VANILLA GIRL



Flesta av er vet att jag älskar vanilj, och jag hittade en vaniljparfym på Rusta (!). Jag som inte gillar att köpa parfymer därifrån för de brukar lukta, typ, blää pga lågpris. Men när jag provluktade på den, den luktade vanilj och något annat som jag känner igen men kan inte fånga ordet i luften men jag gillar min Vanilla Blues.

Jag har redan bestämt vad jag ska handla från IKEA nästa gång jag är där. Hundra doftljus av vanilj i varje storlek. Jag kan inte motstå dessa! :)



Bild: IKEA.SE



SPERO, MY KING



Jag var rätt uttråkad så försökte jag få Spero att vara en kattmodell en stund... :)

EN FRÅNVARANDE EMELIE

Stadsnätet har inte blivit sig själv än, men det är lite bättre än gårsdagen nu. Igår och idag har jag legat och myst med kisseälsklingarna medan det regnade. Vi tre gluttade på Transformers och Stardust, eller så egentligen sov katterna vid fotänden. Jag skäms att jag inte såg dessa filmer tidigare eftersom jag gillade dom jättemycket! :)

Föräldrarna hade tänkt åka ner till Uppsala och storhandla mat, så kunde vi ta en titt inne på IKEA och provsitta några soffor, men nej. Det blir söndag istället, det är långt dit kvar. :D Mitt nya matbord och stolar är nu hemma i min lägenhet i Örebro. Underbara J som ställde upp och fixade dit dessa. <3 Skönt att få nytt bord och stolar, som jag köpte av G. Bättre än dom jag har nu, löst bord och lösa stolar + en har gått sönder, haha. Jag längtar typ redan tillbaka till min lägenhet i Örebro... Jag blir tokig av att vara hemma i Gräsö. :)

Väldigt irriterande att interneten låter inte mig att få sätta upp några bilder eller bara en enda! :(


VARJE ÄNGEL GRÅTER

Ur en dokument, läste jag vad jag skrev innan jag fyllde 20. Mina ord blottades om mina tårar, som aldrig visades för någon annan än familjen. Jag trodde att jag skulle lyckas att alltid hålla tårarna kvar bakom ögonlock, men en kväll rasade allt och jag grät inför några. Efter några dagar efter händelsen, skrev jag...

"Jag trodde att jag var en av dem som aldrig grät inför andra. Jag har alltid tyckt att gråta inför andra är en renlig skam. Gråter man inför någon annan, måste man straffa sig själv på något sätt. Jag ansåg det och jag valde att undvika att gråta framför andra. Jag lyckades gömma mina tårar i femton år, nästan. Det är endast min familj har sett mig fälla tårar ur ögonvrårna som liten men det slutade komma tårar när jag började växa. Jag lät inte någon se mina tårar.

Mina tårar är dyrbara och när mina tårar börjar brännas bakom ögonglobar då begraver jag mitt ansikte under en mössa eller en tröjluva. Jag lät inte mig själv fälla en enda tår när jag föll och skrapade bort hud på knän eller skapat ett stort, blodigt och köttigt sår på underarmen av en olycka i grundskolan då jag föll nedanför en stenvägg.

Jag valde att skratta, jag skrattade varje gång jag skadades. En skrattande väg var vad jag valde, inte den skamliga, gråtande väg. Inte en enda vän under alla år på grundskolan hade lyckats se mig gråta oavsett vad de gjorde. De mobbade mig aldrig, de försökte aldrig få mig att gråta trots att jag blev slagen. Jag lät pojkar slå mig att min hud framkallade blåmärken på axlar och ryggen. De trodde att jag var så stark, på grund av min kropp. De började slå mig igen så fort de blågula eller lila blåmärken försvann. Jag skrattade varje gång jag blev slagen. Trodde de att min hud var gjord av stål? Utsidan på mig liknar kanske stål, men insidan liknar glas.

