni är mina tårar
För ni är mitt skratt


Så ler mitt hjärta över att ni existerar
I mitt hjärta och ni får den att överleva


Mitt hjärta slår för er
Och kommer att göra det tills det sista andetaget


För ni är mina änglar

image16

Utan dina andetag - Kent

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu


Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag


Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit


Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag


Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag


Vad vore jag
utan dina andetag

the number 144

Att gå ut på nattklubb utan alkohol i blodet blev aldrig av. Jag valde att sova i ett par timmar, en riktig lång tupplur innan jag mötte J & M för att sticka till OKQ8 och handla små o gott. Sedan blev det att stanna hos M i sex timmar ungefär och vi spelade kortlek o monopol. Jag hade nästan glömt hur kul monopolspelet var! För min del gick det mot konkurs ganska snabbt... Bara för jag köpte ett hus på spelets dyraste område för 350 dollar för området och därefter 200 dollar för ett enda hus. Snacka om att spendera pengar, men tur att det inte var ett verkligt spel för då hade man slösat bort verkliga pengar.

När jag lämnade M & J för att gå runt hörnet mot hemmet , var luften inte längre så bitterkallt av sig och det var en typiskt dimmig vårmorgon. Flera påskliljor hade börjat få liv i sig på marken runtom fastigheterna. Det var så tyst, inte en enda fågel i skyn. Inte en enda människa gående på dessa smala gatorna runtom gården. Ingenting slår en vårkänsla när det är lagom varmt och solen skiner i den klarblå himmel. När jag ändå snackar om vårdagar och dylikt, har jag beställt ett par gula lackballerinor, den färgglada färgen. Sedan vill jag ha ett par röda eller gröna, bara för jag tycker om färgerna som tillbringar känslor utav sig.

Nu tänker jag fan krypa ihop under täcket och somna bort medan solen går upp genom vårluften. När jag väl ligger under täcket, ska jag gissa fram vad min kombo kommer att vilja göra imorgon. Det enda jag är ganska säker på är att hon vill äta nån pizza, som hon alltid gör på sina bakfulla dagar.

En dimmig vårmorgon är en tystnad.

image16

in da town

Dear Cuoreee.

Det blev en liten tur på stan. Där fann man riktigt gulliga sockor inne på HM och det behövde man verkligen när de andra har blivit, eh, tråkiga för min del eller vad ska man säga? Äntligen köpte jag också en blå sele åt Spero, skall gå ut med honom på en liten promenad till grannarna Nicole & Bella för att lämna över mixern de skall låna inför festen ikväll. Och eventuellt låta honom träffa deras andra hanar, han har aldrig mött andra hanar. Visst har föräldrarna en katthane Casper, men han är aldrig inne så har Spero aldrig fått nån chans att träffa honom så snart blir det första gången för honom att möta utanför katthonornas värld och kanske inse att han inte är en lejonkung trots allt?

I kväll ska man gå ut istället, men utan alkohol. Jag har liksom aldrig gått ut på nån nattklubb utan alkohol i blodet, så vi får se vad jag kommer att tycka om det. Det bör inte vara så tråkigt eftersom man kan omöjligt missa någonting roligt som händer, och inte glömma bort. Även må bra dagen efter, okej, en aning bättre än en bakfull dag, åtminstone. Det ska bli kul och se hur folk går vingligt, gapar, skrattar med en stor mängd alkohol som pulserar sakta genom deras blodådror med halvöppna ögon.

Nu ska jag gå och platta mitt hår, för det ser galet ut. Okammat och fult vågigt - absolut inte min stil. Jag kan vara väldigt löjlig när det gäller mitt hår. (a)

Love.

image16


Oavsett vad

För vissa är jag väldigt dålig på att höra av mig till men jag vill att de inte ska tro att jag har glömt bort dem och att det ska betyda att vänskapen är borta. För mig är en vän någon som finns där och stannar kvar oavsett vad, hur, när och varför. Det är för att de finns alltid i mitt hjärta, så nära som möjligt. En av dem är min kära Ebba, för dig ville jag göra en liten kortfilm. Det är bara för att visa att du fortfarande betyder. :) Trots det så har vi vår tradition angående midsomrar och jag hoppas att du vet att du är en av dom ärligaste. Det älskar jag dem för. <3

Jag minns fortfarande hur Ebba sa "hej" bestämt, absolut inte blygt, inne på Birgittahallen utanför salen då hon skulle spela med i skolmästerskapet och det var den 14:e november 2003 då det var en helg jag kom hit till Örebro för första gången. Hon var bara någon sportig tjej jag inte kände, och jag minns inte hur vi började prata och allt detta som ledde till det som är idag. Men jag tror att allting började via sms, precis som det var med Joey.