Jag lät mina dyrbara tårar rinna av sig varje gång jag var ensam. Helt själv i ensamheten, utanför och inuti mig. Att gråta framför någon, är som att blotta sig framför någon. Det är en skam, en renlig ful skam. Jag har inte lust att gråta som ett 6åring barn, för jag kan inte gråta fram mina dyrbara tårar efter att mänskliga ögon har sett dem. Det är så jävla skamligt gjort av mig att någon såg mig gråta, mina dyrbara tårar som inte är värd att se på förutom jag själv. Folk säger att de finns där för mig, och jag ska säga till dem när jag behöver deras sällskap när jag blir deprimerad. Problemet är att när jag väl är deprimerad, så avvisar jag folk. Hur kan jag då be om deras sällskap, när jag inte vill eller vågar?

Min största rädsla är att behöva trösta någon som gråter. Jag är livsrädd att någon börjar gråta framför mig för att jag inte vet hur jag ska göra, hur jag ska säga, hur jag ska trösta men jag vet att man bara behöver vara där, låta personen känna att jag finns där så hon eller han kan berätta. För jag har inte lärt mig av någon som tröstade mig när jag grät för det har inte hänt, eller jo en gång men då minns jag inte det. Jag är dålig på att svara på frågor ifall de frågar saker, eller att jag ska säga saker som gör dem glad. Jag kommer bara att bli förstenad och glor på hur de bölar och gråter floder framför mig. Jag anser mig själv som en dålig människa som gör inget, bara sitta och tänka på sitt eget liv än andras. Jag vet inte ens hur jag ska hantera ifall någon nära någonsin bryter ihop framför mina mörkblåa ögon i ett nyktert fall.

Men innerst i mig, kommer jag alltid att veta att varje ängel gråter."



Än så länge är det bara två utanför familjen som har lyckats fått se mina tårar. Jag vet att det finns flera dagar längre fram i framtiden då jag förstår att jag kan gråta ut hos någon jag känner mig trygg med. Men jag har inte accepterat det än.


STÖRNING I INTERNET

Ända sen igår kväll har det varit något fel i stadsnätet att interneten fungerar normalt i ett par minuter innan det dyker upp "Sidan kan inte visas" och sånt skit. Men om jag ändå vill surfa, så måste jag ha tålamod men det har jag inte så jag skriver detta inlägg först sedan får det bli sms och film i sängen. Än så länge får ni titta på er msnlista och ser mitt namn sitta bredvid offline.

I dag följde jag med mina föräldrar och farbror Janne ner till Björnäs, som ligger mellan Öregrund och Östhammar för att titta på ett hus. Eftersom de är trött på detta hus och de vill köpa ett hus, inte hyra. Så åkte vi dit och tittade... Jisses, mycket större än detta hus här i Mälbomar! Jag är inte säker på hur stort huset var, men huset hade sju rum, två kök, två öppen spis, en bastu, en balkong i övervåningen och en terass på bottenvåningen. Ett jättestort stalle för hästar, ett verktygrum på 80 kvm, tomten på 1500 kvm och flera små lador/stugor. Området är till och med jättefint. När vi gick runt och tittade, trodde jag att det var klart men då kom pappa ut från ingenstand så sa jag "finns det mer!?" och jag har säkert inte sett några rum än. Det är helt enkelt för stort, men vill föräldrarna det så är det upp till dem. De har redan lagt bud på det, så vi får hoppas för deras skull att de får huset... Jag har dock redan "bokat" sovrum, haha. Om de får huset, ska jag ha ett rum som är ljust. :) Det roliga med huset är att jag får måla över det jag tycker är fult. ;) Men som sagt, de får veta inom snart om de får huset...

Jag ska försöka lägga upp en bild på gården i Björnäs.

EDIT: Nej, det fungerar endast att skriva. Inte att lägga upp en enda bild. Fan vad det suger så. Vi ses nästa gång interneten fungerar som det ska.





EDIT 27/6: Yes! Nu lyckades jag lägga upp ett par bilder... Inte så värst bra bilder men det är iallafall trädgården ni ser mest. Och så en liten del av huset rakt fram. Nästa vecka får föräldrarna veta om de har konkurrens eller inte, eller jag vet inte. Någonting i allafall.

ALLT KRÅNGLAR

Internet, msn och även min mobil bråkar med mig. Gissa om jag är total irriterad!?


MINA DRÖMMAR PÅ SISTONE

Bara för att jag skuttade igenom olika bloggar där folk har ritat av olika bloggerskor och då blev jag sugen på att rita igen! Dumma mig som glömde blypennor och pappren kvar i Örebro. Kanske ska man ta och se om det finns i Öregrund att köpa... Jag tror inte att jag kan vänta till augusti. Och så är jag faktiskt sugen på att skaffa en ritplatta till dator, så jag kan rita i Illustrator. Jag vet inte, jag måste fundera lite till eftersom jag har inte lust att sitta vid dator hela dagarna på grund av mitt intresse för det kreativa. :)

I dag pratade man med föräldrarna om att köpa en ny soffa, för den jag har nu hemma i Örebro är för stor för mig när Malin flyttar ut. Jag vill ha något ljust och mindre, och de accepterade. Men naturligvist blir det jag som betalar denna gången för soffan ifall jag haffar nån soffa. :) Jag har lust att bara ändra hela lägenheten. Tvhyllan har jag fixat, så får jag sälja min nuvarande tvbänk (åt Peter) och så tänker jag ta bort datorbordet. Jag gillar inte den längre så får vi se vad vi ska göra med den, trots att det finns en som är intresserad av att köpa den. Och så verkar det som om jag ska skaffa nytt bord och stolar av en kompis, istället för den jag har därhemma som är lite för gammalt. Jag byter typ ut allt mot nytt utom sovrummet som är fortfarande ofixad. Någon gång får jag ta itu med sovrummet... Frågan är bara när? :)

Har jag berättat för er att jag är sugen på en egen studio? Allt! Kameran, flera objektiv, stativ, blixt, reflexskärmar, bakgrunder, belysningar och allt annat. Men hur ofta skulle jag få chans att få fotografera folk i min framtida studio inom snart? Ingen ide, så får jag drömma tills jag blir äldre och då får vi se vad jag gör om sisådär 10 år.

Emelie har många drömmar.


PHOTOSHOPLEK


TYST OCH FOLKTOMT

Jaha, nu har det varit väldigt tyst och folktomt i i åtta timmar. Dagarna med dessa sköna typer bara flög förbi. Samtidigt lärde jag känna lite några av dem och det var mysigt om kvällarna vid brasan i trädgården när solen gick ner. Alkohol 2 kvällar i rad och just nu är jag hur sliten som helst. Det känns som om jag kommer att ligga i sängen i 2 månader för slitenhets skull. :) Jag skrattade i 5 hela timmar tillsammans med M och F för det mesta medan E och H grät i fyra timmar när de andra sov. Vi festade i tretton timmar. Kommer något annat någonsin kunna slå denna dag, midsommar 2008? Jag är nöjd med helgen med dom andra som kom hit. Tack för helgen, sötnosar. Fast jag saknar er redan... :o) Men nu tar jag paus från alkohol i drygt en månad, vill säga.

Framöver blir det nog att fota en del, ta det lugnt, hjälpa syrran med inflyttningen i Märsta och sova mycket nu när ensamheten har kommit tillbaka. :) Nu orkar jag inte skriva mer, det får bli en annan gång.

xoxo
Emelie

"EN VACKER MORGON SOM ALDRIG SKER"



Hade jag kunnat hugga varje träd så hade jag lyckat få en vacker soluppgång på bild!

"En vacker morgon som aldrig sker" är en vacker mening enligt mig, som är skriven av Rebecca. :)

DEN ÄR HÄR

I dag kom min portabalbakgrund på posten. :)



Här testade jag den röda bakgrunden, helt ok. :)
Jag behöver bara träna mer att fotografera på rätt sätt för färgade bakgrunder.



Min tuffa far.

Med den vita bakgrunden blir allt hur lätt som helst och blir bra bilder.
Det vita är nog min favorit. :)


EN BIT UR MIN SYN



Det här är en bit av Gräsö's natur.