Love.

image16

några timmar på köpet

Ikväll var man på stan med Joey, jag skulle bara handla lite nödvändiga grejer samt köpa ett blå koppel o sele till Spero. Men det blev istället att snoka igenom många affärer, middag på Alfredo och bara vara ute fram till halv nio. Det var tjejkväll i stan så affärer var öppna till nio så vi stressade inte och tog det väldigt lugnt. Vi fick iallafall några timmar på köpet.
 
Det blev att jag köpte grejer (smink) som kunde anpassa sig till min hy och ge den drömhy. Dessa produkter jag köpte, blev perfekt och min hy bör må bättre av den. Det finns vissa produkter som förvärrar min hy, så är det typ därför att jag köpte nya idag. Annars vet jag att man ska låta hyn lufta från smink men jag är ju för det mesta hemma så luftar min hy väldigt mycket av sig plus så gillar jag inte min hy. Jag skulle kunna önska mig en original ansiktbehandling bara för att sträva efter en bättre hy Men jaja, alla har sina hudproblem. Sedan köpte jag en sådan mineralrouge, vilket innebär inga kemiska ämnen som är typ bra för hyn så var det ju bra för mig. Sedan blev det att köpa smågrejer och en t-shirt med trycket av peacesymbolen. Joey köpte några av sina drömmar som hon länge har strävat efter i drömmarna.

Flora har sin lilla sele i rödfärgen. När våren nu har börjat komma, så vill jag kunna låta Spero också få gå ut så ska han få sin sele i blåfärgen. De ska få vara ute men dock inte ensam utan med mig. Frågan är om de kommer att våga gå omkring och nosa, eller bara stå helt förstenad? Jag får ta och prova nu till helgen om solen skiner fram och att värmen fortsätter att stiga.

Jag och Joey satt och pratade inne på Alfredo medan vi åt, om att jag vill rida och åka vattenskoter i sommar när Gräsö har sådant nu och att jag borde prova och vara en deltagare i min halvsyster Lindas turridning, rida längs havet och genom skogen under en sommardag. Det borde känna härligt, även om jag är helt ointresserad av hästarna men att göra något vettigt, vore ett plus. Sedan tänker jag åka iväg på sista minuten resa också, och frågan är vem jag ska åka med? Joey ska iväg till Turiket med sin stora familj, så jag får söka runt och finna bra reskompis när sommaren närmar sig.  När vi talade om utomlands, började Joey prata om att hoppa bungy och det är något som jag skulle vilja göra men problemet är att jag inte vågar. När man väl faller, tänk om man blir väldigt rädd att man kräks. Tänk om man faller snabbare än spyan som också faller, men riktigt sakta som till slut hamnar på ens ansikte när man "hoppar" uppåt? Eller att hjärnan krossas uner kraniet? Eller om att åka... Vad heter det... Där man flyger med fallskärm, bakom en motorbåt? Hur kommer man ner, självklart sjunker man sakta ner men tänk om man hamnar i båten och skadar ens fot? Det fanns så många frågor, men så få svar samtidigt har man drömmar som man vill gärna uppnå.

Nu har jag jublat för Gossip Girl, avsnitt 9 har kommit. Den ska jag absolut glutta på efter det här... Nä, typ nu när jag har inte något i tankarna mer så får jag drunkna i Gossip Girls värld nu.

image16

En liten uppdatering

Jag fick bara en liten kick att uppdatera något litet innan jag sticker iväg till stan om tjugo minuter för att fixa några ärenden. I dag sov jag ordentligt gott, men dock vaknade jag lite väl för sent men jag förtjänande i allafall skönhetsömnen jag hade hela förmiddagen.

Som alla andra, hoppas jag på att snöflingorna inte skall komma nu framöver och att de har tagit paus i flera månader så vi kan få våren lite snabbare att man får ändra kläder nu, som att ha lite mindre kläder. Alltså, att inte använda vinterjackor och dylikt.