 Jag har alltid gillat små vägar genom täta och gröna träd. :)

SELMA NJUTER AV UTSIKTEN



Över hela ängen sprang hon fullt ut en stund tidigare ikväll. :)

EN LITEN FUNDERING

Denna blogg är egentligen ett rent katastrof även om det inte syns. Jag måste fundera i ett tag till innan jag bestämmer mig för att börja från början. Med inlägg, eller en ny blogg. Nej, jag kan verkligen inte lämna denna cuoreee.blogg.se men vi får se hur det blir. Jag kanske kan skita i att fixa inlägg i katagorier, och börja från och med nu? Men ja, nu tänker jag ta och glutta lite på nån film som ligger och väntar i Downloadmappen. :)

Puss!


EN BONDFLICKA?



Bara för att jag bär denna fulsköna skjorta, så liknar jag en bondflicka som är osminkad och ofixat hår.

Jag måste sluta med att använda förstärkt-metoden i kameran.
 Eftersom när man tar "porträtter" så att det gröna ser för överdrivet grön ut :D

MOA, EN LIVSNJUTARE



En av katterna härhemma är sällan hemma under somrarna. 
Bilden nedanför visar helt och hållet att hon är en livsnjutare. :)


#2 - VISSTE NI ATT...

... Kalkoner kan drunkna om de tittar upp med öppen näbb under hällregn. Det har faktiskt hänt.

Vad ska man säga om det? Hmm... :D

RAINDROPS



En av gårdagens bilder.

DUMMA EMELIE

I dag skiner solen något enormt och det är varmt därute. Ändå väljer jag att ligga och dega i sängen, i stället för att vara ute och låta solen smeka min hud. Snart lär jag bli likblek på grund av detta, eller så får jag tvinga mig själv att gå ut och göra något vettigt som att fotografera. Men jag vet bara när de andra kommer på torsdag eftermiddag så blir jag aldrig vid laptopen i fyra hela dagarna. :) Men just nu känner jag mig väldigt dum som inte går ut.

Kanske ska jag ta mig i kragen och tvinga mig själv att vara ute efter att ha publicerat detta inlägg?

DESIGNBYTE OCH EMELIE ÄR NÖJD

Jag var inte precis nöjd med förra banner för denna blogg så bytte jag och nu är jag nöjd! Tycks? :o)




Jag gillar bilden eftersom min fisktatuering syns. ;)

DAGENS BILD




I dag ösregnade det. Gissa vad Emelie gjorde när det slutade regna... ;)

SKÖNA TYPER



En gammal favorit :D Musiken bakom filmen är ju bara för skön...

Visst håller ni med? :)

DON'T CRY ANYMORE

I lördags var det exakt ett år sedan då jag var på min första begravning där jag för första gången tvingades låta tårarna strömma nedanför mina kinder så fort prästen nämnde min morfars namn, min döde morfar som låg i kistan framför oss alla. Men än håller jag ett hopp, att han lever fortfarande bland oss.



Gråt inte vid min grav
Det är inte där jag finns
För jag lever fortfarande

Jag är vinden som flyger över våra hav
Jag är solskenet som ler
Jag är den stilla regn som sakta faller
I höstens träd
Jag är snöflingorna som gnistrar
Det är jag som väcker årstid
År efter år

När ni vaknar upp på morgonen

Efter nattens vila
Och ser en fågel som flyger i cirklar
I skyn, är det mig ni ser

Jag är stjärnorna som lyser om nätterna
Jag kommer alltid att finnas här och vaka över er
När ni sover och drömmer

Jag har inte lämnat er, detta är inte ett farväl
Ty minnen av någon ni älskat kommer aldrig någonsin att dö
Var inte ledsen, min vän, för allt
Jag finns fortfarande med er i minnet varje dag
Ty minnen vissnar aldrig

Så snälla, gråt inte mer för mig

För ni kan känna vinden av mig
Det är kärleken ni inte ser
Ni känner den


VISSTE NI ATT...




... En ko fiser ut ungefär 600 liter per dag, nog att fylla 40 st partyballonger?


Bara för att jag hittade det på susing.se och jag vet att jag har ritat fel storlek av kossans svans, men struntsamma! Det var mer för nöjets skull, inte för er skull. ;)

___________________________________________________________

Solen har gått upp nu och solskenet smeker just nu på rullgardinen.
Det är dags för mig att sova.

Godnatt, älsklingar till läsare!

EN PORTABAL BAKGRUND PÅ VÄG



Bilden är från Kaffebrus.

Eftersom jag gillar att fota mänskliga ansikten (porträtt) och just därför har jag nu beställt en portabal bakgrund med 110 cm i diameter (som på bilden) som innehåller fem färger för endast 579 kronor! Det är sjukt billigt om man jämför med en hopfällbar bakgrund kan kosta mellan 700-1000 kronor för en enda färg. Den är här inom 3 dagar, lagom till midsommarsafton då folk kommer hit. Kanske ska jag tvinga dem att få fota dem eller ett-försök-med-att-ha-grupp-foto-framför-bakgrunden. ;) Gissa om jag längtar. Ah, bara för det så kan jag inte sova. Emelie är lite för pigg men hon vet att ni folk bör förbereda er. ;)


Hemsidans ord om denna bakgrund jag just beställt från;

"Cirkelformad disk som fungerar som portabel bakgrund, reflektor och diffusor. Utformad som en reflektor men av icke-reflekterande material. Precis som vanliga reflektorer så går den att vika ihop i form av en åtta och transporteras i en väska. Bakgrundsdisken är vit som bas och har klädsel som går att vända ut och in. Klädseln är blå och röd respektive grön och svart. Oerhört användbar och smidigare än de flesta bakgrunder!"


Till er som söker efter en billig och smidig bakgrund som växlar i färg, så tipsar jag därför om denna. :)

MORE GREEN OF RAIN



Eftersom flesta av er gillade Green and Wet  skarpt så tänkte jag lägga fram en nästan likadan bild men ännu närmare med hjälp av beskärningen.

Gillar ni den ännu bättre, eller står ni fast vid den förra? :)

LIV I ROSORNA


Dessa fula kryp som myser, i rosorna som doftar upp hela altanen.

(Det är två stycken i bilden, om ni har ögon.)

I VINBÄRSKOGEN


En del ur vinbärskogen på gården. Dessa bär skall bli röda sen.

Denna gången valde jag att låta kameran optimera bilden till förstärkt.
Allt jag behövde göra i photoshop är att sätta in skuggorna bakom bilden. :)

VÅRA HUNDAR I MÄLBOMAR


Bilden är tagen den ‎25 ‎april ‎2008

I hela mitt liv har jag aldrig älskat en hund så mycket som jag gör. Selma förstår mig och pussar mig. Hon kan äntligen räcka fram sin tass när jag ber om den. Jag satt idag tidigare ikväll på vardagsrummets golv med Selma, jag sa till henne  "du ska få träffa en ny kompis! roligt va!" och hon viftade på svansen. :) Nämligen Rebeccas hund, Kim. Selma är blandras av långhårig schäfer och bordercollie, vilket födde fram hennes duktiga sida och gjort mig kär.




Bilden är tagen den 2 maj 2008.

Shakira, vår renrasiga långhårig schäfer. Jag älskar henne trots att jag blir lätt irriterad på henne, för att hon är fortfarande ung. Hon blir rädd för självgjorda ansiktmaskar, dammsugaren eller när Selma morrar till om hon inte vill leka. Men hon är duktig som räcker fram sin tass snabbt när man ber om den, hon lärde sig det snabbare än Selma. Men hon är allt för gullig som tror att hon väger som en liten chihuahua som gärna kryper ihop i någons knä när man ligger i soffan.. Morsan vill föda upp valpar med henne, så vi får se hur det blir framöver om det blir av eller inte. En vacker men stark schäferhona är vad Shakira är.

Men än så länge vet jag att jag vill ha en bordercollie när jag skall skaffa en. :)

GREEN AND WET



I bland älskar jag skärpan för mycket, för den visar mer än tusen ord.