På återseende.

image16

alcohol in friday?

När folk går omkring och säger att jag är inbjuden till en fest och en annan, tänker jag efter och säger att jag kommer till den andra. Vännerna planerar vad de ska dricka, och jag behöver inte planera för det finns bara en viss alkohol som jag gärna dricker för att mitt blod låter sig bli påverkad rätt snabbt av ordet, vin. På nattklubbarna dricker jag vadsomhelst, för att jag inte kan tänka om jag verkligen blir fullare eller står på en och samma nivå. Ändå fortsätter man att spendera pengar på drinkar i baren. En gång slösade jag bort sexhundra kronor i baren, det var absolut inte värt en enda öre eftersom det kommer ut ur urinröret och idag spenderar jag endast ett par hundra för entren och en drink. Det räcker.

Inför den kommande fredag, har jag beslutat mig för att inte festa när hela Örebro festar. Jag har ingen festlust och ska nog ta paus från festandet tills Härnösand 18 - 20 april tillsammans med Ebba. Jag behöver ta paus från alla festar, alla drinkar och alla bakfulla dagar då allting känns som om hela världen snurrar. Så väljer jag en lugn fredagskväll tillsammans med Joey.

Just nu står Flora och klösar med hennes varma tassar på sidan om min mage, dit kommer hon varje gång jag ligger. Antagligen är det hennes favoritställe att ligga på näst efter på bänken vid fönstret. Spero ligger en bit från mina fötter, han ligger på ryggen med benen isär då pälsen på hans mage sticker rakt upp. Väldigt fluffigt, och även Floras. Mina fluffiga älsklingar, ingenting slår deras kärlek.

Minns du denna meningen, Joey?

"Vi borde kallas för ärkeänglar eftersom vi är så onda"

image14


Hairworld

Nåväl, nu är det typ dag 1 för mitt hår som brunett och så de få ljusa slingor i behåll. Jag har typ aldrig tyckt om att gå omkring i endast enfärgad hårfärg, det känns för tråkigt och livlöst. Ju mer färg, desto mer liv. Färgen jag färgade som grundfärgen igår sitter kvar i håret så det kan se lite rött ut i dagens ljus men det går bort efter 20 tvättar som förpackningen påstår. Just nu ser mitt hår lite väl mörkt ut i brunt, men man får hoppas att det ljusnar lite grann med några hårtvättar. Jag skulle kunna vara blond ett tag till, men med tanke på att jag vill ha hårförlängning igen och jag hade underhåret i mörkbrunt så fick jag färga resten av håret brunt så skulle jag få löshåret i brunnyansen och lite senare färga över ljusa slingor, eller att efterlikna den mörka färgen jag har i håret nu. Löshåret jag kommer att få är REMY och är 100% äkta hår, för bara femhundra spänn. Enligt tjejen jag köper av, med REMY menas att man har hållt reda på vad som är roten och vad som är toppen på strået. Hållbarheten på ett sådant hår blir då mycket längre.

 

1. Färgen jag får inom en månad.
2. Syntet hår jag hade i september 07

Förra gången då jag hade löshår, var det syntetkvalitét som inte var riktigt bra eftersom det trasslade till i topparna efter en vecka, eller lite mer. Med tanke på att det bara är femhundra kr när det kostar ett par tusenlappar att fixa en sådan inne på frisörer och dylikt, vet jag ju inte om det jag köper är tillräckligt bra och men för att bli en aning erfarenhet rikare gör man genom att köpa och prova.

Jag har dock inte bestämt mig om vilket sätt jag ska fästa löshåret med. Lim kan vara ruskigt jobbigt efteråt då småklumparna sitter kvar i hårbotten men det sitter annars bra och fast. Har någon av er haft hårförlängning, så hur fäste ni löshåret med ert hår?

image14

good morning, sweden

Jag ser att en ännu morgon har fötts på nytt och det är längesen sist jag föll ner till REM-sömn innan solen föds. Nu, när det är sommartid så blir det en timme sen för mig och jag är tacksam att jag har någon som är, typ, alltid vaken under sena timmar då dimman lägger sig över marken i hela Örebro. Självklart är det Joey, den lilla ängeln som himlen tappade bort för tjugo år sen.