A RAINY PICTURE


Gissa vad jag gjorde när jag såg att det regnade ute?
Självklart sprang jag ut med kameran utan tvekan.

HERR BACON SVEK OSS



Herr Bacon som alla älskar, svek mig och Malin totalt......

EN SNIFFANDE ROMEL?



Vad kan det vara om det inte liknar en smula torr av snor?

Jag har börjat granska bilder på folk och göra sådana bilder ovan.
Vem vet att någon av er blir ett offer...

SÖMNLÖS I MÄLBOMAR

Klockan är fyra på morgon och jag ligger här sömnlös medan det blåser därute. Jag ser hur varje blad i varsitt träd vajar flitigt av vinden och det är ljust därute. Det är tur att jag skaffade en ögonbindel för att förmörka allting framför mina ögonlock, för en lättare ingång mot sömnen. Morsan skall ta och väcka mig vid elvatiden, för att jag inte skall sova bort dagen som jag gjorde idag och igår då jag vaknade vid två-tretiden.

Just nu är jag irriterad och håller tummarna något fruktansvärt hårt för en sak jag inte hoppas skall bli. Jag gillar inte när saker och ting faller ur planeringlistan som borde ha blivit av, för då förstör det ens glädje. Eller det rätta ordet som passar mig bäst just nu, i detta ögonblick är SUR.  Även om jag är irriterad, sur, galen, cp, förbannad eller besviken så kan jag fortfarande le men jag är fortfarande sur. Faller det en ännu sak, blir det nästa steg för ett ord: Förbannad. Nej, nu ska jag ta och sova innan jag blir ännu mer sur.

Sömnen brukar kunna radera bort det negativa hos mig, oftast.

VAD TÄNKTE SANDRA PÅ?


Eftersom jag har så många bilder som jag inte har visat för er, och så tänkte jag om vi kunde leka lite med bilderna? Alltså, jag hakar på Madeleine's bildlekar. ;) Den som kommer på den bästa tanken får plats här imorgon. x)

Vad tror ni att miss Malmlund tänkte i detta ögonblick då bilden togs, när hon ser nästan ut som om hon håller på och böla? ;)




Vinnaren är den som egentligen inte var med i leken, men hennes ord vann ändå . ;)

EN DEL AV MIN VARDAG




Egentligen är det inte så ovanligt att jag får en sådan frilla när man är hemma. ;)

BRA VÄNNER DÄRUTE?


Allas kära David som inte vårdar sitt språk. :(
Han säger ju "Fuck" med ena hand och det andra för mitt namn som börjar med E.

Är han verkligen en bra vän, måtro?

NÅGONS FAVORIT ;)




Bilden är väldigt gammal, snart 2 år gammal då jag bar glasögon och hade piercing i överläppen.

Snacka om gamla tider, det... :)

Ett litet hopp finns alltid därute





Eller vad säger ni? :)

Mitt blinda hjärta




Höj din röst, jag kan inte höra dig än
Hoppa högre, jag kan inte se dig än
Kom närmare, jag kan inte känna dig än


Höj din röst, så mina döva öron kan höra dig
Hoppa högre så mina blinda ögon kan se dig
Kom närmare så min hud kan känna dig


För att se om mitt blinda hjärta
Verkligen är blind


Höjer du inte din röst, vill du inte att jag skall höra dig
Hoppar du inte, vill du inte att jag skall se dig
Kommer du inte närmare, vill du inte att jag skall få röra dig


Förblir mitt hjärta blind
Mitt blinda hjärta

Sömntuta på dagen, sömnlös på natten


Bild: Favorit i repris, Caspers tassar.


Vissa stunder smälter man av något sött i en bild, eller gärna flera. Bara ett ögonblick senare blir själen omsluten i ingenstans bara för att man råkar tänka på saken man borde försöka glömma bort. Men än så länge ler jag och fjärilarna runt om livet flaxar med sina vingar i solskenet bara för jag har tur som får läsa söta ord. Ni kanske inte fattar vad jag pratar om men inget viktigt för er, hi hi. :)

Jag tror att jag ska ta och skriva lite, som dikter. En del som lever inuti mig behöver komma ut i ord just nu, och det är ett rent nöje. Efter att ha skrivit lite, funderar jag på att ta en tupplur för jag är så trött trots att jag vaknade vid tvåtiden idag. Jag älskar att sova, en så underbar skönhet i sömnen och även under täcket med fluffiga kuddar.