Alla sover, alla drömmer. Tänk om det kom en dag då alla inte vet att det är slutet av världen? Eller när alla är ute och går, när fåglar sjunger i skyn... Vet de då att det skulle vara slutet av världen? Inte jag, inte du, inte dom eller någon annan vet. En vacker dag kommer det, då allting faller utan förvarning. Det skulle vara slutet av världen, den dagen. Ändå ligger alla under sina varma täcken, med ansikten begravda i deras kuddar. Alldeles trygga, under täcken som de i sina drömmar, tror är deras sköldar av stål. Ändå avundas jag er. Jag kan inte sova om klockan inte är efter tre.

Det finns inget svar på varför, det är bara en tanke som säger att det är för tidigt. Alldeles för tidigt om man lägger sig före tre, och det ger en ful känsla om man tänker lägga sig i sängen. Det känns bara så fel. Det känns rätt att krypa ihop under täcket och finna den bekvämaste ställning att ligga och sedan sluta ögon, när det är vid fyra - fem... Ibland sju.  Alldeles rätt, skönt och tryggt.  Just nu är jag lite för fixerad vid denna blogg, så jag har svårt att hålla mig ifrån den. Jag har nog suttit här fast vid denna blogg sen klockan två. Jag lär nog vara fixerad i dagar, veckor framöver.

Jag försöker lova, eller räck upp handen för er som vill att jag ska försöka blogga flitigt!

image14


Leave me breathless

Där du går
Febern glimtar från dina ögon
Hey baby, kom över och slut dem hårt
Jag nekar inte
Vi flyger över allt
Håll min hand, låt mig inte falla
Du slår med häpnad
Jag har aldrig känt den här vägen


Åh, visa mig himlen
Skydda mig
Lämna mig andlös
Åh, visa mig himlen snälla


Här går jag
Jag skakar som en vind
Hey baby, jag behöver din hand för att hålla mig fast
Jag nekar inte
Jag är lika skärrad som du
Fastän jag rör dig varsamt
Jag har rysningar längs ryggraden
Och det känns gudomligt


Om du vet vad det är
Drömma en dröm
Baby, håll om mig hårt
Och låt det vara så


Himmel
Skydda mig
Lämna mig andlös
Åh, visa mig himlen snälla


Lämna mig andlös
Lämna mig andlös
Skydda mig
Åh ja


- låttexten Show Me Heaven


say hello, i am back

När mörkret tog över Sverige, satt jag och lät mina tankar tala för sig själv. Jag checkade in på min lösenskyddade blogg och det finns inget liv i den, för att ha en lösenskyddad blogg tjänar egentligen inget annat än bara tala ut ur hjärtat. Vad jag egentligen menar, är att jag faktiskt saknar kommenterar från dem som inte läser och läser mina ord. Så har jag kommit tillbaka för att påbörja denna blogg framöver. Fast jag garanterar inte att jag blottar ut min själ i denna blogg som jag gjorde i den förra.

Samtidigt har jag tagit uppehåll från skolan fram till hösten, så kan jag sitta och skriva av mina lediga dag som en ledig student. För er som inte hade tillgång till min lösenskyddade blogg där jag skrev om den dagen då jag gick till skolan för att diskutera om mitt motivation för skolan var helt borta och jag hade redan bestämt mig sen några månder att jag skulle börja om trean i augusti så beslöt vi att jag skulle bli utskriven från skolan den 25:e mars. Mitt motivation försvann på grund av min depression och socialfobi, för er som undrar.

Den dagen jag gick ut för att lämna skolan som en ickestudent och såg på Virginska skolan, dit skulle jag inte behöva återvända förrän augusti. I denna stund tänkte jag att det äntligen hade fallit ett par tunga stenar från mina axlar, att mina lungor öppnade sig och mina tankar var vänligare nu. Nu skulle jag äntligen få slippa känna pressen som släpar efter mig vart än jag gick när jag inte gick dit. Nu hade mitt liv börjat, jag fick välja mellan en konstskola eller att köpa en systemkamera så kunde jag gå ut på promenad och fota världen med egna ögon. Jag valde att skaffa en systemkamera som jag länge drömt om, den får jag inom kort. Mina dagar fram till augusti, skall bestå av dagar med fotografierna. Både här i Örebro och hemma i Gräsö, när våren nu har kommit så det är en rätt tidpunkt för mig att ta hand om mig själv.

Jag är tillbaka för er.

image14


RSS 2.0