Mysfaktor 5 av 5, säger Emelie.

Soluppgången över Gräsö



Färgen skulle ha brunnit mer så hade det varit en bättre bild.
Men den visar en bit av soluppgången för en stund sen bakom den täta granskogen.

Det kommer en bättre bild, en vacker dag. :)

Hundkattsvänskap?



Det är inte lätt att fånga en bild där de har sina nosar på varandra även om kameran är snabb. I stället fångade jag denna då har en av våra katter, Casper hunnit strukit sig förbi Selmas nose. Selma känner rädslan bäst än vad Casper gör...

Dags för bloggen att ändra sin färg

Just nu bygger Emelie om sin design på denna blogg. På återseende ;)


Uppdatering, kl.04.16:

Vad tycks om bloggens nuvarande design och färg? Det verkar som om jag får lätt photoshopabstines när jag är hemma på ön, kanske beror det på att det inte finns så mycket att göra här när kompisarna eller syrran inte är här. Men vad gör det, det är ändå så roligt att fixa och mixa lite med photoshop. Jag har verkligen saknat photoshop rätt mycket. :)

God natt!

a raindrop



En av mammas blommorna på gården som fick en liten regndroppe på sig :)

Green world





Den här gillar jag, för mig ser det ut som en ovanlig växt därute.

Blå och gul

Hela Sverige sitter framför teven och hejar på Sverige, för att de själv kommer från Sverige och att de bor här. De jublar redan när de ser att bollen närmar sig till målet men den åker iväg åt ett fel håll. De klär sig, målar naglarna, sminkar sig i blågult. Med några bärs i deras händer och blir förbannad när det andra laget gör mål, och de vrålar mer än bara att jubla när Sverige gör mål på riktigt. Jag är inte en av dom.

Jag är den som inte förstår poängen att bara heja, jubla och skrika sönder rösten. Klä sig i en svensk färg. Supa för Sverige. Fotboll är bara ett spel, de tävlar om spelet. Det enda som händer är att bollen flyttar från fot till fot, mellan jord och luft och på köpet får de skador. Inte bara spelarna, även publiksfolket som hamnar i slagsmål. Jag förstår helt enkelt inte poängen, jag är helt enkelt inte någon som diggar sport. Men har de det roligt, så respekterar jag eftersom alla har sina intressen från person till person. Jag är svensk, ja men det betyder inte att jag måste heja. :)

A lot of love for you, peoples.

En långhårig chihuahua? Javisst.

En av mammas hundar, Shakira som är en renrasig av långhårig schäfer på 45 kilo. Problemet är att hon tror inte på spegelbilden hon ser av sig själv, hon följer sina tankar där det säger att hon är en chihuahua. Nedanför förstår ni vad jag menar, och jag beklagar för en sådan dålig kvalite eftersom det blev filmat via mobil.

Det är i allafall mig hon krossade, mina lungor exploderade nästan.


Mys i en tvättkorg


Bild: I fokus på Speros tass, i tvättkorgen.

Min gosse har tydligen gått och hittat sin favoritplats nummer 2 nu, nämligen i tvättkorgen där smustiga kläder ligger. Är det verkligen så mysigt för hans del? :)

Feel free to love

Yes, you will feel free to love.

Som de flesta vet så planerar jag oftast aldrig. Jag har dock inte planerat något mer än midsommar med Ebba och hjälpa syrran Elin med inflyttningen i Märsta, eller är det Sigtuna? Struntsamma, men det är allt jag vet just nu. Men nu har sötgossen gjort en massa reklam om Helsingborg och allt som finns söder om Sverige eftersom jag har aldrig varit längre söderut än Göteborg. Han lyckades rätt bra med att locka mig dit för jag funderar seriöst att sticka dit i slutet av juli. Visst har andra snackat om att resa utomlands och ta med mig, men nu tvekar jag och tror att jag väljer att stanna kvar i Sverige.

Men det är fortfarande långt kvar dit så man kan inte säga något bestämt än. :)



Bild: En kväll innan utgång i Turkiet.

Puss!

Pictures of saturday


My love, Selma.


<3 blomman på grund av deras doft.


En bit ur mammas blomvärld.


En fräknig Emelie bakom morsans solisar.

Flower Power



I kväll bombar jag eventuellt bloggen med lite bilder.

Movie From Alanya

Bara för att M gjorde filmen, och den gav mig ett stort leende. Hon redigerade den bra och med den vill jag lägga i min blogg också. Jag älskar helt enkelt den. :)



Bortsett från resan, så ska ni veta att jag klagar på mig själv hela tiden att min högertumme är sjuk. Den är svullen och tydligen stukad. Hur fan lyckades jag ens att stuka en tumme? Det var dock åt sidan. Tur att jag inte minns hur det kom till, för det hade förmodligen sett vidrigt ut.

Anlände på Gräsö idag vid femtiden och det var underbart. Vinden från havet smekte mitt hår när solen fick havet att gnista vackert, allting var så grönt och än tusen gånger har jag sagt att Gräsö är bäst om somrarna utom badjävlarna, eller sommargäster om man nu ska säga på ett finare sätt.

Härhemma följer Spero efter mig vart jag än går, just nu myser han vid mina fötter. Flora är, hm, någonstans, med sin bäste vän Nissan. Minns ni att jag sa att Flora var en äkta rymmare, men här är hon knappast det. Hon håller hellre sig på taket tillsammans med Nissan istället för att springa ut i friheten. Kanske lyckas jag knäppa något kort på henne i taket nån dag. Den som lever, får se. :)

Hejsvejs. <3

Sommarens paradis

På somrar är Gräsö som ett paradis. Lugnet, friden och avslappnad till max finns där, som rensar varje själ. I dag lämnar jag Örebro mitt på dagen och jag kommer att sakna några väldigt mycket att jag brister och blir tårögd. Fast det är bara för några veckor, sedan är jag tillbaka här igen. Då hoppas jag på att folk finns här då, att jag kan få återse dem. Men jag vet att jag kommer att brista av saknad. Det enda man kan göra är att drömma.


Bild: Föräldrarnas hus.

Efter publicering av inlägget måste jag ta mig i kragen och börja städa. Klockan ett på natten och jag städar, det är helt ok. Det är ett måste i allafall, om man vill komma tillbaka till en ren lägenhet sen. När det är nästan rent, får Malin ta det sista när hon återvänder hit imorgon medan jag är på hemvägen mot paradiset. Sanningen i detta ögonblick är att jag längtar efter sängen något enormt...

Folk, vi ses.

Love in the air





Bilder från studenten 2008
















































Puss!

Student 2008

I dag var den dagen då tusentals tar student och jag fick äran att hänga med i killarnas släpvagn i två hela timmar, som fotograf. Jag skulle föreviga deras stunder innan deras 4 hela år tillsammans skulle vara över. Allt som fanns där var deras glädje och lycka...

Solen stekte oss alla och vi badade i svett. Kläderna blir genomblöta och alkohol kommer från varje håll att det fastnar på kläderna. Hela världen hoppade och jag kände deras lycka, jag log av att bara se på dem. Trots svett och sol, så var det värt att åka med och fånga bilderna, som minnen, de skulle stanna kvar i deras hjärtan.




Bild: Killarna från Tullängskolan, i släpvagnen.

A real friendship

Tidigare ikväll var jag på Karlaparken med andra folk, så tog jag med kameran och fotade medan alla satt och festade för deras sista dagar som studenter och att sommarlovet var nu här. Jag var nykter ikväll och fotade en del, värst vilken uppmärksamhet min kära kamera fick... Självklart känner man sig hedrad, men i bland kan man väl få vara i fred med sin käresta? ;)

Den här bilden blev min favorit för kvällen. Den säger bara A real friendship.




Puss!

RSS 2.0